Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno složka Windows/system32/config zmizela, resp. byla přejmenována na soubor

Ahoj všichni,
tak už jsem tady zase s prosbou. Řešil jsem (částečně i tady v minulém threadu) problém s instalací na notebooku Acer. Začalo to tím že mi ho zákazník přivezl se zničenou partišnou, následovala obnova partišny,záloha dat atd a celé to skončilo novou instalací z recovery CD. Bohužel to ale neskončilo, zákazník mi za pár hodin volal že si "něco" instaloval, počítač zhavaroval a už nenaběhne systém-hláška :následující soubor je poškozen nebo chybí :Windows/system32/config/system. Disk jsem si připojil jinam, prohlédl a zjistil že úplně chybí složka config a místo ní je soubor config bez přípony o velikosti 32 kB. To samé mě čekalo ve složce doc.and settings, kde složka "uživatel" zmizela a místo ní tam trůní soubor "uživatel" opět bez přípony a o velikosti 32 kB. Nepamtuji si ze své praxe na žádný podobný případ, nevím proč se to stalo (mezitím si ještě zákazník spustil z recovery console chkdsk, třeba to má nějakou souvislost) a budu moc rád když mi s vysvětlením zdejší machři pomůžou, abych zabránil recidivě. Díky předem.

Předmět Autor Datum
To je hodně zlý - řekl bych že "padá" disk. ------------------------------------------ W indows/syst…
kmochna 11.01.2008 16:46
kmochna
Taky mám dojem že ten disk je na cestě do silicon heaven (nebo spíš do ho*en). Teď zrovna probíhá re…
strejdabrabenec 11.01.2008 17:05
strejdabrabenec
Tak to jsem jeste nevidel ::). Napada me, ze tomu user "pomohl" tim scandiskem. Nemuze byt ten disk…
mif 11.01.2008 16:52
mif
RAMky (zlobive pameti delaji nepochopitelne veci) To je pravda, ty se chystám otestovat taky.
strejdabrabenec 11.01.2008 17:07
strejdabrabenec
WOW! Tak toto jsem ještě neviděl a to byste se divili co jsem všechno prožil(uveďme např. to, že jse…
marekdrtic 11.01.2008 17:08
marekdrtic
utilitou od výrobce. neexistuje, bohužel Vymáčkni z něj co instaloval. Údajně běžný pracovní prog…
strejdabrabenec 11.01.2008 17:17
strejdabrabenec
Vymáčkni z něj co instaloval. Pokud nějakou freeware utilitu třeba na zrychlení tak se ani nedivím…
kmochna 11.01.2008 17:18
kmochna
Takže memtest-OK, kontrola na vadné sektory-OK, nicméně už se nedaří ani recovery, hází to různé chy… poslední
strejdabrabenec 11.01.2008 20:08
strejdabrabenec

To je hodně zlý - řekl bych že "padá" disk.
------------------------------------------
W indows/system32/config/system - je registry system alias(HKEY_LOCAL_MACHINE/System)
pokus se nahradit ze složky WINDOWS\repair
Při vypnutým windows.Živý registry je načten v paměti-za žádných okolností se nepokoušet odemykat za běhu systému.

Taky mám dojem že ten disk je na cestě do silicon heaven (nebo spíš do ho*en). Teď zrovna probíhá recovery-už podruhé, první se nepovedla, začíná to zlobit čím dál víc. Doufám že to nebude základní deskou-tu si v pozáruční opravě koupil za krvavý peníze a myslím že mu nedali ani novou, chovala se divně.Do měsíce klekla a tak mu dali druhou. Disk už taky jeden odešel, teď je tam nějaká Toshiba na kterou samozřejmě výrobce nepamatoval s nějakou testovací utilitkou jako seatools u seagatu takže ho ani pořádně neotestuju.

Jinak postup znám, problém je že zmizel celý adresář config! Ostatní data na disku přitom přečtu bez problémů. Když jsem chtěl vytvořit nový adresář config, křičelo to že nelze vytvořit, že už tam jeden je. Přitom jsem ho nikde neviděl, až jsem si všimnul toho podivnýho souboru config bez přípony, přemístil jsem ho jinam a najednou to šlo. To samé s tou složkou uživatel v doc. and setings.

WOW! Tak toto jsem ještě neviděl a to byste se divili co jsem všechno prožil(uveďme např. to, že jsem si stáhnul prográmek na změnu bootovací obrazovky, Widle v háji, oprava nic, takže formát a ona tam ta boot obrazovka i po 2x formátu BYLA ::)::)::)). Jako si taky tady ostatní myslí, taky si myslím, že je kleknutý disk. Vymáčkni z něj co instaloval. Pokud nějakou freeware utilitu třeba na zrychlení tak se ani nedivím :-D. Projeď ten disk (pokud máš redukci "2,5 disk" :>: IDE nebo SATA) nějakou utilitou od výrobce. Když bude v pořádku, testni MEMTESTEM paměti, pokud ani to, tak zřejmě zákazník zmrvil Widle sám již nějakým "něco" programem. Jinak chkdsk je pouze a jenom CHECK DISK což je kontrola disku.

utilitou od výrobce.

neexistuje, bohužel

Vymáčkni z něj co instaloval.

Údajně běžný pracovní program který už léta používá. Tuneup jsem mu tam našel po té první havárii, za což jsem mu vyčinil a on svatosvatě slíbil že už nikdy.

pokud máš redukci "2,5 disk"

Samozřejmě, to co popisuju jinak ani udělat nešlo.

Jinak chkdsk je pouze a jenom CHECK DISK což je kontrola disku.

To není pravda, chkdsk umí chyby nejenom hledat ale i opravovat.

Vymáčkni z něj co instaloval. Pokud nějakou freeware utilitu třeba na zrychlení tak se ani nedivím

Programem to nebude - páč ve stejným adresáři je i soubor SAM - oprávnění má pouze účet nejvyšší (ne administrátor to neni :-))a tyto soubory-stačí aby najela pouze přihlašovací obrazovka-jsou nedostupný(jsou načteny v paměti).Viděl bych to na HW závadu.

Zpět do poradny Nahoru