Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace OS

Máte někdo zkušenost s instalací operačního systému ( windows XP / windows 98 SE ) na notebook, který nemá integrovanou CD mechaniku? Zkoušel jsem připojit pevný disk 2,5" z notebooku přes redukci do stolního PC, abych nahrál spouštěcí souboury a obsah CD Win 98, ale nepovedlo se mi disk připojit, navíc se ani nerozeběhne při připojení pouze ke zdrojovému kabelu. Může to být tím, že pevný disk z Notebooku má 0,7 A/5 V a jiný disk 2,5" z notebooku, který měl 1A/5 V se mi povedlo připojit bez problému. Přitom v notebooku disk 2,5" 0,7A/5V běží bez problému a je naformátovaný FAT 32. Konkrétně se jedná o notebook Fujitsu-Siemens lifebook 2630. Nevím, jak bych obsah bootovacího CD win 98 dostal na pevný disk. V bootovacím jmenu notebooku lze jen nastavit boot buď z pevného disku nebo diskety ( jiná možnost..síť nebo CD-ROM není k dispozici ). Jak byste postupovali vy? Dík za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jestliže tvůj notebook nemá integrovanou cd mechaniku, na cokoli složitějšího jako instalace více sy… nový
lední brtník 07.05.2008 21:01
lední brtník
no, ja mam commuter = redukce LPT <-> IDE. Bootovaci disketa DOSu, driver a upravit config.sys staci… nový
gd 07.05.2008 21:16
gd
první bych to zkusil připojit do jiného počítače, disk rozdělil na dvě části /jedna musí být fat32/… poslední
MM_tank 07.05.2008 21:20
MM_tank

jestliže tvůj notebook nemá integrovanou cd mechaniku, na cokoli složitějšího jako instalace více systémů na 1 disk zapomeň.

2.5" disk: problém může být v tom že třeba bios staršího pc nerozezná tvůj novější/větší ntb disk.
nebo že některé redukce vyžadují 2.5" disk jako master (tuším bez jumperů, radši zkontroluj).

možná příprava disku by vypadala tak:
pro více systémů disk předem rozdělit na 3 díly: pár giga fat32 pro systém win98, kolem 15gb pro systém xp (pokud jsi samotným uživatelem ntb a nepotřebuješ žádné zabezpečení, bude výhodnější použít taky pro xp už zastaralý a neodolný proti chybám formát fat32, a nakonec datový disk pro xp ve formátu ntfs ať se tam dají umístit soubory přes 4gb.
na některý z fat32 oddílů si nahraj instalačky os, všechny ovladače (z dosu zjistíš hw přes nssi), a instalačky větších sw balíků.

k os: když už trváš na zoufalém takysystému win9x, v tomto století už dej přednost "win me".

jenže když to nemá ani cd, je to vlastně k ničemu. nepřítomnost mechaniky jde obejít třeba využitím sítě, ale to by ses neptal tady, stylem že neuvedeš vůbec žádné údaje o stáří, parametrech či předpokládaném využití.
ještě vem v úvahu že pokud jde o starší systém, nebude umět ani usb2.0. bez cd mechaniky jde pak prakticky o nepoužitelný šrot.

no, ja mam commuter = redukce LPT <-> IDE. Bootovaci disketa DOSu, driver a upravit config.sys staci... :-p

Jinak bych si sehnal bootovaci disketu. Po nabootovani zkopirovat Norton Commander. Na druhem PC jej pouzit take, propojit LPT kabelem a muze se zacit kopirovat... Jeste nezapomenout prenest system z diskety na HDD notebooku pomoci "sys c:" (pozn. - w98 bootovaci disketa nema defaultne sys.com v sobe... musi se dokopirovat)

Kde jsou ty casy... :-D

první bych to zkusil připojit do jiného počítače, disk rozdělil na dvě části /jedna musí být fat32/ a nakopíroval na něj instalačku winxp nebo win98. potom bych tento 2,5disk nechal v jiném počítači jako jediný nastartoval (win98-spuštěcí disketa) a spustil instalaci v adresáři kde je instl cd nakopírované. xp se spouštějí příkazem winnt.com při prvním restartu pc vypnout a dát hdd do ntb kde by instal měla dojet

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru