Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem záchrana XP

Kolega mi přinesl počítač zajímavým způsobem poškozený OS, když si u něj doma někdo asi 10 krát vypínal pojistky. Do windows se dostat je možné, po znatelně delší době, ale téměř nic se tam nedá spustit. Když se chci podívat na hardware (systém v ovládacích panelech )objeví se prázdné okno. Nástroj obnovení systému napíše, že nelze spustit, že mám restartovat atd.
A tak jsem zkusil-
1 check disk - po restartu se spustil, našel a opravil spoustu chyb ale výsledek žádný
2 hutil - nástroj od výrobce disku (Samsung) - doporučil podrobnější kontrolu povrchu disku
ale žádnou chybu nenašel.
3 nějaké recovery nástroje z disku hiren boot disk či tak nějak - taky žádný výsledek - v podstatě fungují tak že hledají špatné sektory a pokusí se je opravit, což už vlastně ten check disk udělal
Než se pustím do přeinstalování systému by mě zajímalo jestli znáte nějaký jiný zajímavý software který by se dal vyzkoušet. Moc velké naděje si nedělám, ale rád zkusím něco novýho. Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta oprava nebyla dobrou volbou - v průběhu to vypsalo několik poškozených knihoven - myslel jsem, že…
ZdenekHribek 29.11.2007 10:37
ZdenekHribek
Předtím jsem ještě zálohoval co se dalo... všechno špatně. - když si někdo hraje s pojistkama, tak…
lední brtník 29.11.2007 10:53
lední brtník
Já s tebou NAPROSTO souhlasím, ale není to můj počítač...Kolega asi netušil že to hraní s pojistkama…
ZdenekHribek 29.11.2007 11:08
ZdenekHribek
...neumožní udělat zálohu na disk (oddíl) jehož zálohu dělám z principu: žádný "imagovací" program,… poslední
lední brtník 29.11.2007 14:41
lední brtník

Ta oprava nebyla dobrou volbou - v průběhu to vypsalo několik poškozených knihoven - myslel jsem, že je potom nějak zkopíruju- ale při startu hláška že je nějaký soubor poškozen- zajímavé že byla uvedena jen cesta a název souboru ne. Plus nějaké to povídání o opětovné instalaci a pomocí R. To už jsem neunesl a právě formátuji disk. Předtím jsem ještě zálohoval co se dalo pomocí Barta PE ( skvělá věc) na vedlejší oddíl.
I tak všem děkuji za pomoc - učinil jsem si představu o možnostech oprav a utvrdil se v přesvědčení že v podobných případech je nejlepší instalovat znovu. Pokud ovšem není k dispozici záloha třeba od Acronisu - ten program je opravdu velmi dobrý a všem ho doporučuji.
Mějte se....

Předtím jsem ještě zálohoval co se dalo...

všechno špatně.
- když si někdo hraje s pojistkama, tak při druhém pokusu vypnu PC a jdu ho profackovat na chodbu, každopádně nenechám PC běžet.
- systém a data nesmí být na společném oddílu, při absolutním pádu systému není jak rozumně zachraňovat data z c: - proto patří systém zvlášť na malý oddíl kolem 15gb, a data zvášť.
- repair console byla u zničeného systému k ničemu, rovnou přeinstalace systému + doinstalace záplat. když se nechytá, jde c: snadno zformátovat bez ztráty dat na d:
- funkční systém je ideální "zaimagovat" aspoň na d: (časem na dvd) něčím na co jsi zvyklý (ghost, true image), tos udělal - akorátže pokud je to záloha nerozděleného disku, je ti na 2 věci.

Já s tebou NAPROSTO souhlasím, ale není to můj počítač...Kolega asi netušil že to hraní s pojistkama bude dlouhodobější. Ale desetkrát to už je opravdu dost - to by na tu chodbu dostalo i mě. Na druhé straně tam jsou dva oddíly a na tom druhém je většina dat - jen něco málo mu zůstalo na céčku. A ten image se chystám teprve udělat a mám pocit, že ten Acronis je tak dobrý že ani neumožní udělat zálohu na disk (oddíl) jehož zálohu dělám.

...neumožní udělat zálohu na disk (oddíl) jehož zálohu dělám

z principu: žádný "imagovací" program, který ukládá obraz celé partition, nemůže vytvářený image-soubor uložit na tuto zálohovanou partition, ale vždy na jiný oddíl nebo disk.
cokoli jiného je prosté kopírování, ale s přesnou obnovitelnou zálohou to nemá nic společného.
true image používáme, pro naše uživatele je výhodné že je lokalizovaný a nepletou si zdrojový a cílový adresář jak u ghosta :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru