Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vývoj moderných PC hier

Osobně ti muzu doporucit, zacit používat, jako zacatečníkk "naradi" zdarma, v tomto stadiu nema cenu za něco utracet.
- Hry jedou na nejakém hernim ENGINE (herní motror), mezi dostupné zdarma (nebo zakladní pack na kterém se mužeš učit) maš :
(na začátku bych nepodcenil i uvahu cilové platformy - mobil, pc, windows, xbox, linux/Unix )

UNITY3D : https://unity3d.com/ (c#, JS)
UNREAL : https://www.unrealengine.com/en-US/blog (c++)
* Unreal4 : https://www.unrealengine.com/what-is-unreal-engine -4
Cocos2D : http://www.cocos2d-x.org/ (Python)

- I když nejvíce používany je jazyk C++ (knihovny DirectX), v Unity jsem nejvíce používal C# nebo JS (který je takovy bratranec C#), C# tzv CSharp mi jako jazyk připadne možná i vhodnejší, Csharp ma uplatneni i ve vice projektech ne jen hernich jako treba WEB (ASP.net) etc, volba zaleží na tobě.
(špatný není i PYTHON ktery osobně považuji za takovy nejednoduší na začátek, python používá třeba i NASA, nebo Google hlavně kvuli jeho rychlosti ve velkých databazi)

- Po nainstalovani spustíš Engime třeba unity3D, začneš vytvařet hru :
1) Základ ZEM, textury, přepínání pohledů 2D, 3D, naučit se program používat a orientovat se v nem, což je nezbytný uplný zaklad :!:.
(Hodně lidí to podcenuje a tak se zbytečně brzdí, kdyz neumi určitý program ovládat).
2) Udělej třeba vlastní čtverec (volba 3D -> predmety -> Ctverec) atd, nauč se je pojmenovavat, měnit jim velikost, barvu atd.
3) Pak prijde LOGIGA hry, az zde budes potrebovat nejaky programovaci jazyk (na bazy tvého ENGIME)

Hlavni chyba začátečníků je YOUTUBE (kde se učí i špatné techniky, které se pak s tebou potahnou celou dobu vyvoje) kde hned zezačátku delají projekty tim způsobem, ze jen opíšou kod a čekají ze to pujde, problém je v tom, ze nevi co pisou a co ten kod znamena, takle te to rychle omrzi a urcite u toho dloho nevydrzis.
A jak teda postupovat ? Zacit delat predmety (3D objekty, muzes pouzit i BLENDER) a navštěvovat fora a navody, kde třeba to Unity3D ma velmi rozashlou komunitu, podívej se třeba zde : http://www.unity3d.ministranka.cz/m nebo oficilní https://forum.unity3d.com/

Cím začit, na čem se učit ? Dopručit ti na začátek mužu PYTHON + CoCos2D :i: : http://www.cocos2d-x.org/games
(díky rychlému poznatku praci s python a cocos, rychle umožní pochopit, jak to funguje, jak se předměty/"objekty" pohybují, samotna logika hry az pak se zaměřit na určitý ENGINE a programovaci jazyk)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny