Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zhroucení systému

"Atapi incompatible": v nastavení biosu zkuste nechat na pozici dvd "auto", pokud to neumí nechat "cdrom" nebo nedosadí vyčtený typ mechaniky.

"HDD je sata": windows xp ani po 2.opravě (verze sp2) není schopno detekovat sata mechaniky. dá se tomu pomoct pokud bios umí nastavit emulaci ide, pak se může instalátor chytnout. k boardu musí být dodán ovladač pro windows pro sata řadič, nejlépe na disketě - instalátor se při začátku instalace ptá po ovladačích neznámých řadičů.
dnešní bios v tom pc samozřejmě se sata mechanikou pracovat umí, a už nainstalovaný systém po startu zavede - na biosu není co opravovat (jde o stupiditu instalátoru windows).

instalační potíže xp jsou řešitelné taky úpravou instalačního cd windows, ale není to pro začátečníky. pokud disketu nenajdete, v tom servisu budou vědět po čem sáhnout.

nově nainstalované funkční windows je vhodné zazáhovat nějakým imagovacím programem do souboru na disk, případně ho vypálit na dvd. k novým boardům se někdy dávají zdarma oem verze programů ghost nebo true image.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny