Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte (lepší) router... popř. jak zrychlit přenos dat v LAN

Lomítko by mělo platit jen pro síťové disky v jiných PC (dle helpu) a nemělo by se to tedy týkat těch v PC (C,D,...)

Já to tam původně neměl, ale při těch pokusech mi to při tom lomítku ukazuje vyšší rychlost (v TC), viz graf výše. Jedná se o kopírování stejného souboru (jeho části, stopnul jsem to...). První křivka je bez kompatibilního režimu (bez lomítka) pro síťové okolí, druhá (rychlejší) je s lomítkem.

Při copy/paste Průzkumníkem je rychlost u velkého souboru, jak jsem už psal, +/- 50-60%, tedy 50-60 MBit/s - což je dle tebe i anarchista naprosto OK. Rád bych ale, aby se zvýšila rychlost kopírování i těch malinkých souborů, pokud by to šlo. V nejhorčím případě se to ale dá vydržet. Předpokládám, že hodně té rychlosti sežere režie... jedná se většinou o několika kB soubory.

Zkusím ještě odstavit Keria na obou PC a dám další testy...

------
Celé to směřuju k ověření, jaká bude práce s LAN datovým úložištěm. V současné době používám externí HDD připojené via USB2 (80 + 320GB), což je samozřejmě rychlejší než přenos v LAN - ale pohodlně se s tím dělá jen z jednoho PC. Datové úložiště bych chtěl mít přístupné ze všech PC, bez nutnosti mít trvale zaponutý PC s externími disky.

Po počátečním martýriu (nakopírování všech dat do úložiště) by běžný provoz by už neměl být tak datově náročný (2x denně inkrementální zálohy, načítání aktuálních dat ze skladiště do PC...), odhadem desítky, maximálně stovka MB denně.

Vlastní kopírování z a na úložiště nebude ani pomocí Exploreru, ani TC - ale zálohovacím programem, popř. baťáky či scripty.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny