Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nelze nainstalovat usb tiskárnu

Ahoj, rád bych se zeptal, jestli mi někdo můžete pomoci s nemožností nainstalovat tiskárnu HP Laser Jet 1018. Po nainstalování ovladače instalační program vybídne k zapojení a zapnutí tiskárny. Když to udělám, v dolním pravém rohu vyběhne okénko s tím, že usb zařízení nebylo rozpoznáno, nepracuje a system windows je nerozpoznal. Tak jsem ovladače odinstaloval, vyčistil registry a restartoval. Znovu nainstaloval, ale opakuje se to stále dokola. Zkusil jsem i zapojit do jiného usb portu, ale je to stále stejné. Na předchozím pc nám tiskárna fungovala bez problému. Byl tam stejný os winxp. Nevíte někdo, co s tím?díky, d

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak problém vyřešen. Jen pro podobné zoufalce. V biosu jsem přenastavil usb port na 1.0 a nainstalov…
duusha 20.04.2008 13:25
duusha
jsi si jist že máš nainstalované drivery k chipsetu tvého boardu? (byly na cd k boardu/pc) nebo máš…
lední brtník 20.04.2008 14:01
lední brtník
Jestli je hodně čínská nebo málo čínská to netuším. Flashku nevlastním, chtěl jsem zprovoznit tiskár…
duusha 23.04.2008 18:24
duusha
staré tiskárny se opravdu dělaly jen s pomalejším rozhraním usb1.1, tam bych potíže jakž takž chápal…
lední brtník 23.04.2008 20:12
lední brtník
je to sviňská tiskárna a sw podpora. Měl jsem LJ1020 a chovalo se mi to úplně stejně jako tazateli.… poslední
Moas 23.04.2008 20:30
Moas

Jestli je hodně čínská nebo málo čínská to netuším. Flashku nevlastním, chtěl jsem zprovoznit tiskárnu, což se zadařilo. Ve správci zařízení je vše bez otazníku, tak by to snad mělo být ok. Nejsem odborník, jen potřebuju vytisknout faktury a používat jeden program, který bez nainstalované tiskárny nepracuje.

je to sviňská tiskárna a sw podpora. Měl jsem LJ1020 a chovalo se mi to úplně stejně jako tazateli. A taky mi to fungovalo po přepojení na USB 1.1. Což jsem ale nebral, tak jsem to vrátil na 2.0 a reinstaloval Windows při zapnuté tiskárně. Od té doby to běhá bez problémů na plnou rychlost, aniž bych vyměnil nějaký kabel.
Ze supportu Cannonu mi odpověděli asi po dvou týdnech ve smyslu "Jsme rádi, že se problém podařilo vyřešit. Pokud bude přetrvávat, obraťte se na nás. Jinými slovy nemají šajnu, co za to může."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru