Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kopírování/přesun velkého souboru

Dobrý den.
Vytvářím v NTBackup zálohu JET Microsoft Information Store a SystemState křížově na druhý server s MS Server 2003. Má to cca 3,3GB.

Problém je v tom, že když jsem cílovou zálohu vytvářel přímo na druhý server, tak se záloha nevytvořila celá a zálohování čas od času končilo hlášením hlaska.png a záloha nebyla použitelná. Místo obvyklých 3,3GB měla např. 3Gb nebo méně.

Takže teď zálohu vytvořím nejdříve přímo na disk serveru a po ukončení přes move přesunu na drudý server. Funguje to, ale ... Přesouvání 3,3GB souboru trvá ale cca 30 minut a má tento průběh copy.png tzn. ze začátku poměrně rychle a po cca minutě se výrazně zpomalí.

Jako servery jsou použité běžné PC. Ovladače síťových karet jsou aktualizované, na serverech je řadič RAID s mirrorem s ATA disky. Železo je momentálně dané a pro tento rok se to nezmění. Sítové prvky jsou všechny 100Mb a nedávno byla celá síť proměřená a vyhovuje normám. V době spuštění zálohy neběží na serverech žádná další dávková akce, která by je zatěžovala.

Máte nějaký tip, kde začít hledat problém mimo výměny serverů?

Předmět Autor Datum
Vyzkousel bych: NET USE X: \\server2\adresar XCOPY \odkud\co X: DEL \odkud\co NET USE X: /d Namapo…
Jan Fiala 22.06.2007 09:31
Jan Fiala
Díky za tip, vyzkoušel jsem to ale doba kopírování se ještě o 5 minut prodloužila. Změnila se ale d… poslední
yorg 22.06.2007 11:25
yorg

Díky za tip, vyzkoušel jsem to ale doba kopírování se ještě o 5 minut prodloužila.

Změnila se ale doba, po kterou se soubor zpočátku kopíruje vyšší rychlostí viz copy2.PNG, pak to ale opět spadne dolů ze 70% na nějakých 8% a server jakoby zlenivi. Po každém kliknutí se čeká na odezvu (než se přepíše okno nebo než se přepne do jiného okna) i víc jak deset sekund. Přitom zátěž procesoru je stále mezi 5% a 20%. Těch 20% je ale způsobeno spíše normální funkcí souborového serveru.

Mám ale zato, že je spíše někde problém v HW. Přiznám se, že nevím u čeho začít. RAID řadič nestíhá ???

To copy nebo xcopy je jen cesta, jak obejít problém, ale neřeší ho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru