Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s kompatibilitou aplikací na Google Play po přechodu na tovární nastavení

Zdravím všechny,

byl bych moc rád, kdyby mi někdo pomohl s mým problémem.

K věci ...
Mám mobilní telefon Lenovo P70-A, Android verzi 4.4.4., obchod google play 4.9.13 (vím, že je i novější 5.x.x a výše, ale upgrade se mi zatím nekonal viz níže) další potřebné parametry v souvislosti s vyřešením mého problému mohu dopsat na požádání.
Věc se má tak, že jsem se rozhodl k tomu vrátit svůj mobilní telefon do továrního nastavení. Dokud to byly chybky ve zpomalení telefonu, tak jsem to ještě ustal, ale jakmile mi zacaly chodit smsky a maily jen po restartu telefonu, rozhodl jsem se jednat.
Jediné, co jsem si zálohoval byly kontakty a data na externí kartě, kde není prakticky nic jiného kromě hudby a obrázků. Napsal jsem si seznam aplikací, které budu chtít po opětovném zprovoznění mého telefonu zpět a chtěl je poté stáhnout z Google play storu. A zde nastal problém.

Mnoho aplikací, na které jsem byl zvyklý a naprosto běžně a dlouhodobě je využíval najednou v Google Storu nemohu najít popř. když je hledám manuálně je mi řečeno, že nejsou kompatibilní s mým strojem. Jak by nemohly být kompatibilní, když jsem je celé měsíce či některé více jak rok využíval.

Ačkoliv jsem již hledal a budu sám hledat důvody proč a zejména postupy jak vrátit některé své oblíbené aplikace a dejme tomu některé hry, tak bych se rád i zeptal zde, zda mi někdo může pomoci ať už je to profík či měl podobný problém a dokázal jej vyřešit.

Děkuji mnohokrát

Předmět Autor Datum
Aplikace uz ze store zmizely, nebo jejich soucasna verze nepodporuje tvuj stary system. Jinak seznam…
Dwane Dibbley 22.08.2016 09:23
Dwane Dibbley
Mohu nějak urychlit upgrade souborů, které to potřebují? Když jsem se pokoušel upgradovat Android bě…
Houmi 22.08.2016 09:37
Houmi
Možno to bude tým,že staré aplikácie sa vyraďujú.Mám staršiu Xpériu a tam som omylom vymazal Pro ver…
Slavco31 22.08.2016 11:28
Slavco31
Většina problémů byla vyřešena jednoduchou aktualizací Androidu a Google play storu, se kterou si da… poslední
Houmi 22.08.2016 16:25
Houmi

Mohu nějak urychlit upgrade souborů, které to potřebují? Když jsem se pokoušel upgradovat Android běžným způsobem, tak mi to hlásilo, že systém je aktuální.

Něco podobného je v google play, ale tam mam nyní (samozřejme) pouze ty, které se mi podařilo nainstalovat a synchronizované jsem to měl. Čekal bych, že tam budu mít například alespoň seznam používaných aplikací z minulosti či tak něco ... ale nemám. Pokud je něco takového na webu Google, tak jsem to nenašel. Můžeš mne prosím nasměrovat, kde najdu onen seznam aplikací?

Díky

Možno to bude tým,že staré aplikácie sa vyraďujú.Mám staršiu Xpériu a tam som omylom vymazal Pro verziu OfficeSuite,chcel som si ju kúpiť,no ak som si vybral verziu ktorú môj android podporuje,tak ma vždy hodilo na najnovšiu verziu aplikácie,no táto už zase nemala podporu u telefónu.Potom sú dve možnosti stiahnuť aplikáciu z iného zdroja a preveriť si ju v PC a nainštalovať do mobilu alebo kontaktovať vyvojara aplikácie.Ja som kontaktoval vývojára a po vysvetlení problému a zadaní potrebných údajov mi prišiel inštalačný kľúč na PRO verziu,nakoľko základ som mal inštalovaný od výroby.

Většina problémů byla vyřešena jednoduchou aktualizací Androidu a Google play storu, se kterou si dal mobil opravdu na čas. Věděl jsem, že většina těchto rádoby core aplikací vypadá jinak, než předtím a z toho důvodu jsem tak nějak tajně doufal v to, že aktualizace (pokud k ní dojde) to vyřeší, ale chtěl jsem pokrýt i případná slepá místa)
Zbytek aplikací, které jsem prozatím nenašel či dělaly problémy jsem si prozatimně stáhl z jiného zdroje.

Děkuji všem, co se mi snažili pomoci prostřednictvím jejich odpovědí i těm, co nad ním trávili čas a nakonec nedosáhli výsledků hodných odpovědi zde.

Daný problém označím jako vyřešený a snad to pomůže komukoli v budoucnu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru