Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem eBay - nedostal jsem odeslané, jak postupovat?

Zdravím,
přes ebay už jsem nakupoval hodně věcí, chodí mi kolem 5 balíčků měsíčně, vždy bez problémů. Teď jsem prvně narazil. Objednával jsem si z Číny věc v hodnotě cca 200 korun, 18. července ji prodávající odeslal s tím, že dodání bude 31. července až 17. srpna. Věci, které jsem objednával o pár dní později, mám už dávno doma, poslední dobou je průměrná doba dodání kousek přes dva týdny. Tenhle balíček bohužel nic. A teď dotaz, jak mám postupovat?
Nejdřív jsem psal prodejci zprávu, na tu nereagoval, tak jsem otevřel řešení případu, během 15 minut jsem od něj měl zprávu. Opravil do té doby nefunkční číslo pro sledování zásilky (překlep). Z něj jsem zjistil, že balíček 18. července opravdu odeslal, 20. července se změnil jeho stav na "Export security scan China Post (55 Days)" a tím to končí.
Jak mám teď postupovat? Zboží mi nedošlo, ale prodávající mi poskytl informace, které mohl, zboží odeslal a za nedodání může tamní pošta, ne on. Pochybuju, že by měli důvod balíček zabavit, jde o stočený kus gumy cca 2 metry * 5 cm * 1 cm.

Předmět Autor Datum
Tam neni o com na ebay maju navrh kupujuci ,ak si otvoril pripad tak predajca dostal dalsi datum do…
andrej m 13.09.2016 12:36
andrej m
Ono ten "export security scan" status ti tam casto zustane az do dodani. Datum dodani zalezi na zpus… poslední
Dwane Dibbley 13.09.2016 14:31
Dwane Dibbley

Tam neni o com na ebay maju navrh kupujuci ,ak si otvoril pripad tak predajca dostal dalsi datum do kedy by si mal tovar obdrzat potom mozes pripad eskalovat ,kde ebay bude ziadat dolozenie od predavajuceho ze si balik obdrzal ak ho nema lebo ti balik neprisiel aj ked bol odoslany alebo nema ako dokazat ze si balik dostal koli lacnej zasielke ebay ti peniaze vrati. Uz som mal mnoho podobnych situacii a vacsina vrati peniaze uz pri postraseni ze otvorim pripad,iny vzdoruju ale ak predajca nedolozi dokaz ze si tovar dostal ti peniaze vrati.

Ono ten "export security scan" status ti tam casto zustane az do dodani. Datum dodani zalezi na zpusobu prepravy. Pri nedodani by to melo jit normalne resit pres ebay, kdy by mel prodavajici dolozit budto ze jsi si to prevzal, nebo ze jsi to neprevzal (a posta to vratila odesilateli).
Ses si jisty, ze ti to nezustalo nekde na poste a nikdo se neobtezoval ti dat oznameni?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru