Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
já se tedy vrátím k původní otázce (a poprosím všechny, aby se už zdrželi OT příspěvků, obzvláště na…
touchwood 01.07.2007 09:34
touchwood
Ano to je to co nazývám mixováním.
gro 01.07.2007 16:12
gro
A ty si aka organizacia vytvarajuca nove nazvy a standardy? Aby som vedel ze preco sa tu nadrapujes…
MM.. 02.07.2007 18:54
MM..
MM.., tak to je první emocionální odpověď, jakou jsem od tebe četl. Do výčtu bych přidal všemožný e…
Pavel 02.07.2007 19:00
Pavel
Emocionalne su vsetky moje odpovede, len to tak nevidno :-D Ja neviem co je na tom tolko k diskusii.…
MM.. 02.07.2007 19:10
MM..
Nicméně ta otázka má svoje opodstatnění. Vám o tom, že ("pod Linuxem") existujou FS s minimalizací z… poslední
Pavel 02.07.2007 19:29
Pavel

já se tedy vrátím k původní otázce (a poprosím všechny, aby se už zdrželi OT příspěvků, obzvláště na téma hyperinteligence ostatních - děkuji).

Podle mého názoru je úplně jedno, jaký filesystém se použije, neboť řadič flash si stejně bude data fyzicky ukládat zcela ve své režii. Pokud je mi známo, přistupuje se k zápisům metodou podobnou round-robin, tj. i když se uživateli i filesystému zdá, že zapisují na totéž místo, ve skutečnosti fyzicky zapisují na volné místo, kde bylo zapisováno nejdále v historii (a tak se šetří flashka, protože flash se opotřebovává právě jen zápisem)

A ty si aka organizacia vytvarajuca nove nazvy a standardy? Aby som vedel ze preco sa tu nadrapujes jak debil ked splietas piate cez deviate a vymyslas si vlastne nazvy. Ta technika sa vola "wear levelling" Wear_levelling
Si vymysli nazov aj na pivo napr. ze "superlimo", a chod do krcmy a nadrapuj sa ze krcmar nevie co to je superlimo, taku ti krcmar zavesi ze vyletis cez zavrete okno.
Co sa tyka filesystemu nie je to dnes moc tragicke co sa tyka poctu zapisov, ale lepsi by bol FAT32 ak nepotrebujes opravnenia na filesysteme. Ak potrebujes opravnenia tak na Win jedine NTFS.
Skor sa ale IMHO mnozstvo zapisov obmedzi vypnutim swapu a zbytocnosti ako defragmentacia na pozadi (u WinXP), indexovanie suborov na pozadi, a podobnych MS-nezmyslov. Ak to chces hnat do extremu tak si na flash daj nejaku live distribuciu, nieco podobne ako sa dava na live-CD a nebudes tam mat zapis ziaden (imho nema ale zmysel sa s tym az takto drbat)

Emocionalne su vsetky moje odpovede, len to tak nevidno :-D
Ja neviem co je na tom tolko k diskusii. Na FATke vznika IMHO menej zapisov oproti NTFS (nema transakcne spracovavanie ako NTFS) a ostatne zavisi od OS a jeho nastaveni (swap, logy, automaticky defrag apod).
Este co sa tyka Ext3: to neviem, ale menej zapisov ako u FAT si uz neviem predstavit (u FAT sa zapisuju len data a zoznam blokov do FAT. Ale zavisi od implementacie OS kolko fyzickych zapisov ale urobi v skutocnosti = otazka pre programatorov MS ci implementaciu FAT spravili nahovno ako vsetko ostatne, alebo len menej nahovno :-)).

Nicméně ta otázka má svoje opodstatnění. Vám o tom, že ("pod Linuxem") existujou FS s minimalizací zápisu na disk. Jak je to dělaný, to netuším. Používají se třeba na read-only médiu, v ROM atd.

Že je (za stejných podmínek) míň zápisů na FAT než na NTFS je jasný každýmu, kdo o tom má trochu páry; to opravdu nemá smysl diskutovat.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru