Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poběží hra s menší velikostí paměti?

Dobrý den,
měl bych dotaz. Budu mít jednu hru, která vyžaduje 512 MB RAM, já mám ale pouze 256 MB RAM. A tak se ptám, jestli mi ona hra pojede (ostatní požadavky splňuji). Případně, jestli zvýšením virtuální paměti něco zlepším. Děkuji.

Změna předmětu, původně: RAM
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No pamatuji si doby, kdy na Atari existoval softwarový emulátor PC. No a to emulované PC běželo pods… poslední
Matej47 23.11.2007 13:07
Matej47

No pamatuji si doby, kdy na Atari existoval softwarový emulátor PC. No a to emulované PC běželo podstatně rychleji než originální PC. No a v tom emulovaném PC by se dal spustit emulátor Atari, které by pak samo běželo rychleji, než skutečné. Tohle si nevymýšlím, tohle byly skutečné argumenty skalních Ataristů, kterým se věřilo.
Také v Atari byl nějaký obvod, který pracoval mnohem rychleji, než vlastní procesor (myslím, že se jmenoval blitr). Takže majitelé Atari STE si mohli speciálním programem, který vypnul procesor a používal tento obvod, podstatně zrychlit počítač. Ale ani ostatní, kteří tento typ počítače neměli si mohli aspoň naemulovat blitr softwarově, dobré pak bylo, že ten emulovaný, běžel asi sedmkrát rychleji než ten skutečný, hardwarový. A tak se nabízelo řešení spustit emulátor blitru a v něm spustit emulátor skutečného procesoru. Bohužel to však nešlo protože ten druhý emulátor ten první vypínal. No škoda. Skoro jako perpetum mobile!

Takže abych se vrátil k tématu, navrhoval bych vytvořit spoustu virtuální RAM (třeba 10GB) a v ní spustit velmi rychlý a velký RAMdisk (třeba 8GB). O něm je známo, že je mnohem rychlejší než běžný disk. A ten ramdisk, by si použil na vytvoření velmi rychlé virtuální RAM. Tím pádem by sis nemusel kupovat drahou RAM a přesto by si ji měl spousta a navíc super rychlé.

Ne to byla legrace.

Kup si paměť, je levná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru