Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno složka Windows/system32/config zmizela, resp. byla přejmenována na soubor

Ahoj všichni,
tak už jsem tady zase s prosbou. Řešil jsem (částečně i tady v minulém threadu) problém s instalací na notebooku Acer. Začalo to tím že mi ho zákazník přivezl se zničenou partišnou, následovala obnova partišny,záloha dat atd a celé to skončilo novou instalací z recovery CD. Bohužel to ale neskončilo, zákazník mi za pár hodin volal že si "něco" instaloval, počítač zhavaroval a už nenaběhne systém-hláška :následující soubor je poškozen nebo chybí :Windows/system32/config/system. Disk jsem si připojil jinam, prohlédl a zjistil že úplně chybí složka config a místo ní je soubor config bez přípony o velikosti 32 kB. To samé mě čekalo ve složce doc.and settings, kde složka "uživatel" zmizela a místo ní tam trůní soubor "uživatel" opět bez přípony a o velikosti 32 kB. Nepamtuji si ze své praxe na žádný podobný případ, nevím proč se to stalo (mezitím si ještě zákazník spustil z recovery console chkdsk, třeba to má nějakou souvislost) a budu moc rád když mi s vysvětlením zdejší machři pomůžou, abych zabránil recidivě. Díky předem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to jsem jeste nevidel ::). Napada me, ze tomu user "pomohl" tim scandiskem. Nemuze byt ten disk…
mif 11.01.2008 16:52
mif
RAMky (zlobive pameti delaji nepochopitelne veci) To je pravda, ty se chystám otestovat taky. nový
strejdabrabenec 11.01.2008 17:07
strejdabrabenec
WOW! Tak toto jsem ještě neviděl a to byste se divili co jsem všechno prožil(uveďme např. to, že jse… nový
marekdrtic 11.01.2008 17:08
marekdrtic
utilitou od výrobce. neexistuje, bohužel Vymáčkni z něj co instaloval. Údajně běžný pracovní prog… nový
strejdabrabenec 11.01.2008 17:17
strejdabrabenec
Vymáčkni z něj co instaloval. Pokud nějakou freeware utilitu třeba na zrychlení tak se ani nedivím… nový
kmochna 11.01.2008 17:18
kmochna
Takže memtest-OK, kontrola na vadné sektory-OK, nicméně už se nedaří ani recovery, hází to různé chy… poslední
strejdabrabenec 11.01.2008 20:08
strejdabrabenec

WOW! Tak toto jsem ještě neviděl a to byste se divili co jsem všechno prožil(uveďme např. to, že jsem si stáhnul prográmek na změnu bootovací obrazovky, Widle v háji, oprava nic, takže formát a ona tam ta boot obrazovka i po 2x formátu BYLA ::)::)::)). Jako si taky tady ostatní myslí, taky si myslím, že je kleknutý disk. Vymáčkni z něj co instaloval. Pokud nějakou freeware utilitu třeba na zrychlení tak se ani nedivím :-D. Projeď ten disk (pokud máš redukci "2,5 disk" :>: IDE nebo SATA) nějakou utilitou od výrobce. Když bude v pořádku, testni MEMTESTEM paměti, pokud ani to, tak zřejmě zákazník zmrvil Widle sám již nějakým "něco" programem. Jinak chkdsk je pouze a jenom CHECK DISK což je kontrola disku.

utilitou od výrobce.

neexistuje, bohužel

Vymáčkni z něj co instaloval.

Údajně běžný pracovní program který už léta používá. Tuneup jsem mu tam našel po té první havárii, za což jsem mu vyčinil a on svatosvatě slíbil že už nikdy.

pokud máš redukci "2,5 disk"

Samozřejmě, to co popisuju jinak ani udělat nešlo.

Jinak chkdsk je pouze a jenom CHECK DISK což je kontrola disku.

To není pravda, chkdsk umí chyby nejenom hledat ale i opravovat.

Vymáčkni z něj co instaloval. Pokud nějakou freeware utilitu třeba na zrychlení tak se ani nedivím

Programem to nebude - páč ve stejným adresáři je i soubor SAM - oprávnění má pouze účet nejvyšší (ne administrátor to neni :-))a tyto soubory-stačí aby najela pouze přihlašovací obrazovka-jsou nedostupný(jsou načteny v paměti).Viděl bych to na HW závadu.

Zpět do poradny Nahoru