Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dosový driver pro SATA Cdrom

Pro bootovací CD (bootující do DOSu) potřebuji též DOSový driver CDROM. Pro PATA žádný problém, ale pro SATA CDROM používám jediný driver, který jsem sehnal a to Gcdrom.sys. Funguje to, jenomže to má jeden "drobný" háček: Nesnese se totiž s Ghostem, což je pro mě dost podstatná závada.
Nevíte někdo o nějakém jiném dosovém driveru pro SATA CDROM? Pokud ano, podělte se o tuto znalost, popř. i driver s jedním nešťastníkem!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mam ten samy problem s Ghostem jak si mel Ty. Vyresil si ho nejak? Ja nad tim prave sedim, ceka na m…
pavon 10.02.2008 10:40
pavon
dneska jsem mel problem se spustenim cd rom ovladacu k SATA dvd mechanice pod dosem. Pouzivam uprave… nový
djdave 25.03.2008 14:27
djdave
Má to tak někdo štěstí. Na "mé" předmětné desce se toho dá nastavit pramálo: řadič SATA do režimu ID… nový
Pytlík 25.03.2008 14:55
Pytlík
pokial máš v pc sata cdrom,nechaj si ghostom vytvoriť spúšťacie záchranné cd,a predtým spusti driver… poslední
ogl 26.03.2008 17:45
ogl

dneska jsem mel problem se spustenim cd rom ovladacu k SATA dvd mechanice pod dosem. Pouzivam upravene bootovaci cd z win98 kde jsem si pridal par dosovych utilit a vyuzil nastaveni ovladace pro cdrom na tom puvodnim win98 cd.
SATA dvd mechaniku mi ovladac nenasel, pak mne ale diky teto diskuzi trklo ze se preci musi v biosu prepnout na NATIVE rezim radice. To jsem udelal, ovladac na dvd se zavedl a pak se bez problemu spustil z meho upraveneho boot cd - Norton Ghost ver. 11 a provedl jsem bez problemu zalohu systemoveho disku ...
To boot cd pouziva ovladac na cd rom nejaky OEM - OAK ....

pokial máš v pc sata cdrom,nechaj si ghostom vytvoriť spúšťacie záchranné cd,a predtým spusti driver verifikation,norton si sám zoberie zo systému a doplní do image záchranného cd všetky potrebné ovládače všetkých detegovaných hardwarových súčastí.Inak pre všetky typy cd/dvd mechaník sa používa univerzálny cdrom dos-kompaktibilný driver od firmy BTC,bol dostupný napr. na stránkach singapúrskej firmy Kobian-Mercury,dnes súčasťou ECS/Elitegroup a pridával sa aj k záchranným utilitám na obnovu zdevastovaných boot sektorov antivírových riešení firmy TrendMicro,a býval pridaný aj na cd s ovládačmi pre zákl.dosky Elite,Matsonic,Kobian-Mercury,Procomp...dnes dodáva priamo dos-kompaktibilné ovládače len firma LiteOn a nemecké zastúpenie Toshiba,ostatní už s podporou dosu viac-menej skončili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru