Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsou tyto hry na mobil placené?

Ahoj,
dnes jsem se bavil se známou. Koupila si nový mobil a její synek tam neznámo odkud nainstaloval hry od Gameloft SA; Might and Magic 2 a Shrek (snad nějaký christmas). Tyto hry prý vesele paří a ona má obavy, aby to nebylo nějaké paření přes internet a pak jí nepřišel čtyřciferný účet za telefon. Já to podle těch her také nepoznal a navíc se v tom vůbec nevyznám.
Jsou to neškodné java hry, nebo "každé zmáčknutí za korunky"? A nepřijde jí účet za jejich stažení?
Dík.

Předmět Autor Datum
Tak jednu jsem našel tady a asi se platí jen za SMS/volání automatu/wap. Samotné hraní už možná ne.…
Kráťa 07.12.2007 00:22
Kráťa
Well, kámoš si zase stáhnul tapetu údajně za 30 korun a celá ta sranda ho nakonec vyšla na 3 stovky,…
Fuente 07.12.2007 00:59
Fuente
Nevím co má za teflon, ale u java aplikací by mělo jít někde v nastavení povolit/zakázat jejich přip…
Dale Cooper 07.12.2007 10:06
Dale Cooper
kdyz by byl spojen telefon na datovy prenos bude tam svitit ikona nahore pri aktivaci, podle toho po…
cody 07.12.2007 13:35
cody
<kmimochodu> to mě zajímá ty SMS zadarmiko. Já mám tarif u Vodafone (Odepiš 10 Kč/měs), který však u…
Kráťa 07.12.2007 14:23
Kráťa
Bohužel, tahle služba je jen pro studenty. Je to ale skutečně zdarma. http://pc.poradna.net/flash/vi…
shark.jd 07.12.2007 15:53
shark.jd
v krame rekli "mimo protokol" aktivujte si to pres portal (samoobsluhu) a "no problem" s datumem nar…
cody 07.12.2007 16:09
cody
proc by ho neposkytovali ? Je tam porad http://www.vodafone.cz/consumer/tariff/additional/o ther.htm…
cody 07.12.2007 16:05
cody
Také si teď prožívám éru opojení mobilní Javou a zjistil jsem, že některé programy jdou stáhnout jen…
Paullus 07.12.2007 14:59
Paullus
tenhle problem jsem taky resil, ty soubory jsou vetsinou instalacni a po instalu nejdou pretahnout p…
cody 07.12.2007 16:24
cody
Já jsem si koupil jeden zajímavý java program a výrobci mně jej poslali jako zazipované soubory *.ja…
Paullus 07.12.2007 16:39
Paullus
Fakt vám to nejde? Já když jsem stáhl z netu jar a jad soubory tak jsem je poslal do telefonu přes i…
Dale Cooper 08.12.2007 09:53
Dale Cooper
záleží od zmluvy od operátora,pokial sa tie hry hrajú online a v zmluve o pripojení nieje dohodnuté… poslední
lx 08.12.2007 10:38
lx

Nevím co má za teflon, ale u java aplikací by mělo jít někde v nastavení povolit/zakázat jejich připojování na web/wap... Osobně jsem to nepotřeboval, ale vím že takové nastavení by tam mělo být.
Jestli to stáhl někde z netu /jar a jad soubory/ a třeba přes modrozub nebo IR poslal do mobilu účet by jí přijít neměl. Na netu se válí tuny java her, jen stáhnout a nainstalovat...

kdyz by byl spojen telefon na datovy prenos bude tam svitit ikona nahore pri aktivaci, podle toho pozna zda je on line . Pripadne v nekterych modelech muzes zakazat auto pripojeni nebo potvrzovat kroky. Ale podle me zaplati jen za stahnuti java hry (kdyz to bylo treba od operatora). Kdyz nevis odkud to vzal tezko to posoudit. Znama ti dala malo informaci, ale tenhle je urcite ofline . https://fun1.client.tmo.cz/contentweb/engine/item?l ocale=cs_CZ&tid=754&searchString=shrek&path=-2,1095 68,109569&gid=109569&list=4&pi=0&id=910143
stoji 89Kc. Dal tam jsou hry web/wap to uz je samozrejme pripojeno hry_wap.jsp .
Mimochodem jsem dceri pred mesicem aktivoval u Vodafone sms zdarma (moc sem tomu neveril a hledal nejakou skrcku), je to bud pres portal vodafone live (starsi mobily) nebo pres java aplikaci. Ted mi prisel vypis telefonich uctu a je to opravdu zdarma, stalo to jen 80 hal za stazeni java aplikace a holka pise do vsech siti zadara jen ji prijde reklama. Tento mesic byl ucet velmi pekny :-D , zadnych 100 - 150 sms ... Navic, kdyz to aktivujes pres portal Vodafone nikdo nezkouma kolik je ti let a vse vyridis po netu.

<kmimochodu>
to mě zajímá ty SMS zadarmiko. Já mám tarif u Vodafone (Odepiš 10 Kč/měs), který však už neposkytují. Složenka mi chodí až když to přesáhle 50 Kč, takže třeba 70, nic, 80 nic nic, 120...
To asi bude podmíněno nějakým tarifem ne? Předpokládám, že to bude něco jako neomezeně SMS za 500 Kč/měs. Nevěřím tomu, že by dávali něco zadarmo.
</kmimochodu>

proc by ho neposkytovali ? Je tam porad http://www.vodafone.cz/consumer/tariff/additional/o ther.htm prave na nej jsem ty sluzby aktivoval. Ale chce to cas nez se prokouses tim jejich prastenym navodem. Ja mam to cislo u dalsich na fakture, takze to tak nesleduju. Ale je fakt, ze na jiny odepis, ktery je mimo fakturu jeste nic neprislo a castka je tam ted 70 Kc. Opravdu je to neomezene = neomezene (reklamstina) a zdarma. Oni ti poslou pri odeslani te sms na mob reklamu a plati to ti co reklamu zadavaji. Kdyz si vezmes, ze ICQ je uz taky zdarma tak tohle funguje taky.

Také si teď prožívám éru opojení mobilní Javou a zjistil jsem, že některé programy jdou stáhnout jen přes WAP, ale některé i přes normální připojení.

Protože mám telefon, kde lze instalovat java programy přes kabel velice obtížně, chtěl bych se zeptat, zda je možno si ty soubory typu *.jar a *.jad nakopírovat na nějaký svůj server a pak si je odtud nainstalovat.

tenhle problem jsem taky resil, ty soubory jsou vetsinou instalacni a po instalu nejdou pretahnout pomoci pc. Ja se hrama ci jinymi chranenymi vecmi nezabyvam, tak tu problematiku neovladam. Nicmene mi je jasne, ze jde o autorska prava. Daval jsem kartu 1GB do Nokie a myslel ze umru pri pretahovani dat (usb ctecka) 1/3 veci nesla zkopirovat tapety hry,zvuk atd... musel jsem je pretahnout do telefonu (samozrejme po jednotlivych souborech mala pamet mobilu) a pak teprve na novou kartu. Tak bych byl rad, kdo by navrhl reseni jak to elegantne zkopirovat z jedne karty na druhou vsechno tak jak lezi bezi. Clovek nechce nic ukradnout, ale toho ztraceneho casu zbytecne - hruza. Navic ti tam nezustanou puvodni slozky jako na te puvodni karte.

Já jsem si koupil jeden zajímavý java program a výrobci mně jej poslali jako zazipované soubory *.jad a *.jar. Když jsem jim odepsal, že to nemám jak nainstalovat, poslali mi odkaz na webovou stránku, odkud jsem si to v jednom zátahu stáhnul a nainstaloval přímo na mobil.

Proto mne tedy napadla možnost si jakýkoli java program, ať už free či koupený uložit co by files *.jar & *.jad na svůj server a nainstalovat to shora popsaným způsobem. Nevím ale, zda je to technicky vůbec možné, Javě rozumím jako Capra Petroseliniu.

EDIT: Vyzkoušel jsem to v praxi a zmíněný postup funguje. Je zapotřebí si ty javové programy např. přes ftp nakopírovat na svůj server a pak si jej v mobilu integrovaným internetovým prohlížečem stáhnout (jmenosouboru.jar) a současně nainstalovat.

Fakt vám to nejde? Já když jsem stáhl z netu jar a jad soubory tak jsem je poslal do telefonu přes infraport, tam se mi objevilo že je aplikace k nainstalování, dá se zvolit "instalovat" nebo "smazat"... Je ale fakt že mám mobil se Symbian OS (N7650), takže spíš než java aplikace instluji aplikace přímo pro tento OS. Jen spojím mobil s PC, poklepu na soubor *.sis a instaluje se to z PC.

záleží od zmluvy od operátora,pokial sa tie hry hrajú online a v zmluve o pripojení nieje dohodnuté neobmedzené pripojenie k webu cez wap alebo podobné pripojenie,tak je samozrejme každé online pripojenie počítané ako normálne pripojenie a je tarifikované podla cenníka príslušného operátora.Tak isto,pokial sa nejedná o bezplatnú hru,tak je za každú hru nutné zaplatiť,obvykle je to strhnuté buď z kreditu alebo vyučtované v paušálnom poplatku po stiahnutí hry na mobil,záleží od zmluvy,cena bežných hier sa pohybuje medzi cca 36-120,-

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru