Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sd karta 64GB nejde rozdelit na dva oddily

Dobrý den. Prosím o radu ohledně rozdělení sd karty 64GB.Už se oto pokouší tři dny a pořád nic. Zkoušel jsem snad všechny dostupné možnosti. Od rozděleni v recovery ,až po program do pc k tomu určené. Ale stále se nedaří.První oddíl je vždy v pořádku ( fat 32-to se ukaže i při rozděleni),ale druhy oddíl ukazuje stále (Other 6GB ).COž pak telefon nevidí. Napadlo mě,jestli ta sd karta není v háji,ale když ji celou dam do fat32,jde v telefonu uplně normálně. Nevíte prosím co to muže dělat. Děkuji moc za případnou pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle všeho tazatel se pokouší formátovat/rozdělit kartu ve vestavěné SD čtečce. A má "potíže". Také…
zlý muž 18.07.2017 14:11
zlý muž
Ahoj.Právě že pouzivam ten usb adapter na sd kartu a stejne to nejde.Ani MiniTool Partition Wizard a…
stoupa2222 18.07.2017 23:42
stoupa2222
Nebolo by zlé ak by si o ďalšie 2-3 dni napísal prečo chceš tú kartu deliť, a prečo nie si spokojný…
pozorovateľ 19.07.2017 01:03
pozorovateľ
Už jsem psal proč to potřebuji. Precti si ci to celé a pak se nemusiš ptát.
stoupa2222 20.07.2017 00:38
stoupa2222
Pises tu ale cely cas nezmysly, a ne ze proc to potrebujes. Vsetky karty rozdelit idu, karta samotna…
MM.. 20.07.2017 10:13
MM..
Nesmysli pišeš tak ty.A k hovnu,jak ríkaš je tak tva rada.Vis stejny prdlajs co ja. Pises ze windows…
stoupa2222 20.07.2017 22:28
stoupa2222
Ja tu pisem fakty ktore platia a viem do posledneho bitu a sektoru jak to funguje (odlisnosti su v k… poslední
MM.. 21.07.2017 08:26
MM..

Podle všeho tazatel se pokouší formátovat/rozdělit kartu ve vestavěné SD čtečce. A má "potíže".
Také jsme chtěl vytvořit dva oddíly na kartě (VFAT a EXT3) - šlo to tak, když karta byla v externí čtečce a ta připojená do portu USB. V PC se tvářila jako externí disk/fleška.

Bez zádrhelů to zvládnul na př. MiniTool Partition Wizard.

Pises tu ale cely cas nezmysly, a ne ze proc to potrebujes.
Vsetky karty rozdelit idu, karta samotna s tym nijak nesuvisi, oddiely su logicka zalezitost, ne HW. Na akomkolvek sektorovom mediu sa da urobit oddielov kolko chces.
Bude ti to stejne k hovnu pretoze Win s tym cez USB nevie pracovat.
Mobily by mali podporovat 64GB karty bezproblemov. Ked tvoj nepodporuje, tak to tiez ziadnym delenim nevyriesis, pretoze oddiely a HW limity nemaju nic spolocne.
Ked to je nahodou karta super nabidka z ciny, tak je to fake a nema to 64GB kapacitu fyzicky a potom nefunguje nic.

Vymaz z toho uplne vsetko sektorovo (dispart list disk, select disk cislo, clean, exit) a potom vloz do telefonu sformatuj si ju v mobile, to je spravny postup ak ju chces pouzivat v mobile. Ked to tam sformatovat nejde tak je nieco vadne alebo nekompatibilne alebo fake z ebay.
Nepotrebujes nic delit, nema to ziaden zmysel.

Nesmysli pišeš tak ty.A k hovnu,jak ríkaš je tak tva rada.Vis stejny prdlajs co ja. Pises ze windows s tim neumi pracovat,ale je zajmave ze mensi kartu to zvladne. Ani to slavne ubuntu to nezvladlo. A jestl nevis k cemu je zapotrebi oddil na sd karte v androidu a neumiš cist co tu pisu a oco prosim,tak nechapu co tady radis. Telefon ma podle vyrobce a lidi tu 64gb zvladnout a zvladne ( když tam není druhej oddil ). Ale po vytvoreni druheho oddilu ji tel.neumi nacist ten( druhej oddil ).
Chtel jsem jenom vedet,proc to nejde a cim to muze bejt.
Jinak Děkuji ostatním co pomohly. Dík moc

Ja tu pisem fakty ktore platia a viem do posledneho bitu a sektoru jak to funguje (odlisnosti su v konkretnych verziach OS, aj to som pisal. Neexistuje jeden android, a neexistuje jeden windows).
Pises furt ze "nejde" a nikto nechape co ti nejde. Vytvorit oddiely ide na vsetkych kartach, ptz to nezavisi nijak od karty. Oddiel su len data v tabulke oddielov, karta na to vobec nema ziaden vplyv.
Ked ti nejaky konkretny OS nejaka presna verzia OS s nejak vytvorenym oddielom nejde, tak musis riesit ze jak presne vytvorit oddiel pre danu presnu verziu OS, ptz to zavisi len od toho OS ze ci s tym vie potom pracovat (a ako uz som pisal Win aspon tie starsie a cez USB s tym druhym oddielom pracovat nevedia. S prvym vedia. W10 som ale netestoval.)

P.S. co sa tyka toho deleneia v androide tak stale neviem naco to chces delit. Jak sa davaju App na sd kartu zavisi od verzie androidu, v kazdej to je inac. A po novom aj od vyrobcu telefonu (napr. samsung tu moznost tusim v 6.0 uplne zrusil, ostatni to tam este maju)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru