Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odešel mi Skylake procesor?

Zdar,

co se stalo: zapnu pocitac (Windows 10), jdu koukat na nejaky video, obcas nejaky trhnuti, nezda se mi to, ale neresim, jdu spustit enkodovani, koukam, ze teplota v MSI Afterburner neleti nahoru k 60 stupnum, ale zustava na obvyklych 30, koukam na cas a vidim, ze je neco spatne, misto dvou hodin, je tam osm. Restartuju, spoustim CPU-Z stress test a teplota je stale na 30ti, zjistuji ze procak pise v BIOSu, ze je na 0,8GHz a v CPU-Z je 798MHz.

Aktualizuji ovladace ze stranek vyrobce desky, ale v podstate bylo jasny, ze vse podstatny mam nainstalovano nejnovejsi, koukam, ze je novejsi BIOS, restartuju a nahazuju nejnovejsi C6.

Nahazuju live CD Ubuntu a zkousim tam nejaky testy, ale jelikoz mi liveCD nenajde sitovku, ta se musi doinstalovavat, tak nemuzu na net a zjistil jsem leda to, ze je to nejake line.

Nahazuji boot verzi Intel Processor Diagnostic Tool a na konci mi to vyplyvne jedinou chybu:

-- IPDT Results:
!!! --- Base Clock test Fail --- !!!

Takze co dal?

Jit rovnou reklamovat Skylake nebo i desku?

Mam jeste zkouset vymenit zdroj? Ten nahradni mam, jinak nic.

PC: i7-6700, MSI H170 Gaming M3, EVGA SuperNOVA G2 750W, 8GB RAM - memtest OK, ssd + hdd oba dle SMART OK.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je to tou zkurvenou deskou MSI B150 dela mi to taky! je tam prepinac na slow mod a ikdyz je off jede…
TOM247 20.01.2018 10:29
TOM247
Snad jsem to tu nekde napsal, nechce se mi to po dvou letech prochazet, ale po vypnuti uspornych fun… nový
RedMaX 20.01.2018 12:49
RedMaX
Jako sice jedu zase na Asus MB protože stará je držák co jede pořád 10 rokem tak nová byla opět Asus… nový
sambilionk 20.01.2018 15:24
sambilionk
• Tak Asus, AsrocK ma slusné desky, kvalitou lepsi jak, nebo tak, nejsou horsi jak desky MSI. * Kdyz… poslední
XoXoChanel 20.01.2018 15:42
XoXoChanel

je to tou zkurvenou deskou MSI B150 dela mi to taky! je tam prepinac na slow mod a ikdyz je off jede to na 0,8MHz staci vypnout PC a tento prepinac zapnout vypnout a pak nabootuje normalne JENZE OBCAS SE TO SAMO PREPNE NA SLOW! MSI radi vymenit desku a ja radim DESKY MSI NEKUPOVAT!!!!

Snad jsem to tu nekde napsal, nechce se mi to po dvou letech prochazet, ale po vypnuti uspornych funkci procesoru v setupu BIOSu na desce to prestalo, od te doby dobre. Ale souhlas, moje pristi deska bude nejspis Asus, s tema mam jako s jedinnyma jen pozitivni zkusenosti.

• Tak Asus, AsrocK ma slusné desky, kvalitou lepsi jak, nebo tak, nejsou horsi jak desky MSI.
* Kdyz si vemu, Overclocking, tak je i Gigabyte solidnejsi jak MSI, ale ano, je to také od modelu..ale Asrock neni spatny, clovek se nesmi stale otacet a vse soudit jak co bylo pred 5 lety. Jeste kdyz jsem byl na Kaby jsem seriozne premyslel o Asrock Taichi.
Pro Ryzen na B350, stoji Fatality Gaming, nebo PRO 4 pod 100Euro, slusne chlazene, vsimnout si muzes i kondiku japan, které tak casto uvadi :-) Neni problém na ne osadit i treba takovy Ryzen@1600*X a stabilne ho pretocit.
Mensi nedostatek, nebo pripominka je u osazovani ALC892, ale nevim jestli dokaze kazdy jen uchem a nanormalnich bedynkach vubec rozpoznat rozdil

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru