Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam se zapsat na VŠ? FJFI, FEL, CZU?

Dobrý den, byl jsem přijat na tyto tři vysoké školy, však nevím pro kterou se rozhodnout.
1. FJFI - softwarové inženýrství a menegment,
2. CVUT FEL - Software technologie a menegment,
3. CZU TF - Informační technologie v agropotravinářském komplexu.

No váhám mezi 2,3. Nemusím být úplné eso na FJFI, a na Felu je zase moc lidí, co to nedodělaj.
Na CZU nikoho neznám a tak o tom vím jen co jsou tam za předměty, ale jak se rozhodnout už ne. Kdybyste měl někdo nějaké zkušenosti, budu vděčen. Děkuji Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
takze... CVUT ted mam bakalare FEL - VT. Jsem jeste z klasickeho programu Elektrotechnika a informa…
gd 23.07.2007 00:28
gd
Jenom malé doplnění. Obor Software technologie a managment na FEL běží v tomto školním roce poprve (…
ivkud 23.07.2007 23:08
ivkud
vzdyt rikam, vse za chodu ]:)
gd 23.07.2007 23:38
gd
A to, že je to nové a vše jaksi za chodu, myslíte že je na škodu? Nebo to má také nějaký plus?:-/
Almora 24.07.2007 01:31
Almora
Na felu je všechno za pochodu, viz DSA = Datové stkrury a algoritmy: Scripta napsány v pascalu, slaj… poslední
AZOR 24.07.2007 13:18
AZOR

takze...

CVUT
ted mam bakalare FEL - VT. Jsem jeste z klasickeho programu Elektrotechnika a informatika. Obecne lze rict: hodne lidi nedostuduje, protoze se jich v prvaku nabira prilis mnoho (ty prijimacky jsou nani po 4 letech s tema bodama fraska!) Pak se to prosiva (hlavne v prvaku).
Ten tvuj obor nyni zacina. Ja byl v "prvni varce" po prechodu na strukturovane studium a musim konstatovat, ze se vse dela "za pochodu".¨Ten novy obor, se znacne lisi od meho - prvni rok je vice zameren na IT. To vsak neznamena, ze se nebude sitit (i kdyz ty "hruzy" jiz zmizely...).

Jinak, co se tyka FELu - mrkni se do fora...: forum.feld.cvut.cz a na studijni plany: http://www.feld.cvut.cz/education/bk/prehled_2411.P .B.html

ZCU
Tam prchlo mnoho lidi z FELu a dostudovali. Udajne je to tam jednodussi. Je potreba si vsak uvedomit, ze budes-li chtit pote prejit napriklad do Prahy (nebo naopak z Prahy) na studuim na magistra, pak budes mit velke problemy diky odlisnym osnovam... Navic ZCU nema moc "jmeno" (i kdyz jsem o CVUT take moc neslysel...)

JADERKA - z CVUT?
Pokud ano, tak na to radsi zapomen, pokud te nebavi matika! Silne mi to pripominalo Matfyz (co jsem videl).

Tot z me strany asi vse... Kdyz jsem byl v tve situaci, vytipoval jsem si skolu, o kterou jsem mel nejvetsi zajem a zajel jsem se tam zeptat zdejsich studentu. Alespon jsem vedel, co me ceka ]:)

PS:
Pokud jdes studovat jen kvuli titulu, pak na 70 procent to nedokoncis. Studentsky zivot je velmi lakavy a bude te to svadet venovat tomu minimum energie. Proto take tolik lidi nedokonci (ac na to maji). Pokut ti jde o titul, pak zvol nejakou soukromou skolu (ta vsak neni zdarma... ale donuti te se ucit, kdyz uz si to platis ;o)

Jenom malé doplnění. Obor Software technologie a managment na FEL běží v tomto školním roce poprve (http://www.fel.cvut.cz/education/bk/prehled_2411.P. B.html). Zatím je to jen bakalářský směr. Přechod na magisterský bude asi dost komplikovaný. Struktura posluchačů je dost různorodá. Jsou tam jak posluchači z odborných středních škol, tak dívky z ekonomických škol. Původně se předpokládalo, že to bude směr převážně pro děvčata.

Na felu je všechno za pochodu, viz DSA = Datové stkrury a algoritmy: Scripta napsány v pascalu, slajdy z pulky v angličtině a příklady v C/C++ a předtim se probírala Java :-D. Nebo jiné předměty typu: "No jo, už to běží 5let, tak mi časem scripta napíšem" - Ja nevim, ale určitě si to tam bude chtít víc dávat pozor i učitelé tam budou "nováčci"...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru