Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jistěže je lepší než XP. XP jsou systém z roku 2001 a je nesmysl je instalovat na nový počítač.
Ynd0r 17.03.2008 15:23
Ynd0r
Prave proto, ze XP jsou system z roku 2001, se na nich od te doby vychytalo spoustu much. To se na V…
gullman 17.03.2008 15:36
gullman
Rok a čtvrt vychytávání chyb a jeden servicepack mi připadá dostatečné; pro domácí použití není důvo…
Ynd0r 17.03.2008 15:52
Ynd0r
"Kromě toho, že jsou horší, brzo začne člověk narážet na praktické problémy (ovladače na nový hardwa…
gullman 17.03.2008 21:06
gullman
:-) Člověče, nemyslím si, že bych zrovna já podléhal reklamním masážím. ;-) Vyvíjim software, mám k…
Ynd0r 17.03.2008 21:44
Ynd0r
No ja mam treba ted problem s ovladacema na tiskarnu. Je uz asi 2roky stara a delaji jen ovladace na…
Radek 17.03.2008 22:29
Radek
napriklad ode dneska se Vista rozhodla, ze nepujde nic odinstalovat, ale zatim nic zasadni krom toho…
touchwood 18.03.2008 00:02
touchwood
Ja vim, trosku jsem to napsal schvalne, ale je to tak. Nastesti zatim nic nepotrebuju odinstalovat a… poslední
Radek 18.03.2008 09:10
Radek

Prave proto, ze XP jsou system z roku 2001, se na nich od te doby vychytalo spoustu much. To se na Vistach este nestihlo. IMHO 90% uzivatelu, co chteji delat na pc "normalni veci", jako kancelar, internet, postu a obcas nejakou hru,
vsak dneska asi nepoznaji rozdil (tzn. je jedno co si nainstaluji, bud to bude mene nebo vice barevne). Snad plati jen, ze na Visty by mel ten stroj bejt malinko lepsi (mene nez 2gb ram je znat, atp.).

Rok a čtvrt vychytávání chyb a jeden servicepack mi připadá dostatečné; pro domácí použití není důvod čekat.
Neříkám, že kdo má doma XP, má je vyhodit a jít si hned koupit Visty, ale když už dávat peníze za nový počítač s novým OS, je blbost kupovat tam staré XP. Kromě toho, že jsou horší, brzo začne člověk narážet na praktické problémy (ovladače na nový hardware, kompatibilita a omezená funkčnost nových sw, apod.), takže bude muset do roka stejně pořídit Visty.

S 2GB souhlasím, že nejsou na škodu. I když - máme doma i jeden notebook s pouhým 1GB a sdílenou grafikou - a Visty na něm taky nemají problém (při nenáročném používání: ms office, internet, sledování televize, filmy).

"Kromě toho, že jsou horší, brzo začne člověk narážet na praktické problémy (ovladače na nový hardware, kompatibilita a omezená funkčnost nových sw, apod.), takže bude muset do roka stejně pořídit Visty."

Horsi nejsou. A do roka kuli nekompatibilite ovladacu, omezena funkcnost novych sw -> zatim mi hry chodej pomalejc na Vistach nez na XP, a "nekompatibilita ovladacu"... Vsechny tve duvody proc prejit na Vistu jsou tak prukazne, jako tet rikali v jedne reklame o zubni paste "obsahuje mineralizatory, diky kterym vam remineralizuje zubni sklovinu".

Nepodlehej tak Ynd0re masazi reklamnich Stachanovcu z M$!
... Jak pisou dole, Visty bych taky nejradsi preskocil, kdyby me v praci nenutili :-)

:-)
Člověče, nemyslím si, že bych zrovna já podléhal reklamním masážím. ;-)

Vyvíjim software, mám k pc připojenýho spoustu speciálního hardwaru, kromě toho dělám na pc muziku (cubase 4, připojené firewire mixpulty a různé speciální controllery), používám tablet pc, připojuju různá zařízení s Windows Mobile, v obejváku HTPC, v garáži server, co streamuje video po domě, manželčin notebook.. na všem je už dávno Vista. Věř mi, že bych ji tam nedával, kdyby byly XP v čemkoli lepší.

Spoustu měsíců jsem měl Visty jenom na doublebootu s XP; začal jsem je nasazovat až když jejich výhody jasně převýšily nevýhody proti XP. Letos už jsem XP definitivně zrušil, provozuju je jenom pod VMware, kdyby byly potřeba pro vyzkoušení něčeho exotickýho.

Je fakt, že hry nehraju. Ale myslím, že jinak těm počítačům dávám docela zabrat - a například u náročných věcí s realtime zpracováním zvuku a emulací různých nástrojů, kde se uplatní víc než jedno jádro, je velký výkonnostní rozdíl ve prospěch Visty. Takový rozdíl, že řadu věcí, které Cubase pod XP nezvládne, stíhá pod Vistou s rezervou (přestože je to software psaný pro XP). A to nemluvím o komfortu, který sice nemusí být pro někoho podstatný, ale proč ho nevyužít.

Zkrátka: dneska není žádný důvod zůstávat u XP, kromě lenosti zvykat si na něco nového. Možná ještě ty hry můžou být důvod, to neumím posoudit.

No ja mam treba ted problem s ovladacema na tiskarnu. Je uz asi 2roky stara a delaji jen ovladace na 32b... Jinak ale souhlasim s tebou. Nemam s nicim problem a spis je vse lepsi, rychlejsi, ale mozna je to jen pocit. Obcas sice neco nepochopitelne blbne, jako napriklad ode dneska se Vista rozhodla, ze nepujde nic odinstalovat, ale zatim nic zasadni krom tohodle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru