Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova systému

Ahoj prosimte nevís co to znamená kdyz me ke vsemu co otvírám chybí nejaký uvedený modul, jak k videu, tak k odkazum nebo i k obrázkum..Mám nejaký rozhozený comp, nemuzu delat ani hácky s cárkamy a pak co je hlavní vcera jsem dal obnovu systému, která snad probehla v pohode, ale dnes me vubec nejde spustit, resp. kdyz na ní kliknu tak se objeví jen bílá tabulka nevís cím to muze bejt? A jak to jde treba opravit, nebo spustit nejak jinak... Potreboval bych nutne poradi od nejakého profíka na compy..Díky moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky za rady ted to ale nepujde momentálne jsem pryc. Jsou to jen data. Je mozné kdy se prerusí z ne…
Musil Karlos 31.08.2007 14:12
Musil Karlos
Ak je ta zaloha len data tak ti to nepomoze. Budes potrebovat najskor instalacne CD Windows (to snad…
MM.. 31.08.2007 14:16
MM..
Ak je ta zaloha len data tak ti to nepomoze. Budes potrebovat najskor instalacne CD Windows (to snad…
Musil Karlos 31.08.2007 14:25
Musil Karlos
Lol, takze acer :-) Chod si niekde do predajne aceru alebo zavolaj si na servisne stredisko aceru (z…
MM.. 31.08.2007 14:41
MM..
O tom servisu acer vím, ale tam je ten problém ze je to jedine v brne takze to padá. XP-Home jsem me…
Musil Karlos 31.08.2007 15:28
Musil Karlos
To takto na dialku neviem nechce sa mi tahat a citat tvoj navod k NB, on ti to mohol aj z disku vyho…
MM.. 31.08.2007 15:34
MM..
Co by si tedy potreboval vedet? Vtom Biosu to mám na enabled i mackám tu klávesu a nic..Tam je to ta…
Musil Karlos 31.08.2007 16:18
Musil Karlos
recovery CD to je co prosimte jeste? Utilita eRecovery tedy nejde takze zálohovat data a provést obn…
Musil Karlos 31.08.2007 16:26
Musil Karlos
Recovery CD je CD ktore ked z neho nabootujes tak ti nahraje na disk ciste Windows presne tak ako to…
MM.. 31.08.2007 16:28
MM..
Zádné práve nemel-skoda no bylo by to urcite lepsí..Tam ti ho udelaj ale jak ríkám za 1500.
Musil Karlos 31.08.2007 16:32
Musil Karlos
Uz me to vázne stve, potreboval bych vedet jak spustit jeste jinou cestou to klasické obnovení systé…
Musil Karlos 31.08.2007 17:21
Musil Karlos
Ked vidis to nastavenie D2DRecovery tak co presne si predtym robil (co si mackal), a co vsetko tam v…
MM.. 31.08.2007 19:05
MM..
Je to acer aspire 1650 series. Naídku start tam mám, a taková polovina z toho vseho co tam jde jde s… poslední
Musil Karlos 31.08.2007 21:56
Musil Karlos

Díky za rady ted to ale nepujde momentálne jsem pryc. Jsou to jen data. Je mozné kdy se prerusí z nejakých nezistních duvodu obnovení systému tak ze se to takto muze kousnout..? A pak nejaký servis na doporucení-samozrejme alespon nejakého jména a dobré ceny nevíte? Díky moc.

Ak je ta zaloha len data tak ti to nepomoze. Budes potrebovat najskor instalacne CD Windows (to snad mas ak su tie Win legalne) a preinstalovat to.
Nic sa neprerusi z nezistnych duvodu, ak sa ti tam nieco prerusilo tak bud a) mas to zavirene jak svina alebo b) nieco si tam posahal mazanim apod alebo c) blbne niektory hardware napr. disk alebo RAM, RAM sa da otestovat napr. disketou z www.memtest86.com), disk utilitou od vyrobcu disku.
Servis ziaden nepoznam, to ti snad zvladne urobit hocktory najblizsi schopnejsi predajca PC (na cene sa dohodnite), nepises ani odkial si.

Ak je ta zaloha len data tak ti to nepomoze. Budes potrebovat najskor instalacne CD Windows (to snad mas ak su tie Win legalne) a preinstalovat to.
Nic sa neprerusi z nezistnych duvodu, ak sa ti tam nieco prerusilo tak bud a) mas to zavirene jak svina alebo b) nieco si tam posahal mazanim apod alebo c) blbne niektory hardware napr. disk alebo RAM, RAM sa da otestovat napr. disketou z www.memtest86.com), disk utilitou od vyrobcu disku.
Servis ziaden nepoznam, to ti snad zvladne urobit hocktory najblizsi schopnejsi predajca PC (na cene sa dohodnite), nepises ani odkial si.

Jsem z Prahy. Instalacní cd bohuzel zádné nemám, vlastním notebook acer a tam u nich se proste nejspís nedávají, to se spustí samo a ídís se jen nejakými pokyny..Ta preinstalace s home na xp, tu mi delal jeden kolega v práci samozrejme ze asi ze vých nejakých prostredku..které já tady nemám.Viry bych nerekl ze jsem tam mel, spís to vzniklo tím nedokoncením systému..Na chvíli jsem si odbehl a kdyz jsem prisel tak byl pocítac uz nacten ale s prázdnou plochou, tam se má vzdycky objevit tusím ze OS bylo úspesne dokonceno s ikonkou ok, bohuzel já jsem to restartoval a tím to vsechno mohlo vzniknout..Bral jsem to proste uz za vyresené.Ve slozce tento pocítac me také úplne zmizela vypalovací technika.. Mám tam jen slozku acer C.

Lol, takze acer :-) Chod si niekde do predajne aceru alebo zavolaj si na servisne stredisko aceru (zoznam aj s telefonnymi cislami si snad dostal na papieriku v krabici od notebooku, alebo chod na www.acer.cz a tam si to najdi, http://www.acer.cz/acereuro/page6.do?sp=page6&dau11 .oid=1194&inu19.current=1194&UserCtxParam=0&GroupCt xParam=0&dctx1=4&CountryISOCtxParam=CZ&LanguageISOC txParam=cs&ctx3=-1&ctx4=%C4%8Cesk%C3%A1+republika&c rc=3915063054) opytaj sa za kolko ti to daju do stavu v akom to bolo od vyrobcu, mal si tam pravdepodobne legalne WinXP-Home, uz v cene notebooku (na spodnej strane notebooku by si mal mat nalepku Windows XP Home aj s cislom).
Notebooky bez dodaneho recovery-CD zvyknu byt robene tak, ze bud
a) pri prvom spusteni ta to vyzve ze ti to napali na CD alebo DVD zalohu systemu, t.j. recovery CD/DVD na taketo ptipady si vyrobis vpodstate sam
alebo
b) po stlaceni urcitej klavesy pri starte sa spusti obnova systemu, to bude uvedene v navode k notebooku, ten si uz mal niekedy aspon otvoreny? :)

Pozor obe metody zvyknu zmazat vsetky data takze ak tam mas nejake dolezite dokumenty/maily apod tak ich treba najprv odzalohovat z HDD na CD.

P.S. k tomu co si s tym robil sa nebudem uz radsej vyjadrovat, ale keby si s tym normalne pracoval a nemal to zavirene a nebol by s tym ziaden HW problem tak nikdy nepotrebujes robit ani obnovu systemu ani by ti odtial nikdy nic samo od seba nezmizlo.

O tom servisu acer vím, ale tam je ten problém ze je to jedine v brne takze to padá. XP-Home jsem mel samozrejme legálne. O té nálepce také vím. Problém treba je ze s funkce Acer eManager mi jde spustit je settings.. A dulezitý eRecovery který bych mozná potreboval k obnovení zálohy bohuzel ne. Prírucku amozrejme mám, ale nemuzi zapnout funkci Acerdisk-to-disk recovery. V Bios nastavení muzu akorát v menu Main dát D2D Recovery na polozku Enabled. takze me potom nejde ani dulezité <Alt>+<F10>.

To takto na dialku neviem nechce sa mi tahat a citat tvoj navod k NB, on ti to mohol aj z disku vyhodit aj ten co ti tam daval tie "ine" WinXP, aj ked myslim ze by ten recovery oddiel na disku mal byt chraneny tak aby sa nedal prepisat, ale u Aceru tazko povedat ci to bolo chranene alebo ci sa to dalo na disku prepisat...
Postupuj podla navodu v BIOSe by to malo byt snad na enabled, a treba mackat klavesu tak ako sa pise v navode aby to urobilo recovery. Nie z Windows, ale pri starte notebooku. Ak to nejde tak ti v tom niekto nieco na disku posahal.

Najlepsie bude zavolat si na acer servis a opytat sa ci nejaky z jeho distributorov v Prahe to nebude vediet urobit alebo aspon objednat ti nejake dodatocne recovery CD z ktoreho ked nabootujes tak ti to CD da Windowsy do stavu v akom to bolo pri kupe notebooku (t.j. budu tam len ciste Windowsy a ziadne data tak ako pri novom notebooku).

Co by si tedy potreboval vedet? Vtom Biosu to mám na enabled i mackám tu klávesu a nic..Tam je to tak ze napred na enabled, pak restart a kdyz se objeví logo acr tak zmácknout to <Alt> atd..Jenze já nevím jak presne z toho Biose ven tam je nekolik výstupu, a jestli mám dát restart hned jak vystoupím a nebo kdy-takové trochu nejasné..Zkusím tam tedy zavolat..

Recovery CD je CD ktore ked z neho nabootujes tak ti nahraje na disk ciste Windows presne tak ako to bolo ked si notebook kupil. Zavisi od presneho typu notebooku ze ci k tomu vyrobca take CD ma alebo ci to vie dodat. Ked vie tak to bude stat snad max. par stovak apod. treba sa opytat.
P.S. pripadne sa opytaj nejakeho lokalneho Acer-predajcu ci ti to nevie dat do povodneho stavu ako pri kupe notebooku.

Uz me to vázne stve, potreboval bych vedet jak spustit jeste jinou cestou to klasické obnovení systému, verím tomu ze s tím nic az zas tolik nemám,a ze kdybych to spustil tak se to opraví, nekolik záchytných bodu z tohoto mesíce tam jeste mám..V servisu by si podle mého nauctovali nehorázné peníze a cloveka laika by jen natáhli a nakecali mu co s tím vsechno bylo...

Ked vidis to nastavenie D2DRecovery tak co presne si predtym robil (co si mackal), a co vsetko tam vidis ? Opisat polozky co tam vidis a sem ich napisat. Chapes?

Ked nie si schopny ani nastavit BIOS a ani sem opisat polozky aby som ti napisal ze co mas tam mackat, tak budes musiet fakt niekomu zaplatit, uvedom si ze ja ti na to nevidim tak sem musis pisat co vidis.

P.S. vo Windows mas momentalne co? Vidis aspon nabidku Start? Alebo to vobec nenabehne alebo co? Skusal si nudzovy rezim Win? (pri starte Win mackat F8 a zvolit si nudzovy rezim)

P.S.2. preco nenapises aspon presny typ notebooku? Doteraz si nam napisal len vyrobcu. Ja nie som jasnovidec. http://pc.poradna.net/question/view/47751-nez-poloz ite-dotaz

Je to acer aspire 1650 series. Naídku start tam mám, a taková polovina z toho vseho co tam jde jde spustit. Nouzový rezim pri klávese F8 jsem snad ani nezkousel..A není to neco podobného jako BIOS?ZÍTRA NAPÍSU TO CO TAM VIDÍM V TÉ TABULCE, TEDY UPLNE NATOM KONCI.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru