Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení tiskárny přes wi-fi

Dobrý den, měl bych na místní společenstvo dotaz. Chtěl bych zapojit starší USB tiskárnu Epson stylus dx8450 do routeru TP-link archer c2 (ac750) pomoci usb a ten přez wi-fi napojit na router Compal CH7465LG od UPC. Jde mi o to, aby si při zadání tisku Compal bezdratově našel TP-link a ten už po usb poslal příkaz k tiskárně. Myslíte, že je to možné nebo jsem si vymyslel pitomost?

-Důvodem dotazu je nemožnost kabelového propojení obou routerů
-TP-link by měl fungovat jen jako přijímač pro tiskárnu nic jiného po něm nechci
Compal obsluhuje dva počítače jeden přez lan druhý přez wi-fi

Předmět Autor Datum
kupuješ si tplink archer (i když jen low-end c2), abys ho k předchozímu routeru připojoval jako repe…
lední brtník 29.04.2016 21:14
lední brtník
Děkuji za starost o rodinu, ale TP-link jsem měl kvůli pokrytí bytu wifi sítí. Jenže předevčírem ode…
Isis23 29.04.2016 22:11
Isis23
co vím, režim client umí jen některé starší modely tplinku. alternativní firmware dd-wrt/openwrt pro… poslední
lední brtník 30.04.2016 09:02
lední brtník

kupuješ si tplink archer (i když jen low-end c2), abys ho k předchozímu routeru připojoval jako repeater nebo podobný shit? co doma, všichni zdrávi?

cpeš do sítě usb tiskárnu? tu zapojíš do routeru a modlíš se, že je zrovna s tím krámem kompatibilní? na pc přece instaluješ pro každý usb krám ovladač - když u routeru nečteš seznam kompatibilních modelů, co myslíš, že bude dělat natvrdo zadrátovaný router s tvou usb tiskárnou?
odpověď: buď to pojede, nebo ne - nic s tím neuděláš.
takže příště: do sítě se zapojuje síťová tiskárna, ne usb sračka.

TP-link by měl fungovat jen jako přijímač pro tiskárnu nic jiného po něm nechci

to je dost drahé ap (přesněji client) v ac normě, kterou kvůli zazdění stejně nevyužiješ.
první podmínkou pro fungování client režimu (bez wan) je to, že se liší lan ip tplinku od ip compalu, nejlépe mimo jeho dhcp.

Děkuji za starost o rodinu, ale TP-link jsem měl kvůli pokrytí bytu wifi sítí. Jenže předevčírem odešel modem od UPC a byl mi dán nový již zmíněny Compal, který už umí i wifi. Tak jsem si vymyslel, že konečně vyřeším i problém s tiskárnou tím, že bych ji zapojil přes ten TP-link a mohli by ji používat všichni doma. Z Vaší odpovědi bych řekl, že to asi tak jak si představuji nepůjde. Každopádně změnu ip jsem zkoušel, ale tp-link pak hlásí, že je síť zaneprázdněna a kromě továrního nastavení s tím nejde nic moc dělat. Zkoušel jsem i WPS což taky nepomohlo, protože se ty dva routery nenajdou přesto, že ho podporují, ani ruční přídání MAC adresy do compalu. Tudíž i kdybych nezkoušel připojit tiskárnu, tak mám problém ty dva routery donutit ke spolupráci. Je taky možnost, že dělám něco špatně takže bych uvítal nějaké rady nejlépe návod jak z TP-linku vytvořit clienta.

co vím, režim client umí jen některé starší modely tplinku. alternativní firmware dd-wrt/openwrt pro tyto novější modely moc není, tudy bych se nepouštěl.
režim client taky nerozšíří pokrytí wifi, slouží jen pro příjem routeru. pokud se tam nechytají ostatní zařízení, router na tom nebude o moc líp (se špatným signálem klesá rychlost wifi).

repeater se dává na půli cesty. nesmí samozřejmě kolidovat lan ip adresy routerů, výsledkem je jen poloviční propustnost. a lan výstup z repeateru není až v místnosti, kde by si to uživatel přál.

řešením protažení sítě může být buď lan kabel, natažený v lištách/podhledech apod.
nebo už dříve zmíněné powerline adaptéry, dnes se používá norma "500mbit" a novější.

do tplinku v normálním režimu pak možná půjde zapojit i usb tiskárna.
už dávno se prodávají jako usb výhradně "windows" tiskárny bez vlastního tiskového procesoru, jejich kompatibilita s routerem je věcí náhody. nákup usb modelů do sítě bývá levným špatným řešením.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru