Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkyvy ve výdrži baterie ntb

Zdravím, mám nově herní notebook ASUS GL753VE-GC030T a zdá se mi, že baterie trochu blbne. Nemám s notebooky zkušenosti, takže nevím, zda je to normální. Při plném nabití má baterie výdrž kolem 6 hodin (po prvním nabiti hlásila dokonce 8), jenomže její výdrž velmi kolísá. Dokonce se mi zdá, že občas zcela nezávisle na zapnutých aplikacích. Navíc jsem dosud žádné náročné aplikace vůbec nezapnul ani nenainstaloval. Například po plném nabití jsem vypojil adaptér a jel jen přes baterku. Ntb hlásil při 98 % výdrž 3 hod+ (což rovněž nechápu), poté jsem zapnul nenáročnou hru Heroes of the Storm a výdrž najednou byla max 1,5hod + kolísání. Logicky tak dochází i k rychlému poklesu % výdrže. Během necelých 15 minut o 15 %, za nic. Po vypnutí hry se postupně baterie ustálila na 5,3 h při 83 % (takhle by to asi mělo vypadat). Samotná hra se na využití baterie podílí cca 15 %, přesto doba výdrže klesla z reálných 6 hodin na sotva 1,5 hodiny.
Při spuštění instalace jedné hry došlo k postupnému kolísání mezi 3,5 hodinami výdrže až 1,5 hodinou (při plném nabití). Při zapnutí hry opět došlo k poklesu až na pouhou hodinu + rychlé klesání. Po vypnutí hry se baterie znovu ustálila na normálu, kdy při 20 % (záměrně jsem nechal vybíjet) ukazovala 1,3 hod.
Je možné, aby vcelku nenáročné hry, programy nebo internet mohli způsobit takovou spotřebu výdrže zcela nové baterie, na herním ntb? Zbytečné aplikace, podsvícení, jas jsem vypnul či snížil.
Dále jsem si všiml, že navzdory parametrům ntb, hry volí grafické nastavení na úrovni mnohem slabšího stroje. Po pravdě jsem se s něčím takovým nikdy nesetkal. Co jsem měl k dispozici kancelářský notebook, tak s tím nikdy nebyly problémy, hra se vždy nastavila perfektně podle možností systému.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co furt máte s těmi HERNÍMI NOTEBOOKY? http://pc.poradna.net/a/view/944245-herny-notebook -je-mytus
Cat 06.08.2017 22:15
Cat
Příspěvek je "jen" čtyři roky starý,snad se autor nechce věnovat i elektronkovým televizorům,taky to…
kozakl 07.08.2017 06:53
kozakl
tehdejší hry odpovídaly tehdejšímu hardware taky jako dnes, tehdejší notebůů kulhaly za stoláky stej…
lední brtník 07.08.2017 08:04
lední brtník
Hlavně dneska už ty notebooky výkon i relativně mají. Například za 30 tisíc se dá koupit i7-7700HQ a… poslední
Railee 07.08.2017 11:01
Railee

tehdejší hry odpovídaly tehdejšímu hardware taky jako dnes, tehdejší notebůů kulhaly za stoláky stejně jako dnes. v tom zůstal smysl článku stejný.
na baterky byly ty "herní notebooky" v uvozovkách stejně jako dnes - tak leda na hodinovou prezentaci.

takže když si tazatel pořídí za 33t. "výkon", tak si ho má dopřát a ne se divit šetřícím režimům při výdrži na baterky.
ale samozřejmě že nastal pokrok - hradla se vyrábí s nižšími nanometry a ten krám už dnes váží pod 3kg.

Hlavně dneska už ty notebooky výkon i relativně mají. Například za 30 tisíc se dá koupit i7-7700HQ a 1050Ti, což procesor je výkonově klasická stolní i5 a grafika je sice horší jak stolní 1050Ti, ale i tak je většinu dnešních her schopná na střední detaily na 1080p dát. Samozřejmě se tu pak ale nejde bavit o výdrži baterie, která v tu chvíli jde do kopru. Ale takovýhle notebooky jsou stavěný na to, že když jede na baterku, počítá se jen s nenáročnou činností nebo jako záloha (i při hraní), když vypadne proud, aby to hned nechcíplo. Na hraní se počítá že to bude zapojený v síti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru