Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký typ myši je nejlepší?

Dobrý den,
Potřeboval bych poradit s výběrem myši.

Prvně bych se zeptal, který typ myši je lepší a proč, zda drátová či bezdrátová? U Drátové vidím nevýhodu, že zavazí kabel a je tedy nepraktická. Zatímco u bezdrátové se musí hodně často měnit baterie a občas se nemusí synchronizovat s USB , který je dálkově připojen k PC.

Dále bych si chtěl vybrat asi laserové snímání, než jen běžné LED, které mi nepřijde kvalitní. Navíc mám podložku na pracovní stůl nyní novou, která nemá žádný barevný podklad, spíše je průhledná a moje myš to neumí snímat, tak doufám, že laserová myš už dokáže snímat i na průhledných a lesklých površích?
Chtěl bych se tedy zeptat, zda je lasorová myš opravdu dobrá? Pak jsem slyšel, že existuje i nějaký typ s modrým LED světlem, BlueTrack.

Myš bych chtěl cca kolem 700,-Kč Maximálně, zase nejsem nějaký profi uživatel, který by potřeboval profi myš na nějaké složité hry či podobně. Jsem denní uživatel, takže náročný, ale nepotřebuji žádnou vymoženost za 2 tisíce a nějakou herní myš, mi přijde zbytečně. Stačí prostě klasická nějaká lepší kolem 700,-Kč cenově bohatě stačí, která má případně kvalitní laserové snímání (co nejvíce dpi) a případně ta BlueTrack? Další, co je hlavní, aby dokázala snímat průhlednou podložku bez barvy, takže myš, co dokáže snímat podložku bez barvy, průhledné a lesklé povrchy.

Díky moc
Díval jsem se na tyto typy, cenově a celkově dle toho nějak odpovídají, ale nevím:
Gigabyte Aire M60
Gigabyte GM-M6880X
HP Touch to Pair Mouse H6E52AA
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Předmět Autor Datum
pracovní stůl nepotřebuje podložku pod myš. jestli máš stůl s lesklým povrchem a na něm průhlednou/l…
lední brtník 17.02.2017 14:54
lední brtník
pracovní stůl nepotřebuje podložku pod myš. jestli máš stůl s lesklým povrchem a na něm průhlednou/l…
David Dizzer 26.02.2017 13:47
David Dizzer
Mys bezdratova ma zjevnou vyhodu v absenci kabelu, to je zrejme. Nevyhodou muze byt tiha takove mysi…
RedMaX 17.02.2017 16:25
RedMaX
Jinak z drazsich mysi urcite • Rád bych pridal CMaster "Sentinel III", kterou mám, kolik, 2-3mesíc…
XoXoChanel 17.02.2017 20:01
XoXoChanel
Jako vzhledově jak levnej plast ta CM,pak je otázka spíš co taky vydrží co jsem pročítal tak ani GB…
sambilionk 17.02.2017 20:06
sambilionk
• Ano jak uvádím, vzhledove me obzvást nepritahovala, ale v realite nemá takový ten plastový vzhled…
XoXoChanel 17.02.2017 20:09
XoXoChanel
No to máš pravdu,co jsem koukal teď na prkno od Asusu za 17000 a když chcípne za 3 roky můžeš ho vyh…
sambilionk 17.02.2017 20:11
sambilionk
Samozrejme, pokud budes jezdit po stole a jeste je leskly, tak urcite laserovou, protoze si na nekva…
David Dizzer 26.02.2017 13:53
David Dizzer
Nevim, ja mam optiku a laserovky jsem ani nezkousel. Projdi si recenze na netu, co jsem zbezne kouk… poslední
RedMaX 26.02.2017 21:25
RedMaX
Kúp si virtuálnu klávesnicu a myš - funguje to cez Bluetooth: [Bluetooth-Virtual-Laser-keyboard-and…
pme 17.02.2017 20:18
pme
já mam génius
titanic1912 17.02.2017 21:29
titanic1912
No ty jsi génius sám o so sobě.
Cat 17.02.2017 21:51
Cat
Ne, on je mimoň - má to přece v avataru
icepower32 26.02.2017 19:39
icepower32

pracovní stůl nepotřebuje podložku pod myš. jestli máš stůl s lesklým povrchem a na něm průhlednou/lesklou podložku, tak ji vyhoď a pořid si funkční tenkou velkou.

jaká myš je pro tebe nejlepší těžko říct.
drátové mají kabel = nepraktické
bezdrátové musí dobíjet baterky a jsou těžší = nepraktické
fak nevím, co vyhovuje tobě.

myši se liší velikostí, takže doporučovat konkrétní model je zbytečné, když ti nepadne - to je přitom nejdůležitější.

výrobky gigabyte patří spíš ke šmejdům. musela by mít velmi vyhovující tvar, aby to převážilo sračkovitost výrobce. na stole mám m6800, už se na prostředním tlačítku objevují vícenásobné prokliky. až ji vyhodím, vůbec se mi po ní nebude stýskat.
měl jsem i logitechy m-518 a g5, jsem jen kancelářský uživatel a ne hysterický zapařenec, odešly všechny.
dalšího myšouna bych bral nejradši od logitechu, kdyby ho v místním krámu vedli. vyzkoušet se tu stejně nedá, je to vždycky loterie.

pracovní stůl nepotřebuje podložku pod myš. jestli máš stůl s lesklým povrchem a na něm průhlednou/lesklou podložku, tak ji vyhoď a pořid si funkční tenkou velkou.

Jo, tak určitě. Nyní jsem si koupil velkou originální podložku na pracovní stůl a kvůli myši ji vyhodím i přesto, že vím, že většina lepších laserových myší na ni může bězně fungovat. Pokud mi nerozumíte, jedná se o podložku na pracovní stůl (jak jsou třeba podložky s obrázky map a podobně), tak nyní mám na pracovním stole novou průhlednou podložku, a stará myš (která je jen optická), ten povrch nemá jak detekovat, protože je ta podložka průhledná. Vím, že laserové myši s tímto prý problém nemají, co jsem četl na netu. V případě to vyřeší koupit podložku přímo pod myš ještě. Ale určitě rada, jako ,,vyhoďte ji", když ji mám nyní novou a je nejlepší co jsem sehnal, určitě vyhazovat nebudu.

Takže doporučujete raději Logitech? Ale jaký typ konkrétně. Díky

Mys bezdratova ma zjevnou vyhodu v absenci kabelu, to je zrejme. Nevyhodou muze byt tiha takove mysi, pokud je napriklad na dve AA baterie, ale samozrejme takova mys zase vydrzi delsi dobu nabita. Jsou i mysi na akumulatorky a nebo klasicka 1x AAA, ale zase musis menit casteji. Osobne jsem bezdrat mel a zahodil ho, pritom to byla jinak kvalitni mys MS Intellimouse Explorer. Za me bezdrat maximalne k notasu. (Samozrejme smart TV vetsinou nic nez set bezdratove klavesnice a mysi neumi, tam je to nutnost.)

Takze se dostavame k dratovym. Zde je velky rozdil v kabelech, muzeme najit mysi s tezkym gumovym kabelem, ktery se prichytava ke stolu a s mysi se manipuluje dost spatne, nekdy maji mysi i tenounke kabliky, ktere se o stul prilis netrou a tedy je odpor pri pohybu mysi nizsi. No a mame take drahe casto "herni" mysi, ktere maji kabel opleteny a s minimalnim odporem a v podstate to neni horsi nez bezdrat.

Co te muze zajimat dalsiho, je presnost mysi. Ta ani tak nezavisi na pouzite technologii jako na kvalite snimace. Samozrejme zase vetsinou plati, ze drazsi mys = kvalitnejsi snimac.

Dal te zajima celkova konstrukce mysi, jestli sedne do ruky a hlavne, jak dlouho trva nez se vyklika, opet mysi za 1.500,- jsou vetsinou s zivotnosti jinde nez mysi za 500,-.

Co se tyka technologie snimani, tak drahe presne herni mysi jsou obvykle klasicka optika. Hraci maji stejne pod mysi tmave jednobarevne matne podlozky kvuli maximalni presnosti pohybu a tudiz neni duvod nepouzit optiku, naopak. Mimochodem ja se k hernim mysim dostal pro svou potrebu vysoke presnosti ve Photoshopu, kdy bezna mys nestacila a graficky tablet neni pro mou praci uplne idealni.

Samozrejme, pokud budes jezdit po stole a jeste je leskly, tak urcite laserovou, protoze si na nekvalitnim povrchu poradi lepe. Bluetrack bych ti nedoporucoval, neznamena to, ze nemuze byt kvalitni snimac a nemuze to byt dobra mys, ale neni to ani lepsi pro ruzne povrchy nez laserova ani na presnost nez klasicka opticka. Pritom vyber Bluetrack je maly, takze pokud ti nahodou nejaka vylozene nesedne, tak zamerovat se na ne vyhradne je nesmysl.

Z levnych mysi A4tech Bloody. A4tech je sice spis smeckova firma, ale lidi tu uz delsi dobu hlasi, ze tenhle typ mysi je OK (snad vsechny jeji varianty), takze asi je rozumne nic neriskovat nejakou neznamou. Jinak z drazsich mysi urcite Mionix Castor, Logitech G403 Prodigy, mozna i Mionix Naos, Mionix Avior a Logitech G203 Prodigy, ale ty osobne neznam.

Jinak z drazsich mysi urcite

• Rád bych pridal CMaster "Sentinel III", kterou mám, kolik, 2-3mesíce.
Padl jsem na ní opravdu náhodou, jako predesly uzivatel Razer|Rockat, me nejak vzhledem nepritahovala, ale misím uznam, ze me velmi príjemne prekvapila, do ruky mi padla prakticky okamzite, tak jako citlivost tlacítek.

• Ono, v základe herní mysi jsou vzdy doporucené s káblem, kde né vsechny bezdrátové jsou jako herní vhodné, pres 'váhu', kvalitu 'baterie', 'Input lag'..
* Kupríkladu bezdratovou jsem mel Razer Mamba, kde jsem ji musel dobíjet az dvakrát zaden, ale v bezdrátovych, snad s nejlepsí z mé zkusenosti je urcite 'Logitech MX', mys, ke které se urcite jeste nekdy vrátím..

Samozrejme, pokud budes jezdit po stole a jeste je leskly, tak urcite laserovou, protoze si na nekvalitnim povrchu poradi lepe. Bluetrack bych ti nedoporucoval, neznamena to, ze nemuze byt kvalitni snimac a nemuze to byt dobra mys, ale neni to ani lepsi pro ruzne povrchy nez laserova ani na presnost nez klasicka opticka. Pritom vyber Bluetrack je maly, takze pokud ti nahodou nejaka vylozene nesedne, tak zamerovat se na ne vyhradne je nesmysl.

S tou laserovou a s tím, co jste napsal, plně souhlasím. Laserová by mi padla jako vyšitá. Vy jste napsal několik typů myší, popravdě do neznámých nebo značek méně častých se moc hrnout nechci, ale pokud poradíte a doporučíte vyslověne nějakou značku, která není na trhu moc ověřena či častá, a bude dobrá, nechám si poradit.
Myslel jsem spíše známé značky typu Logitech, Genius, Gigabyte, Philips ... a prostě takové, co vyrábí kvalitní věci a veškerou elektroniku. Samsung a Panasonic myši bohužel nejsou :D
Díky za radu - jakou tedy laserovou max. do 1.500,-Kč a to fakt max? Stačí nějaká středně dobrá, myslím si že do 1000,-Kč by i mohla být nějaká laserová lepší s vyšším DPI, ale nevím jakou?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru