Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak začít jako zvukař pro seriály(filmy)

Ahoj. Rád bych se stal zvukařem a nevím jaký program na to mám zvolit. Ale nechtěl bych dělat zvukový desing. (Myslím tím to že nechci dělat třeba to, že nějaký text odletí a já k tomu udělám zvuk a ani třeba ke hrám. Takže nechci , že kdybych musel vytvořit zvuk sekery která seká strom, takže bych musel jít ke stromu, vzít mikrofon a sekat.) Chtěl bych dělat to , že vezmu nějaký seriál nebo film (příklad dam třeba Americký táta (teda kdyby nebyl dabován) a dát pryč anglický dabing a dát místo toho český dabing, ale aby tam byly jiný zvuky (třeba zvonky atd..) Takže bych se chtěl zeptat jaký program vybrat a jestli existujou nějaké tutoriály ,tak kde hledat.

Předmět Autor Datum
Hmm... já chci do vesmíru... ne dělám si srandu. Pokud tomu nerozumíš, tak ti program nepomuže. Jedi…
jezekhifi 13.05.2016 16:37
jezekhifi
A kde mam najít odborovou literaturu?
Garex 13.05.2016 16:44
Garex
Google.
jezekhifi 13.05.2016 16:50
jezekhifi
A "desing" je asi design. Odborná (u tebe odborová) literatura bude někde v základní škole.
IQ37 13.05.2016 17:14
IQ37
No, nevím, jestli sis nevzal velké sousto. Abys mohl snadno měnit dabing a zbytek nechat, potřebova…
L-Core 13.05.2016 17:59
L-Core
to,čo chceš robiť a akým spôsobom to chceš robiť,už len samotný software nestačí,k tomu by si potreb…
audax 13.05.2016 21:17
audax
Žádný program nevyrobí pořádně všechny zvuky.Podívej se někdy na nějaký dokument o zvukařích,taky je…
Karel04 13.05.2016 21:41
Karel04
Doporucujem knihu: Prakticka elektroakustika SNTL - Nakladatelstvi technicke literatury, 1981 Z nej… poslední
Kilo.Viktor 13.05.2016 22:32
Kilo.Viktor

No, nevím, jestli sis nevzal velké sousto.

Abys mohl snadno měnit dabing a zbytek nechat, potřeboval bys (podle mě) vícestopý zdroj, kde je mluvení v jiných stopách jako ostatní zvuky. Programy od Adobe by mohly pro začátek vyhovovat (Production Premium, store)

Počkej si před nákupem ještě na rady znalejších (audax), které tě vrátí na zem ;-)

to,čo chceš robiť a akým spôsobom to chceš robiť,už len samotný software nestačí,k tomu by si potreboval aj patričné hw vybavenie.......máš v podstate dve možnosti,jedna ťažšia ako druhá: ak by si to chcel robiť pôvodne zamýšlaným spôsobom,tak by si potreboval mať k dispozícii zvuk k filmu v takej podobe,ako ho majú profi dabingové štúdiá,t.j. každý zvuk,dialog,osobu na samostatnej zvukovej stope,k tomu samozrejme k dispozícii viacstopové A/V záznamové zariadenie,ako už spomenul L-Core,k tomu zodpovedúco vybavený počítač,rýchly A/V diskový subsystém,schopný rýchlo lifrovať a zapisovať dáta bez vznikajúcich drop-outov,takže firewire/SAS/fibre-channel diskový subsystém,k tomu kvalitný zvukový subsystém so svojim word clock/GEN Lock na sysnchronizáciu A/V.....
V druhom prípade,keď bude všetko v jednej jedinej zvukovej stope,tam je Tebou zamýšlaný spôsob dabovanie na bežnom domácom pc v podstate nerealizovatelná záležitosť,rovnajúca sa znovuvytváraniu ovocia z lekváru,sw/hw vybavenie,ktoré by to zvládlo,je v podstate cenovo mimo pre bežného domáceho užívatela,ísť to ide,ale cena vybavenia je zaujímavá pre toho,koho vozí cez týždeň osobný šofér v bentley continental do kancelárie a pre toho,kto cez volný víkend chdí von vyvetrať svoje poršátko 911....

Žádný program nevyrobí pořádně všechny zvuky.Podívej se někdy na nějaký dokument o zvukařích,taky jen nesedí u PC,ale běhají po studiu,mlátí do plechů,na dusot kopyt mají dřevěné špalíky nebo kokosy a různé podklady,k tomu pořádné mikrofony a mixážní pulty za hodně peněz.Takže ani tu sekeru a pak padající strom asi na PC pořádně neuděláš.To by bylo moc jednoduché a místo zvukových studií by na to stačil jeden člověk.
Pro začátek zajdi třeba do prodejny zeleniny
http://www.indiefilm.cz/2015/09/15/na-film-videt-f ilm-jinak/
(kupříkladu lámání kostí či stínání hlav simulované přelomením mrkve nebo řapíkatého celeru či zelí)
nebo hledej ruchař
http://www.rozhlas.cz/leonardo/anonce/_zprava/5278 64
http://www.occupationsguide.cz/cz/povol/povolani.a spx?Par=631.htm
Rucha%C5%99

Doporucujem knihu:
Prakticka elektroakustika
SNTL - Nakladatelstvi technicke literatury, 1981

Z nej som sa pripravoval na skusky, ked som pracoval v divadle ako zvukar.
Ma to skoro 700 stran a najdes tam v kratkosti vsetko co budes potrebovat okrem modernych postupov v spracovani digitalizovaneho zvuku. Na to su zase ine knihy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru