Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s mikrofonem

Koupila jsem si nová sluchátka s mikrofonem, ale ten nefunguje. Sluchátka fungují bez problémů. Mikrofon je vzadu zapojen do správného výstupu, SoundMAX mi po jeho zapojení i oznámí, že je zapojený, takže tady problém není. V nastavení zvuku (ve Windows XP) jsem mikrofon zesílila, nastavila hlasitost...
Mikrofon jsem vyzkoušela zapojit do jiného PC a fungoval v pohodě. Když sem do toho mého PC zapojila jiný mikrofon, choval se stejně jako ten můj - tzn. nefungoval.
Prosím o radu, vážně už nevím, kde co nastavit. Prolezla jsem několik diskuzí na tohle téma a nikde jsem nenašla něco, co by mi nějak pomohlo...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No já bych skusil poklepat na tu ikonu zvuku co máš na liště.potom nahoře vlevo na možnosti--vlastno… nový
smrtihlav 04.01.2008 00:15
smrtihlav
zkontroluj nastaveni podle obrazku v poslednim prispevku nový
Boeing 04.01.2008 08:05
Boeing
Kdyz vidime tady ten obrazek ovladaciho panelu SoundMax tak si rikam, ze jsem to uz nekde videl. U k… nový
JR_Ewing 04.01.2008 08:40
JR_Ewing
No není to úplně pravda... Mám Creative X-fi Xtreme Gamer a uz 2 dny řeším naprosto stejný problém,… nový
MartinCZ 27.05.2008 21:45
MartinCZ
Mikrofon strcit do spravnej diery a spravne si nastavit vo Win mixer (zaznam) a ovl.panely - zvuk vy… nový
MM.. 27.05.2008 23:21
MM..
Uz jsem to vyresil, na zvukové karte byl spatne pripojen predni panel (který je z boku na case), kde… nový
MartinCZ 28.05.2008 14:34
MartinCZ
Na tom tvojem obrázku je v horní půlce sekce playback a v ní hlasitost mikrofonu. vedle vpravo níž j… nový
MM_tank 28.05.2008 11:38
MM_tank
Tak měl jsem ten samý problém se SoundMAXem a díky této diskusi, konkrétně příspěvku MM Tank, jsem t… poslední
Pavlik123 22.07.2008 08:43
Pavlik123

Kdyz vidime tady ten obrazek ovladaciho panelu SoundMax tak si rikam, ze jsem to uz nekde videl. U kamarada, kdyz si stezoval ze mu nejde mikrofon ( nejaka integrovana zvukovka, stejny ovladaci panel ). Navic jsem zjistil, ze ackoli je zapojena 5.1, tak hraje jen predni par ( stereo ) a to jeste jaksi plechove. Ani po trech hodinach laborovani jsem neprisel na to, jak zprovoznit tento zazrak techniky aby fungoval. Reseni nakone bylo jednoduche, koupe normalni externi zvukove karty a trada... vsechni chodi jak ma.

No není to úplně pravda... Mám Creative X-fi Xtreme Gamer a uz 2 dny řeším naprosto stejný problém, v testu zařízení se to chová jako by mikrofon vůbec nebyl zapojen, zkousel jsem jiný ale ten taky nefunguje, u sousedu ten muj zase funguje, nevim co s tim dělat ...

Mikrofon strcit do spravnej diery a spravne si nastavit vo Win mixer (zaznam) a ovl.panely - zvuk vybrat spravne zariadenie pre zaznam, vsetko uz bolo napisane. Dalsia vec je ak ma integrovana zvukovka len 3 stereojacky tak si nastavit vo Win reproduktory len 2.1 (nie 5.1) ptz u 5.1 su vsetky konektory vystupy do repro. U externej zvukovky to moze byt inac (konektory s 3kontaktami), pozriet si navod ku zvukovej karte.
Ak mas na doske aj integrovanu zvukovku a aj externu v PCI slote, tak tu integrovanu mozes aj vypnut v BIOSe (AC97 alebo Azalia audio).

Uz jsem to vyresil, na zvukové karte byl spatne pripojen predni panel (který je z boku na case), kde se muzou strcit sluchatka a mikrofon a proto to nefungovalo, toto muze byt duvod i u ostatnich. (mikrofon jsem pripojoval ze zadu, ale spatne zapojeni toho predniho panelu to nejak rusilo)

Na tom tvojem obrázku je v horní půlce sekce playback a v ní hlasitost mikrofonu. vedle vpravo níž je takový okýnko na to klikni zapni 20db boost a zapni ten mikrofon (ťukni na červenou tečku pod jezdcem hhlasitosti). Měla by ses slyšet díky zpětné vazbě-pro kontrolu. Pak to můžeš vypnout.

Tak měl jsem ten samý problém se SoundMAXem a díky této diskusi, konkrétně příspěvku MM Tank, jsem to vyřešil. V "mixážním pultu SoundMax" v sekci Playback stačí u mikrofonu kliknout vedle kontrolky vypnout/zapnout na malý obdelníček. Dostal jsem se na 2 zaškrtávací políčka a tam stačilo zrušit zaškrtnutí "Front Mic Select".
A vše funguje, jak má. Díky, MM Tank.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru