Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přenos TV signálu v místnosti jinak než prostřednictvím antény

Mám do pokoje přiveden TV signál do standardní zásuvky, ale ta je příliš vzdálená od místa, kde je umístěn ntbk s kartou. Případně položený kabel, byť i uložený v liště, by zohyzdil ráz místnosti a na pokojovou anténu signál nezachytím.

Chtěl bych se proto zeptat, zda neexistuje nějaké zařízení, které by přenášelo zmíněný signál bezdrátově. Mám na mysli něco podobného, co mi již transportuje např. obraz a zvuk z DVD playeru do monitoru a to dokonce přes několik zdí.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nie, fyzikalne to nie je mozne (chces prenasat cele pasmo), resp. mozne by to aj bolo ale potreboval…
MM.. 18.10.2007 13:33
MM..
tak tady Paulluse úplně chápu, líp se bydlí v pěkně upraveném bytě než v kůlně s natahanými dráty. I…
Moas 18.10.2007 13:41
Moas
Mne sa lepsie bydli v byte v ktorom mi neziari do hlavy vsetko dookola (navyse tie volne pasma su uz… poslední
MM.. 02.01.2012 04:42
MM..
Vykopal jsem tohle staré vlákno, protože řeším ten samý problém jako původní tazatel. Chtěl bych si…
Tyson 01.01.2012 21:08
Tyson
No je to digitalny bezdratovy kabel. Vyhoda: ma to spetny kanal na ovladanie toho prijimaca Nevyhoda… nový
KiloViktor 01.01.2012 22:48
KiloViktor
Díky za informaci. Wifinu v tom baráku provozovat nebudu, do svého pokoje mám natažený kabel a kdyb… nový
Tyson 01.01.2012 23:02
Tyson
Tiez je dolezite aby v tvojej blizkosti, zhruba do 50m nepracovala ziadna wifi. Samozrejme ak pouziv… nový
KiloViktor 01.01.2012 23:13
KiloViktor
Díky, to je taky důležitá inormace. Snad se do těch 50 m vejdu a snad vedle nás nebydlí žádný geek s… nový
Tyson 01.01.2012 23:21
Tyson
podobne veci sa predavaju aj u nas, NENI to ziadne prenasanie antenneho signalu ale vpodstate sa jed… nový
MM.. 02.01.2012 04:34
MM..

Nie, fyzikalne to nie je mozne (chces prenasat cele pasmo), resp. mozne by to aj bolo ale potreboval by si dost siroke radiove pasmo na to, a to nemas. Pouzi kabel, ak ti vadi ze by bol polozeny tak ho nacpi do steny - to je standardne riesenie.
BTW. nechapem ako moze niekomu vadit taky nezmysel, ty mas byt na ukazovanie ze aky je pekny a ze nic nerusi jeho raz, alebo ho mas na byvanie? :-)

Mne sa lepsie bydli v byte v ktorom mi neziari do hlavy vsetko dookola (navyse tie volne pasma su uz tak zarusene ze tie radiove kraviny mozu fungovat aj uplne nahovno). Kabel sa da viest aj elegantne aby nerusil dojem, pripadne v stene pod omietkou.
P.S. ja mam v 3izbaku natiahnuty antenny kabel krizom cez cely byt a garantujem ti ze keby si sem prisiel tak by si si ho nevsimol dokial by som ti ho neukazal ;)

Vykopal jsem tohle staré vlákno, protože řeším ten samý problém jako původní tazatel. Chtěl bych si dálkově přetáhnout v baráku anténní signál z jednoho pokoje, kde je anténní zásuvka do jiné místnosti, která je ale v jiném patře a navíc na jiné straně.

Z původní diskuze vyplynulo, že to nejde, ale já jsem teď našel nějaké zařízení Digital TV Anywhere, které podle mně vypadá na to, že by to mělo umět. www.marmitek.com/en/product-details/audio-video-at -home/watch-anywhere/watch-tv-wirelessly/digital-t v-anywhere.php (o připojení na DVB/T se ale mluví až v tom videu).

Potřeboval bych ale, aby mi to někdo znalý potvrdil, abych zbytečně nevyhazoval peníze.

Jak jsem dále pochopil, obdobné zařízení,které se prodává u nás (TV Anywhere) viz tv-anywhere-p-103.html by mi nepomohlo, protože pracuje jen analogově.

Díky

No je to digitalny bezdratovy kabel.
Vyhoda: ma to spetny kanal na ovladanie toho prijimaca
Nevyhoda: Vyzera, ze to nepracuje (ani nespolupracuje) so ziadnou specifikaciou wifi, tudiz wifinami prespikovana domacnost to moze rusit, alebo sa to moze rusit navzajom.

Tiez je dolezite aby v tvojej blizkosti, zhruba do 50m nepracovala ziadna wifi. Samozrejme ak pouziva niekto vyssi vykon ako povoleny nebodaj este s pridanou lepsou antenou, tak je mozne take nieco zachytit uplne vpohode cez niekolko stien/murov do vzdialenosti aj 100m.

podobne veci sa predavaju aj u nas, NENI to ziadne prenasanie antenneho signalu ale vpodstate sa jedna o prijmac (DVB-T alebo cokolvek) a prenasa sa uz len jeden naladeny kanal, plus je tam nejaky zpetny kanal na prepinanie kanalov (t.j. nieco ako dialkove ovladanie). Podobny efekt dosiahnes s akymkolvek DVB-T prijmacom a k tomu akekolvek zariadenie na prenos AV signalu ktore ma aj spetny (infracerveny) senzor aby to prenasalo signal dialkoveho ovladaca smerom nazad k prijmacu. Daj si do google slova dvb-t bezdratovy prenos.
Antenny "kabel" sa neda prenasat bezdratovo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru