Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto "Zběsilá" zvukovka

Dobry den,
koupil jsem si externi zvukovou 5.1 kartu TRUST External Card SC5500p do USB k
memu noteboku ACER Aspire 3020, ale pokazde, kdyz prehravam hudbu, film, hraju
hry atd. dojde zhruba po 20-30 minutach k nahlemu zrychleni prehravani zvuku (zrychli se s nim dokonce i videoobraz u filmu!) samo od sebe na dvojnasobek zhruba, jako by pretekl nejaky buffer nebo ztrata synchronizace, nevim, vubec to nechapu. Dela to ve vsech prehravacich (Winamp, WMP...) a JEN na MEM noteboku, na jinych PC vse OK.

Kazdopadne nepomohlo:
-preinstalovani systemu (Win XP home)
-preinstalovani ovladacu karty, odebrani, nove ovladace od Trustu
-zakazani druhe zvukove karty na zakladni desce
-uplne odinstalovani ovladacu druhe zvukove karty na zakladni desce
-aktualizace BIOSu desky
-zapojeni do jineho USB slotu
-vymena zvukove karty za jiny kus stejne karty od Trustu
-preinstalovani DirectX

Vubec nechapu, v cem je problem, mozna:
-spatne alokovani zdroju pri pripojeni karty?
-spatne napajeni?
-chyba zakladni desky?

Myslite, ze by pomohlo si koupit a pripojit dodatecny USB hub s vlastnim napajenim a prepetovou ochranou?

Pokud se zrychli prehravani, tak to samo od sebe prejde do normalu tak po 1-2 minutach zrychleneho prehravani, nebo pokud chci okamzite, aby to hralo normalne, tak musim napr. softwarove prepnout z 5.1 na 4.1 a nazpet a uz to jede OK, nebo pripojit a odpojit kartu. Ale po dalsich 20 minutach je tu problem znovu...
Diky za kazdou odpoved!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak zatím díky za nápady, mám zase co zkoušet :-D A jelikož jedu dnes dělat zkoušku do Brna (omg), t… nový
Jura 29.01.2008 08:32
Jura
Takže zkoušel jsem najít v biosu možnost vypnutí HPET, ale přesně jak jsem tušil - neúspěšně; jak js… nový
Jura 30.01.2008 09:54
Jura
Jdu ještě zkusit ty přehrávače, jiné verze, třeba najdu nějaký schopný a blbuvzdorný:-) nový
Jura 30.01.2008 10:01
Jura
KMPlayer 2.9.3.1428 a zatím přehrávání hudby OK :-?:-?:-?8-) nový
Jura 30.01.2008 10:43
Jura
nechapem preco si kazdy mysli ze BIOS su len tie nastavenia a ked ich tam je menej tak je odflakly :… poslední
MM.. 30.01.2008 14:28
MM..

Takže zkoušel jsem najít v biosu možnost vypnutí HPET, ale přesně jak jsem tušil - neúspěšně; jak jsem již říkal, nemůžu si pomoct, ale ten bios je fakt na Phoenix odfláklý3-[. Informace o systému skoro žádné, natož něco nastavit:?:. Vůbec, maximálně datum a čas, bootovací sekvenci, šifrování disku a heslo do biosu, nějaké nastavení frekvencí, násobičů, časování, vypnutí periferií, portů nebo jiných kusů integrovaného HW na desce to vůbec, informace o čidlech teploty/otáček taky nic, informace o disku, pamětech, desce, procesoru nic, prostě strohost sama o sobě.
Co se týče přehřívání, v tom problém nevidím - intervaly, kdy se přehrávání pokazí, jsou přesné a stačí SW přepnout z 5.1 na 4.1 a nazpět a přehrává to dalších 30 minut už normálně - to by při přehřívání těžko pomohlo, intervaly by se zkrátily nebo by to nepomohlo vůbec.
Co se týče přehrávačů, chyby přehrávání jsou u: VLC Player, WMP 10, MPClassic, Winamp, BSPlayer, KMPlayer, MPUI
Záplaty mám nejnovější, ovladače ke zvukovce (oběma zvukovkám - integrované i USB) nejnovější, zkoušel jsem i různé kombinace nové+staré.
Samostatné ovladače k mému čipsetu na adrese Aceru nejsou, max. ovladače k Wifi, LAN, zvukovce... K desce by zřejmě mohly být v rámci toho VGA Driveru ATi 8.103 - Omegy jsem tedy odinstaloval, nainstaloval tento driver a opět nic.
Ovládací panely - správa napájení - profil "Desktop" a restart provedeno, nic.

nechapem preco si kazdy mysli ze BIOS su len tie nastavenia a ked ich tam je menej tak je odflakly :-) Odflaknutost BIOSu sa neposudzuje podla mnozstva nastaveni ani podla toho co sa zobrazuje, BIOS nie je na nastavovanie ani na zobrazovanie grafickych hovadin pri boote, ale ma ine a dolezitejsie funkcie. Napr. ak tam mas sifrovanie disku tak to je uz plus oproti "beznym" PC.
Inac vseobecne nechapem co cakas od firmy Acer. Slovo Acer je synonymum k slovu smejd, a podla toho vyzera aj BIOS. To co vidis v BIOSe zavisi totiz od vyrobcu NB a nie od phoenixu.

Ok, to je fuk, chcel som napisat len to, ze aby si este skusil vo Win v ovladacich paneloch zakazat tu integrovanu zvukovku (pravy klik - disable) bude na nej potom cerveny krizik.

P.S. este ten "ovladac" fix pre athlon zo stranok vyrobcu si nainstaloval? Skusit aj dat profil v sprave energie na "desktop" a restart, ako som uz pisal...
P.S.2. directX si skusal najnovsi (posledny z webu MS) ?
P.S.3. za skusku by stalo skusit externu zvukovku od inej firmy, ak mas k dipozicii si niekde pozicat. Mozno ma ten trust ovladac nejaky principialny problem len s urcitym typom chipsetu resp. ovladacov alebo s multicore cpu apod, a ina zvukovka tam mozno pojde normalne..

Zpět do poradny Nahoru