Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s instalaciou tlaciarne na win2008 R2

Mam problem instalovat zdielane tlaciarne Canon LBP251dw, ktore su na klientskych staniciach (win7, 8.1) a maju nastavene zdielanie. Tlaciarne neviem v podstate instalovat nikde, pretoze sa odmietnu conectnut.
Podarilo sa mi to len raz (na servri s win2008), ale po restarte pc, kde bola tlaciaren pripojenia (cez usb) zmizla zo zoznamu tlaciarni a pri opatovnej instalacii uz nebolo mozne sa na nu napojit.
Skusal som rozne moznosti. Klasicku instalaciu cez vyhladanie pc s tlaciarnou na sieti a jej pripojeni...zacne pripajat, hladat ovladace a potom access denied.
Skusal som lokalnu cez tcp/ip, neskor cez vytvorenie lokalneho protokolu \\ip_pc\tlaciaren s rovnakym vysledkom.
Cele som to skusal aj cez cmd, ale rovnake vysledky.
Na cielovom pc, kde je tlaciaren nie je antivir. firewall je vypnuty, zdielanie zapnute, pri security som pridal tlaciarni pre istotu aj anonymous logon uzivatela s plnymi pravami...uz mi dosli napady.

Předmět Autor Datum
na serveri treba povoliť sharing a cez ovládacie panely inštalovať ako adittional drivers ovládače p…
audax 05.04.2016 20:59
audax
Problem je, ze ja sa zaseknem uz v kroku 1. Ono to cele vyzera, ze problem bude na strane klienta a… poslední
fleg 06.04.2016 06:44
fleg
Server 2008 R2 má na tiskárny MMC konzoli. Jinak ani instalovat nedoporučuju. Driver stáhni, rozbal…
touchwood 05.04.2016 21:12
touchwood

na serveri treba povoliť sharing a cez ovládacie panely inštalovať ako adittional drivers ovládače pre systémy,ktoré sa budú k serveru pripojovať a až potom z lokálnych klientských staníc po pripojení inštalovať ovládače na nastavenú zdielanú tlačiareň,na pripojenom odkaze to máš popísané priamo od microsoft supportu,príklad je síce prispôsobený na inštalovanie 32-bit ovládača na 64-bit verziu win server2008,ale princíp je v podstate rovnaký pre lubovolnú zdielanú tlačiareň pre server-klient , odkaz https://social.technet.microsoft.com/Forums/window sserver/en-US/6067a35d-d9ac-4f52-8beb-9aca3f116e9e /adding-x86-printer-drivers-to-x64-print-server?fo rum=winserverprint

Problem je, ze ja sa zaseknem uz v kroku 1. Ono to cele vyzera, ze problem bude na strane klienta a nie servera, pretoze som skusal tlaciaren instalovat u klienta (zdielanu na inom) a dostal som sa v podstate k rovnakej chybe...k tlaciarni sa nebolo mozne pripojit. Tlaciaren nasiel, pripojil sa, hladal vhodny ovladac a po par desiatok sekund chyba s odmietnutym pristupom.
A nerozumiem preco sa mi raz tu tlaciaren podarilo sprevadzkovat a dokon a na nej v pohode tlacit az do restartu.

Server 2008 R2 má na tiskárny MMC konzoli. Jinak ani instalovat nedoporučuju.

Driver stáhni, rozbal. Spust konzoli a do driverů nahrň ovladač tiskárny, popř. zkontroluj, co a jakou verzi máš naistalovanou. Pak můžeš vytvářet fronty nebo se připojit k jiné frontě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru