Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Divné zvuky z reproduktorů a potom ticho (soustava 5.1 GENIUS)

Zdravím všechny,

dnes ráno jsem zapnul zásuvku, kde mám připojené PC a také soustavu 5.1 a z reproduktorů začly vycházet podivné zvuky. Po chvíli vše ustalo, v Subwooferu zasmrádlo a zhasla i dioda na ovladači, který je připojen na ovládání soustavy. Vzadu na Subwooferu je vypínač, který když vypnu a pak zapnu, tak se ozve jen krátké zadunění a nic víc. Předpokládám, že je to na reklamaci, ale zajímalo by mě čím to je a jestli se tomu dá do budoucna předejít, popř. co mám ještě vyzkoušet.

Setkal se s tím už někdo?

Soustava je to tato http://www.alza.cz/reproduktory-genius-speaker-sw-5 -1-1500w-d70808.htm

Předem díky za všechny odpovědi. Nevím co bych ještě dodal, takže klidně doplním.

Zapomněl jsem, že sluchátka fungují v pohodě takže zvukovkou to nebude.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tisíce, ba milióny lidí se s tím setkalo (samozřejmě, ne přímo u této soustavy), dokonce i NASA. Pro…
Pytlík 19.05.2007 10:50
Pytlík
NASA: to jsou ti kluci, co jim kdysi chyba na děrné pásce/štítku poslal družici jinam? Ti samí, co v… poslední
Pavel 20.05.2007 20:51
Pavel

Tisíce, ba milióny lidí se s tím setkalo (samozřejmě, ne přímo u této soustavy), dokonce i NASA. Prostě, odešla nějaká součástka v ceně pár Kč (dost často kondenzátor) a vzala sebou i spoustu dalšího. Tomu se předejít nedá, dá se pouze snížit pravděpodobnost takové nehody výběrem a kontrolou součástek a dále pak tzv. zahořením, kdy výrobce nechá zařízení v provozu za co možná nejtěžších podmínek. Ale potlačit se to úplně nedá (viz např. zmiňovaná NASA, kde porucha součástky v nepatrné ceně vyřadila družici za mnoho miliónů - a NASA má nějakou kontrolu!).
Měl jsi prostě smůlu a nemohl jsi tomu předejít.

NASA: to jsou ti kluci, co jim kdysi chyba na děrné pásce/štítku poslal družici jinam? Ti samí, co vypustili družici, která měla cosi přikolíkovaný a tak se to nemohlo ve vesmíru rozvinout (den předtím byla bouřka...)? Jo tak tihle kluci v NASA, ti teda mají nějakou kontrolu!

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru