Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsou tyto hry na mobil placené?

Ahoj,
dnes jsem se bavil se známou. Koupila si nový mobil a její synek tam neznámo odkud nainstaloval hry od Gameloft SA; Might and Magic 2 a Shrek (snad nějaký christmas). Tyto hry prý vesele paří a ona má obavy, aby to nebylo nějaké paření přes internet a pak jí nepřišel čtyřciferný účet za telefon. Já to podle těch her také nepoznal a navíc se v tom vůbec nevyznám.
Jsou to neškodné java hry, nebo "každé zmáčknutí za korunky"? A nepřijde jí účet za jejich stažení?
Dík.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tenhle problem jsem taky resil, ty soubory jsou vetsinou instalacni a po instalu nejdou pretahnout p…
cody 07.12.2007 16:24
cody
Já jsem si koupil jeden zajímavý java program a výrobci mně jej poslali jako zazipované soubory *.ja…
Paullus 07.12.2007 16:39
Paullus
Fakt vám to nejde? Já když jsem stáhl z netu jar a jad soubory tak jsem je poslal do telefonu přes i… nový
Dale Cooper 08.12.2007 09:53
Dale Cooper
záleží od zmluvy od operátora,pokial sa tie hry hrajú online a v zmluve o pripojení nieje dohodnuté… poslední
lx 08.12.2007 10:38
lx

tenhle problem jsem taky resil, ty soubory jsou vetsinou instalacni a po instalu nejdou pretahnout pomoci pc. Ja se hrama ci jinymi chranenymi vecmi nezabyvam, tak tu problematiku neovladam. Nicmene mi je jasne, ze jde o autorska prava. Daval jsem kartu 1GB do Nokie a myslel ze umru pri pretahovani dat (usb ctecka) 1/3 veci nesla zkopirovat tapety hry,zvuk atd... musel jsem je pretahnout do telefonu (samozrejme po jednotlivych souborech mala pamet mobilu) a pak teprve na novou kartu. Tak bych byl rad, kdo by navrhl reseni jak to elegantne zkopirovat z jedne karty na druhou vsechno tak jak lezi bezi. Clovek nechce nic ukradnout, ale toho ztraceneho casu zbytecne - hruza. Navic ti tam nezustanou puvodni slozky jako na te puvodni karte.

Já jsem si koupil jeden zajímavý java program a výrobci mně jej poslali jako zazipované soubory *.jad a *.jar. Když jsem jim odepsal, že to nemám jak nainstalovat, poslali mi odkaz na webovou stránku, odkud jsem si to v jednom zátahu stáhnul a nainstaloval přímo na mobil.

Proto mne tedy napadla možnost si jakýkoli java program, ať už free či koupený uložit co by files *.jar & *.jad na svůj server a nainstalovat to shora popsaným způsobem. Nevím ale, zda je to technicky vůbec možné, Javě rozumím jako Capra Petroseliniu.

EDIT: Vyzkoušel jsem to v praxi a zmíněný postup funguje. Je zapotřebí si ty javové programy např. přes ftp nakopírovat na svůj server a pak si jej v mobilu integrovaným internetovým prohlížečem stáhnout (jmenosouboru.jar) a současně nainstalovat.

Fakt vám to nejde? Já když jsem stáhl z netu jar a jad soubory tak jsem je poslal do telefonu přes infraport, tam se mi objevilo že je aplikace k nainstalování, dá se zvolit "instalovat" nebo "smazat"... Je ale fakt že mám mobil se Symbian OS (N7650), takže spíš než java aplikace instluji aplikace přímo pro tento OS. Jen spojím mobil s PC, poklepu na soubor *.sis a instaluje se to z PC.

záleží od zmluvy od operátora,pokial sa tie hry hrajú online a v zmluve o pripojení nieje dohodnuté neobmedzené pripojenie k webu cez wap alebo podobné pripojenie,tak je samozrejme každé online pripojenie počítané ako normálne pripojenie a je tarifikované podla cenníka príslušného operátora.Tak isto,pokial sa nejedná o bezplatnú hru,tak je za každú hru nutné zaplatiť,obvykle je to strhnuté buď z kreditu alebo vyučtované v paušálnom poplatku po stiahnutí hry na mobil,záleží od zmluvy,cena bežných hier sa pohybuje medzi cca 36-120,-

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru