Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosba o pomoc se zapojenim wifi routeru a rozchozením wifi v domácí síti

Dobrý den,

koupil jsem si tento router: Edimax BR-6204WG Router & 4x 10/100 Switch, WAN: RJ45, WLAN 802.11b/g AP + Bridge.

V domácí síť jsem zapojil na "drátové bázi", t.j. počítače jsem spojil kabely s routerem, nastavil ip adresy, sdílení souborů i internetu, všechno funguje ok.

Mám ovšem problém s rozchozením wifi, potřeboval bych se doma připojovat na internet skrze tuto fungující domácí síť přes wifi, bohužel vůbec nevím jak na to.

Pokud jsem s notebookem někde, kde je otevřená wifi síť, třeba v nákupním centru, notebook se normálně připojí.

Můžu poprosit o radu, co s tím?

Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak pánové, ještě jednou děkuji všem, zejména Anarchistovi :beer: za pomoc. Mohu ještě poprosit o r…
Ladislav_Malek 30.09.2007 12:01
Ladislav_Malek
Pokud vám wifi funguje, vyexportujte si v prvé řadě nastavení routeru do souboru (kdyby se nedařilo,…
anarchist 30.09.2007 12:29
anarchist
hmmmmm asi Vás jmenuji svým dvorním arciajťákem ... poslední
Ladislav_Malek 30.09.2007 14:05
Ladislav_Malek

Tak pánové, ještě jednou děkuji všem, zejména Anarchistovi :beer: za pomoc.

Mohu ještě poprosit o radu se zabezpečením, zatím jsem tam provizorně nastavil zabezpečení pomocí WEP klíče (nebo čeho), ale mám takový pocit, že jsem kdesi kdysi četl, že WEP není moc bezpečná metoda.

Jak mám tedy nastavit zabezpečení tak, aby to bylo "rozumné"? A bude takové zabezpečení fungovat i pro sdílení souborů v lokální síti?

A ještě jedna otázečka, jak mám teď měřit přenesená data z internetu, to se zjistí někde v administraci routeru? Zatím jsem byl zvyklý používat prográmky typu du meter.

Děkuji

Pokud vám wifi funguje, vyexportujte si v prvé řadě nastavení routeru do souboru (kdyby se nedařilo, ať se můžete snadno vrátit zpět). Zabezpečení si zapněte alespoň na WPA-PSK/TKIP, v lepším případě AES. Pochopitelně to samé musí podporovat protistrana. Zabezpečení nijak se sdílením v LAN nesouvisí. Jakmile se úspěšně připojíte k routeru, je "cesta volná".
Co se týče měření dat, máte možnosti dvě. Jednou možností je nasadit na všechny počítače takový prográmek, který umí sbírat naměřená data a sdružovat je na jednom místě (tuším např. BWMeter). Druhou možností je využít údaje ze systému UPC. Pokud používáte firefox, máte vyhráno a může to za vás dělat plugin Minimeter.
Dovolím si ale poznámku: I když UPC nadále přenesená data monitoruje, mám za to, že kromě tarifů flex a starter všechna datová omezení padla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru