Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nevite nekdo o miste, kde se da koupit kvalitni starsi CRT?

Ahoj,

hledam uz dyl novy CRT a oni uz se skoro nedelaji a AOC a ruzne ty sonic nechci. Potreboval bych vedet, jestli nekdo nevite kde prodavaji starsi, ale kvalitni treba i se zarukou. nejlepe vlastni zkusenost. Mam obavy to koupit pres net, protoze neverim ceskym "solidnim" firmam v tom, ze kdyby se neco polamalo, tak aby pak nebyly problemy se zarukou.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak monitor mam uz i zkalibrovany. Ted potrebuju doresit tu grafiku. Muzu to nechat s tou integrovan…
Radek 02.07.2007 17:59
Radek
Pisal si predtym ze to je rozmaznute, s lepsou grafikou moze byt ostrejsi pri vysokych obnovovacich…
MM.. 02.07.2007 19:43
MM..
Jo diky zkusim to. Ted mam frekvenci na 108 a nevypada to rozmazany. Je to sestelovany primo v Eizu.…
Radek 02.07.2007 19:53
Radek
Ty si pisal niekolkokrat vyssie ze mas zrazu cierny obraz. To moze byt problem sice aj grafiky ale a…
MM.. 02.07.2007 19:58
MM..
Aha, uz vim co myslis. Promin, ja na to zapomnel, ono uz je dyl a uplne mne to vypadlo. Uz to nedela…
Radek 02.07.2007 20:11
Radek
Tak to mas potom uz vsetko OK, ja by som to uz neriesil.
MM.. 02.07.2007 21:17
MM..
Neresil a koupil jinou a nebo nechal integrovanou? Ted jsi me popletl;-)
Radek 02.07.2007 21:20
Radek
Ak mas pekny (a ostry) obraz a vsetko funguje tak by som tam nechal aj tu co tam mas teraz, a neries…
MM.. 02.07.2007 21:23
MM..
Matroxy jsou na 2D pořád dobrý, ale už se používají i nVidia od solidních výrobců, třeba Asus. Ono k…
karel 02.07.2007 21:53
karel
Do prd.. tak uz se z toho asi fakt pos.. Jeste tys tady chybel:-D Mam ted na PC AMD 4800 a 2MB RAM,…
Radek 02.07.2007 22:17
Radek
:-D Užívej si nový monitor. To měla být jen taková provokace. Ale ty nový LCD Eiza jsou krásný (a dr…
karel 02.07.2007 22:21
karel
Nemam uplne nejnovejsi(ty penize bych za to nedal), ale ma super panel. Teda pry. Takze zas tak drah…
Radek 02.07.2007 22:38
Radek
Prozradíš model? http://pc.poradna.net/question/view/129756-nevite-n ekdo-o-miste-kde-se-da-koupit-k…
host 02.07.2007 22:45
host
Ja jsem si toho tam nahore nevsiml, je to fakt uz neprehledny jako prase. Reknu ti ho az to prijde.…
Radek 02.07.2007 22:53
Radek
Prosimta co to je 14bitovy panel? Ja som doteraz videl len 18bit a 24bit.
MM.. 02.07.2007 23:47
MM..
Říkají tomu "14-bitová technologie interního zpracování videosignálu".
karel 02.07.2007 23:51
karel
No, tak to maju dost blbe :-D Oni myslia mozno 14bit na farbu, t.j. 3x14, ale to by museli zadefinov…
MM.. 02.07.2007 23:56
MM..
Fakt nevim, ale je to asi neco jak rika Karel. Mozna jsem to ja pretlumocil blbe(protoze tomu nerozu… poslední
Radek 03.07.2007 07:55
Radek

Pisal si predtym ze to je rozmaznute, s lepsou grafikou moze byt ostrejsi pri vysokych obnovovacich frekvenciach ak je teraz rozmazany (to zavisi aj od grafiky, ale aj od monitoru, to by chcelo najprv skusit aj na inej grafike ze aky vplyv ma na uroven rozmaznutia monitor). Skus znizit obnov.frekvenciu ci to bude ostrejsie. Kedysi boli dobre matrox-y, dnes neviem, nie som grafik neviem ake grafiky pouzivaju dnes grafici.
K tomu vypinaniu: to moze sposobovat aj nalomeny alebo blbo strceny kabel (skusit novy), alebo moze byt aj monitor uz nahovno ak to bol secondhand (studenaky v nom) ked sa vypne skus po nom mierne prastit zboku (ale nie az tak ze ho rozmlatis :), ked sa po prasteni zapne tak ho odnes nazad = studenaky.

Jo diky zkusim to. Ted mam frekvenci na 108 a nevypada to rozmazany. Je to sestelovany primo v Eizu. Na tu grafiku se ptam jen proto, ze se tady nekdo nad tim pozastavoval, ze K Eizu koupim smejda grafiku. Uz se mne to nechce hledat kdo, ale myslim to byl Karel. No a na vlastni oci jsem videl v patek slabou grafiku na 19 CRT a pak stejny monitor na nejake prumerne a rozdil tam byl hlavne v barvach. Neveril bych tomu, kdybych to nevidel. Ale ta ma integrovana je urcite lepsi, nez ta jakoby lepsi z tech, co jsem videl a tak snad staci, ale primo v Eizu mne rekl technik, ze ATI a Eizo nema smysl davat dohromady a ja mam ATI... Ma to pry problemy s ovladaci a rekl bych, ze ten borec tomu dost rozumi. Jenze mne se nechce vyhazovat penize zas jeste za grafiku, protoze jsem vyhodil neplanovane za kalibraci a serizeni a tak bych chtel vedet, jestli ten rozdil je nejakej velkej.
Vypinani? To jsi nekde neco blbe cetl a nebo ja blbe napsal. Monitor je sice z druhe ruky, ale je jak novy. I v Eizu cumeli jak je zachovaly a mam na to i jakysi papir popisujici stav.
A uz i vim, jake ze jsou ty rozdily v elektronice obrovske. To jsem nevedel, jen tusim ty jsi o tom tady neco rikal a on mne to popsal podrobnej.

Ty si pisal niekolkokrat vyssie ze mas zrazu cierny obraz. To moze byt problem sice aj grafiky ale aj monitora (kabla), to som nazval vypinanie.

Kedze prenos je analogovy tak ano moze byt u kazdej grafiky rozdiel aj vo farbach (linearita vyst.zosilovacov apod) a v ostrosti. Ked si to ale kalibroval na tvoju grafiku a ak to nie je rozmazane tak uz nekupuj druhu. Ja by som nastavil radsej 100Hz, tych 108Hz je nejaka divna hodnota, ci kvoli tomu neblbnu aj ovladace apod.

ATI ma sice debilne ovladace ale nejak nevidim v tom problem ak to bude fungovat tak ako potrebujes. Miliony ludi maju ATI grafiky a funguju.

Aha, uz vim co myslis. Promin, ja na to zapomnel, ono uz je dyl a uplne mne to vypadlo. Uz to nedela. Delaly to ATI ovladace. Musel jsem stahnout jiny. Monitor je uplne v pohode. ja jsem to nekalibroval. Dal jsem to do Eiza v Praze a udelali to tam.
108 je jedna frekvence a 100 je ta druha. nevim ktera je horiz. a ktera vertik. To se tam tak ale nastavi samo, myslim tyto frekvence, kdyz das rozliseni jake ted mam.
Tak co myslis ty s tou grafikou? Ma to cenu kupovat neintegrovanou? Vse normalne funguje a obraz je peknej.
JInak jeste k tem ovladacum. Mezi prvnima vecma co jsem mu popsal co to dela, tak se hned on jako prvni zeptal: vy mate grafiku ATI, ze? No a po preinstalaci starych ovladacu jeste starsima to jede.

Ak mas pekny (a ostry) obraz a vsetko funguje tak by som tam nechal aj tu co tam mas teraz, a neriesil to uz.
Otazka su farby ale to bez poriadnej kalibracie aj tak nebudes vediet ze ako na tom si. Aku by si chcel kupit externu grafiku? Mozno bude ta nova lepsia ale mozno aj nie :-) Pisem neviem co pouzivaju grafici, kedysi mali dobre meno matroxy.

Matroxy jsou na 2D pořád dobrý, ale už se používají i nVidia od solidních výrobců, třeba Asus. Ono když bude chtít dělat s nějakým óbrrozlišením, tak bývá i ten výkon potřeba. Ale pak zase zjistí, že má málo paměti. A potom, že ty nové LCD Eizo jsou přece jenom lepší atd. :-D

Do prd.. tak uz se z toho asi fakt pos.. Jeste tys tady chybel:-D Mam ted na PC AMD 4800 a 2MB RAM, to snad staci, ne? Grafika je ale integrovana, to uz vis.
Novy LCD Eizo jo, ale musi mit 14 bitovej panel a ten jsem ted koupil, tak uvidim, jestli je kvalitni LCD od Eiza lepsi nez kvalitni CRT. Samsungy a dalsi lepsi urcite nejsou.

Ja jsem si toho tam nahore nevsiml, je to fakt uz neprehledny jako prase. Reknu ti ho az to prijde. Nevim to, vim jen ze to ma mit 14 bitovy panel a 21 palcu a asi lonsky model. Najeto cca 2300hodin. To je jediny co si pamatuju. Ten CRT ma najeto 2500 a ma to pry vydrzet 48000h trinitron a 56000h invar, ten muj je TNT. Model ti pak dam vedet. mel bych to mit v patek doma. Je to na doporuceni a dovoz Nemecko.

No, tak to maju dost blbe :-D
Oni myslia mozno 14bit na farbu, t.j. 3x14, ale to by museli zadefinovat co tym "spracovanim" myslia (s panelom to potom nema nic spolocne, panel zobrazuje, nie spracovava. Spracovava monitor. Tak potom to nie je "14bit panel").
Panely (nie monitory) co poznam su bud 3x6 (=18) alebo s 3x8 (=24) bitove.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru