Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tisk - problémy?!

Mám v obýváku PC, k něm je připojená tiskárna (HP DJ 3845). To PC je připojené k domácí síti. S ním mám sesíťované druhé PC v domě. Nasdílel jsem si onu tiskárnu, druhé PC si natáhlo ovladače a vče "fachčilo" spolehlivě až do té doby, co jsem chtěl tisknout z 2. PC na obě strany... Vytiskly se jen liché stránky a konec... Jaksi nabídka (kde je obrázek, jak mám otočit papír a dalši blbosti, ale kouzelné tlačítko POKRAČOVAT) se nezobrazí. A tak musím na 1. PC jít jako správce, zastavit spooler, spustit jej, tím se vyčistí stávkující tisková fronta a pak v textovém editoru dále musím pro tisk vypsat sudé stránky jednu po druhé... Toto se mi zdá takové padlé na hlavu... není nějaké "normální" řešení prosím???

Předmět Autor Datum
Nainstalujte do 2. PC ovladač z CD.
Kurt 12.04.2008 22:30
Kurt
Pri instalaci se snazi instalator rozpoznat, zda-li je tiskarna pripojena k PC. Jelikoz je k PC prip…
Pytan 12.04.2008 23:37
Pytan
zvrhlost jako sdílená tiskárna už léta nepoužívám, ale zkusím návrh: pokud u pc1 nebo kde to máš fyz…
lední brtník 13.04.2008 14:07
lední brtník
Díky moc, s tímto návodem to zkusím :) poslední
Pytan 13.04.2008 14:55
Pytan

zvrhlost jako sdílená tiskárna už léta nepoužívám, ale zkusím návrh:
pokud u pc1 nebo kde to máš fyzicky připojené dáš ve vlastnostech zatrhnout jako sdílená - povolit ostatním tisknout, vytvoří se sdílený adresář s přístupem k instalaci ovladačů, zároveň se na firewallu vytvoří výjimka ve sdílení souborů a tiskáren pro přístup.
pokud máš jiný firewall nebo něco z toho neproběhlo, místo laborování jde jednoduše přinést tu tiskárnu k pc2 a připojit klasicky k němu, nainstalovat ovladač (u usb typů bude správné pořadí: nainstalovat, pak připojit), ověřit že tiskne.
tiskárnu vrátit k pc1, podívat se jak se jmenuje sdílená tiskárna (net share) - a tento nový port si změnit v připojení tiskárny na pc2.

jinak normální je mít v síti tiskárnu přes vlastní printserver (minikrabička), nebo pokud má vlastní síťovku. funkci printserveru umí i některé domácí routery, nebo síťové nas disky - ale spíš to nefunguje u primitivních gdi tiskáren.
taky někteří stupidnější výrobci (zdravím hp) u svých levnějších modelů úmyslně blokují v ovladačích možnost zadat síťovou cestu k tiskárně, abys musel koupit dražší model.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru