Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada při tvorbě webové stránky

Zdravím lidičky,

potřeboval bych od někoho zkušeného, či zkušeného radu ohledně tvorby stránky.

Máme CZ/SK komunitu lidí, čítající cca 100 lidí. Pár z nás každý rok pořádá sraz. Za účelem komunikace a podávání informací by jsme rádi po letech konečně přivedli k životu i webové stránky. Rádi by jsme tam měli možnost přihlašování pod účet, se kterým by uživatelé měli přístup k funkcím, jako je chat, diskuze, prohlížení profilů, prohlížení mapy uživatelů pro domluvu o společné cestě autem na srazy.....

Jde o to, že naše znalosti jazyků jako PHP a tak jsou dost býdné. software typu drag and drop sice používáme, ale je to v podstatě jen jedna stránka s datumem a chatboxem, který ale není chráněn loginem. Pohrával jsem si tedy s myšlenkou využít nějaký způsob, jehož výsledkem by byly stránky, které by odpovídaly našim představám. Koukal jsem se na redakční systémy, ale je toho tolik (joomla, wordpress,...), že člověk neví, co z toho zvolit.
Proto dotaz na vás, má někdo rady k tomu, jaký redakční systém použít, s ním spojené výhody a případný tip na webhosting, který jej podporuje. Nebo pokud ne redakční systém, tak něco na obdobné bázi?

Předem díky.

Předmět Autor Datum
Tak nejsnazší cesta bude použití nějakého RS, nicméně i tak počítejte s tím, že to jsou hodiny práce…
Kurt 12.10.2016 10:56
Kurt
Tak hodiny práce by mi nevadily, mám rád výzvy. Každopádně díky za radu :)
Robert Valenta 12.10.2016 11:42
Robert Valenta
Tak v podstate je to jednoduchy, akorat trva nez se do toho dostanes, takze fakt tech hodin zpocatku…
Redmarx N 12.10.2016 12:33
Redmarx N
Já bych šel taky po joomle a to co chcete je ale na delší studium, nečekal bych, že to bude vypadat…
Redsnake 12.10.2016 12:37
Redsnake
Tak já počítám s tím, že to bude na delší dobu. Šlo mi hlavně o to, že po 3 letech konečně něco uděl…
Robert Valenta 12.10.2016 12:43
Robert Valenta
a nesplňuje ten istý účel aj nejaký fejsbuk? ušetríte si prácu
čitateľ 12.10.2016 13:02
čitateľ
Ehm, ne každý má tu potřebu mít Facebook :)
Robert Valenta 13.10.2016 10:31
Robert Valenta
To beriem, ale sú aj iné siete. Alebo teda vlastná stránka, no. poslední
čitateľ 13.10.2016 10:38
čitateľ
Proto dotaz na vás, má někdo rady k tomu, jaký redakční systém použít, s ním spojené výhody a případ…
WPShell 12.10.2016 13:36
WPShell
Ty redakcni systemy behaji vetsinou na linuxu. Vubec to resit nemusi, bude-li to bezet na webhosting…
Redmarx N 12.10.2016 14:23
Redmarx N
To jsi mel radeji zkusit "Magneto" (tusim primo od eBay), na misto 'Presty', nebo RBS Change, driv n…
WPShell 12.10.2016 14:52
WPShell
Prestashop mam rad, je pomerne jednoduchej a pouziva ho hodne lidi, takze jsou na design ala "Presta…
RedMaX 12.10.2016 17:36
RedMaX

Tak nejsnazší cesta bude použití nějakého RS, nicméně i tak počítejte s tím, že to jsou hodiny práce - zvlášť, pokud nemáte nikoho, kdo tomu rozumí.
Za sebe bych doporučil WP a jedním dechem taky dodal, že prioritou je správně jej zabezpečit, jinak se dříve či později dočkáte nepříjemného překvapení v podobě napadeného webu, který nějaký exot přetvoří k obrazu svému.

Tak v podstate je to jednoduchy, akorat trva nez se do toho dostanes, takze fakt tech hodin zpocatku bude vic.
Ja bych to postavil na Joomle.

Webhostingy to asi dneska bezne podporujou, nektery jsou vybaveny i patricnyma navodama a technickou podporou, treba Wedos.

Proto dotaz na vás, má někdo rady k tomu, jaký redakční systém použít, s ním spojené výhody a případný tip na webhosting, který jej podporuje. Nebo pokud ne redakční systém, tak něco na obdobné bázi?

Dobry den

# Doporucil bych vam <CMS> takové ty znamejsi (né pro jejich znamost, ale pro jejich lepsi podporu, vice pluigs, sirsi komunita, zkratka vice reseni na mozné problémy etc) typu :
1) WORDPRESS : wordpress.org
2) Joomla : www.joomla.com
3) DRUPAL : www.drupal.com
*Velmi jednoduché na instalaci i obsluhu, staci jen stahly soubor rozbalit do 'korene:root' vasi Web Stranky a jen se ridit podle pokynu na obrazovce.

# Existuji i jiné varianty mimo <PHP>, u které muzete vyuzit i Framework .NET a stranky delat na ASP.NET v c# ci VB, kde na vas project bych zacal na zaklade c#/*Master.Page
* WordPress, Joomla, Drupal jde udrzovat bez znalosti HTML/PHP,javascript ale stale znalost uvedenych jazyku je casto k dobru.

NAVOD 'Instalace WordPress krok po kroku' : http://www.cwordpress.cz/navody/navod-na-instalaci -wordpress-nejnovejsi-verze.html

Info : Pozor na vasi verzi SERVERU, jelikoz na CMS ('Aplikace' ASP.NET/framework .NET), musi bezet na Windows Server (+ moznost nastaveni 'pipeline')

Ty redakcni systemy behaji vetsinou na linuxu. Vubec to resit nemusi, bude-li to bezet na webhostingu, ktery to podporuje.

Na wordpressu a joomle se asi shodnem, drupal bych urcite nedoporucoval, to je mnohem vic uceni se nez to k necemu bude vypadat.

Ja mam zkusenosti s Prestahopem (CMS na eshopy), zkousel jsem jeden eshop i na Joomle a nejakem pluginu a moc dobre se mi nevedlo, takze kdyz jsem pak delal jeden web neeshopovyho typu, tak jsem zvolil drupal a zjistil jsem, ze na to nemam, takze jsem od toho radsi utek k Joomle. Na Drupal clovek uz neco musi umet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru