Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem špatný upgrade BIOSu - asus M2A - VM

Zdravím,
tak jsem včera flashoval BIOS. Konečně vyšla verze, ve které lze nastavit serepetičky, které bych potřeboval/chtěl. Měl jsem verzi 0302 a chtěl jsem se dostat k verzi 1001(beta). Zvolil jsem aktualizaci přes internet, pomocí AsusUpdate (dobré zkušenosti s deskama gigabyte s tímto update). Při nainstalování AsusUpdate se tato aplikace sama aktualizovala a našla mi verzi BIOSu 0402 a 0503, zvolil jsem rovnou 0503 a dal aktualizovat. Smazání proběhlo OK, flash nového BIOSu taky ok, kontrola ok. Byl jsem vyznán k restartu, který jsem provedl. Po restartu, ale už BIOS, vlastně celé pc, nenaběhl, je stále černá obrazovka. První co jsem vyzkoušel po čekání asi 15-20sec, kdy byla pořád černá obrazovka, reset tlačítkem. Když se nic neměnilo, následovalo vypnutí, vytažení baterky, smazání BOISu pomocí jumperu na desce. Taky neúspěšně. Ještě mě napadlo vytáhnout vše nepotřebné z desky (disky, grafika, nechal jsem jen jeden paměťový modul) ale stále nic. Obrazovka je stále černá.
Takže dotazy
Nenapadne ještě někoho co bych s tím ještě mohl udělat/vyzkoušet?
Desku posílám na reklamaci, s uznáním snad nebude problém, nebo by mohl být?
Co jsem vlastně udělal špatně, po uznané reklamaci a případné výměně bych tam ten BIOS chtěl?!?!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Koukni se na stranku vyrobce. Nektere pocitace umoznuji i nouzove obnoveni BIOSu. Na disketu nahraje…
Jan Fiala 08.08.2007 08:14
Jan Fiala
ja bych si zase skoro netroufnul aktualizovat BIOS z diskety.:-) Kdyztak z CD. Sice clovek nemuze ul… nový
Moas 08.08.2007 09:45
Moas
Jinak jestli ti reklamaci uznaji (pokud budou moc investigativni, tak ani ne) a dostanes novou desku… nový
Moas 08.08.2007 09:49
Moas
No ted jsem zkusil vytahnout procesor i pameti (postupne) a deska ani nehlesne, takze asi kaput.. No… poslední
cpc 08.08.2007 11:32
cpc

Koukni se na stranku vyrobce. Nektere pocitace umoznuji i nouzove obnoveni BIOSu. Na disketu nahrajes soubor s BIOSem v pozadovanem formatu a restartujes.

Provadet aktualizaci BIOSu pres internet bych si netroufnul. Pokud chces aktualizovat BIOS, tak disketou je to mnohem bezpecnejsi, pokud si vyberes BIOS opravdu pro svou desku...

Jinak jestli ti reklamaci uznaji (pokud budou moc investigativni, tak ani ne) a dostanes novou desku, tak tam ten BIOS uz nejspis mit bude. :-) A nebo ne ten posledni, ale nejaky novejsi.
Kazdopadne je vazne lepsi nedelat update z Windows.
Ja bych jeste zkusil vytahnout i pametovy modul. Nechat jen desku s CPU. Bez mechanik, bez vseho. Jestli zacne aspon pipat nebo ne...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru