Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RAM - PROBLÉM S NÍ (asi)

Dobrý den, na úvod: co chci řešit, se tady již někdy probíralo, ale já to asi po 1 hodině hledání zaboha nemůžu najít - někdo rozšířil RAM na 4 GB a řešil jakýsi problém,ale to mne nezaujímalo, objevil se tam diskuzní příspěvek, že když se rozšíří RAM, PC může občas "jen tak" vytuhnout a to je RAM dobrá. U mne se to totiž stalo. Doposud jsem měl 1 GB RAM a vše OK. Rozšířil jsem RAM na 2 GB a ejhle, nepravidelně, někdy jednou za týden, nekdy 1x za dva dny PC vytuhne, ale tak, že nepomáha tzv. "trojhmat", ba ani tvrdý restart - po tomto jen vidím, že HDD jede jak divý, ale nic - to zn. kontrola HDD se rozsvítí, slyším jak se "točí", ale toť vše. Musím PC vypnout z el. sítě, znovu zapnout a pak jede v poho, jakoby se nic nestalo. A to zase na týden, nebo 2-3 dny. Ještě: dělá to jen když PC zatížím , třeba hrou, normálním provozem: Net, psaní a pod. to se nic neděje. RAM jsem samozřejmě otestoval programem, (název asi Memory test, nebo RAM test)který jsem dostal od ofic firmy na CD, dle pokynu jsem ho nechal běžet cca 24 hodin a u RAM nenalezl ani jednu chybu.
Má konfigurace: WinXp Home, SP2, MB: nForce Epox EP 9NDA3+, typ sběrnice DUAL DDR SDRAM, RAM: 4x 512 - DIMM1 512 PC 3200 DDR SDRAM, 400 MHz.
RAM jsem dokupoval tak, že jsem vzal původní z PC a dle ní mi přesně objednali další pár.
Prosím o odpověď, zda je u mne nějaké řešení, můj názor je, že to asi v chybném hardw. nebude, spíš, asi něco někde nějak nastavit v BIOS-u.....asi.....možná.... Děkuji za rady, nebo názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kromě jiného bych taky zaktualizoval BIOS na poslední verzi.
jbo 08.10.2007 09:01
jbo
Děkuji všem za možné řešení a ochotu pomoct, ale jakovyřešené to nedám, kdoví jak to dopadne až se p…
Ivan 08.10.2007 17:09
Ivan
Zdravím. Je to sice již delší doby, kdy se řešil můj problém, ale nedá mi to abych nenapsal můj pozn… poslední
Ivan 19.11.2007 18:00
Ivan

Zdravím. Je to sice již delší doby, kdy se řešil můj problém, ale nedá mi to abych nenapsal můj poznatek: Bohužel jsem nějak neměl čas vyzkoušet všechny Vaše rady, znáte to, jak Vás něco obzvlášť netlačí... Až.. až před nějakým časem mi synátor opět pronesl, zase to spadlo... tak jsem k tomu sedl a nevím proč šel jsem se "podívat" na nastavení virtuální paměti. Zde jsem zjistil, že nevím tedy proč mám nastaveno min 2MB ale také max 2MB!!! Jen tak, ani nevím proč jsem zadal velikost určí systém, skočilo tam pak cca 4GB (jasně sežralo mi to z HDD místo), ale světe div se , PC jede již asi měsíc, zatěžujeme ho jak se dá a i tam kde to předtím vytuhlo na tuti, tak to jede. Nevím zda tedy se zde uplatnilo: v jednoduchosti je síla, nebo je to jen a jen shoda náhod a okolností, nevím, to nechám na posouzení Vás, co tomu opravdu rozumíte, zda toto nastavení dokáže ovlivnit prvně popsaný problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru