Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mp4 prehravac CHina

Sestrenka si koupila Mp4 prehravac z domenim ze je to ipod nano, bohuzel tomu tak neni a zamrzl ji. Pokud zapojim tento prehravac do pc hlasi to nalezen novy hardware, ale nema to ovladace, na prilozenem cd jsou ovladace pouze pro windows 98 a nejdou nainstalovat na xpcka, potrebuji do nej nahrat nejaky recovery firmware nebo neco pro jeho obnoveni, nesetkali ste se stim nekdo? Zrejmne to je tento model: http://byte.diytrade.com/sdp/622171/4/pd-3216503/36 00587-1456568.html
Nemohu k nemu nalezt ani firmware ani ovladace :( prosim o pomoc, jestli tam nelze nahrat treba jiny firmware. Dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkus pohledat na těchto stránkách: index.php www.mympxplayer.org Jsou tam návody a rady jak co řeši…
JK 11.01.2008 17:30
JK
budeš muset zkratovat paměťový chip No tak to urcite :-D Inac so zvyskom suhlas ano moze skusat. Az…
MM.. 11.01.2008 17:32
MM..
Opravdu se musí zkratovat, jinak se do recovery mode nedostane - odzkoušeno. Ještě jsem na to vyzkra…
JK 11.01.2008 17:37
JK
To zavisi od toho ci ten recovery firmware je ulozeny v inej flash. Predstava ze vsetci vyrobcovia t…
MM.. 11.01.2008 17:43
MM..
Skutečně je většina těch čínských přehrávačů jako vystřižené podle jednoho schématu, jen konkrétní t…
JK 11.01.2008 18:37
JK
ten tvoj "zavadec" je tiez program (tiez urcity kus firmware) a musi byt niekde ulozeny. Ak jednu fl…
MM.. 11.01.2008 19:57
MM..
Psal jsem snad něco jiného? Samozřejmě že procesor sám nedělá nic, samozřejmě že zavaděč(nikoli můj)… nový
JK 11.01.2008 21:09
JK
Stavim sa ze ten tvoj cinsky ipod pochadza z DX sku.9673 v poslednej dobe totizto kopa chytrakov na… nový
pravy-exolon 11.01.2008 20:43
pravy-exolon
Je to tak,jak popisujou dole vyzkoušel jsem vyzkratovat tem pamětový čip(poslední pokus) a opravdu t… poslední
slavny 16.05.2008 01:21
slavny

Zkus pohledat na těchto stránkách:
index.php
www.mympxplayer.org

Jsou tam návody a rady jak co řešit i některé firmwary ke stažení. Pokud už jsi do toho nějaký firmware nahrával, tak byl evidentně špatný a budeš muset zkusit jiný. Jestli už se nehlásí ani jako mass storage, tak asi budeš muset zkratovat paměťový chip, abys to dostal do recovery mode a mohl nahrát správný firmware(musí být plný, ne jen dump):
docs_deadrec.php

Každopádně úspěch nezaručen, protože ty přehrávače i stejného typu bývají osazeny různým druhem HW, takže se těžko shání ten správný FW. Ale zkusit to můžeš.

Skutečně je většina těch čínských přehrávačů jako vystřižené podle jednoho schématu, jen konkrétní typ HW(procesor, rádio, paměť) se liší. Podle návodu, který mám několikrát odzkoušený, je FW uložený pouze v jednom memory chipu(obvykle jich ani víc nebývá) a pokud se jej nějak podaří poškodit, tak žádná záloha už v přehrávači není(to není recovery FW, ale recovery state). Takže při poškození FW se přehrávač po zapnutí neustále bezúspěšně snaží načítat ten vadný FW, protože obvykle nepozná že je vadný a proto se nehlásí ani jako mass storage. Musí se tedy dát zavaděči najevo, že ten FW je skutečně v háji a to tak, že se spojí(krátce) určité piny na memory chipu, během čehož se přehrávač připojí do USB. Tehdy teprve zavaděč pochopí, že je FW v háji a uvede player do recovery mode, kdy se zpřístupní a umožní nahrání nového FW. Zpočátku se to povede až na několikátý pokus. Podotýkám, že se tento postup týká jen přehrávačů made in China(různé MP4, IPod clony, Glaciery, atd.). U značkových to asi bude jiné a ani nebývá zapotřebí se v nich vrtat.

ten tvoj "zavadec" je tiez program (tiez urcity kus firmware) a musi byt niekde ulozeny. Ak jednu flash odstavis a ma to fungovat tak musi byt v inej flash (trebars priamo v tom procesore co tam je, ak ma nejaku flash na to).
Akykolvek procesor bez software(firmware) nerobi vobec nic, ani recovery, ani sa nemoze pripojit na USB, ani vobec nic. Nic znamena nic, nula, ziadna funkcia, mrtvola.

O tom som pisal.

To zavisi od toho ci ten recovery firmware je ulozeny v inej flash.

Psal jsem snad něco jiného? Samozřejmě že procesor sám nedělá nic, samozřejmě že zavaděč(nikoli můj) je SW a samozřejmě že je uložený v paměti, ale není to FW dodávaný prodejci k aktualizaci. Při aktualizaci FW se zavaděč(boot loader) nenahrazuje a nikdo ani neusiluje o jeho opravu, přičemž pochybuji, že by to bylo bez konzole vůbec možné. Bavíme se o tom, jak dostat nový FW do přehrávače, který nereaguje, ale loader je pravděpodobně dosud funkční(snaží se načítat FW). Kdyby došlo k poškození i zavaděče(s tím jsem se dosud u MP4 nesetkal, možná je to ROM), tak už tam asi nikdo FW nedostane. Je to stejná struktura, jakou používá třeba tento AP, s tím, že u něj je možné nahrát kromě FW i nový loader. Viz technická podpora:
product.jsp

Tedy znovu, žádný recovery FW v těch přehrávačích není a pokud dojde k poškození toho jediného aktuálně platného, tak se musí nahrát nový.

Stavim sa ze ten tvoj cinsky ipod pochadza z DX sku.9673 v poslednej dobe totizto kopa chytrakov na DX nakupi a potom predava na aukre, OTS a pod. Precitaj si tam diskusiu k tomu "ipodu" a mimo ine sa dozvies ze s tym dodavanym usb kablom to viacerym ludom moc nefachcilo, takze v prvom rade by som si zohnal nejaky druhy poriadny usb kabel k tomu. No a ak to nepomoze, tak si to asi fakt blbo preflashoval.

Je to tak,jak popisujou dole vyzkoušel jsem vyzkratovat tem pamětový čip(poslední pokus) a opravdu to funguje.usb zařízení se mi znovu připojilo k počítači a pak už nebyl problem flashnout tam original firmware.:-)Je to sice trochu brutální postup ale lepší než to vyhodit.Mám MP4 ECG 1GB a šlape znovu jak hodinky.Díky těm kutilům.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru