Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bios

Prosím poraďte mi.Mam zakladní desku PT-2006,ale nevím,jak zjistit chipset,a nevím kde stáhnout bios.Původní verze biosu je Award modular bios v4.51PG.Skoušel jsem ho najít pomocí seznamu i googlu,ale nic.Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nač potřebuješ hledat BIOS? jinak o počítači ti řeknou všelijaké diagnostické prográmky snad i to, k…
Kráťa 02.06.2008 11:30
Kráťa
Bavil jsem se se servisnim technikem o tom,že mi kolikrát vypadává mzš i klávesnice a přestane mi z… nový
ghfgfg 03.06.2008 17:49
ghfgfg
internet kupodivu neexistuje odjakživa, ani výrobci na svých webech nesilážují soubory ke stažení pr… nový
lední brtník 03.06.2008 18:44
lední brtník
Na pomalej vykopavke USB poriadne asi nepojde nikdy. Aky tam mas OS? Ak mas nahodou Win98 (nie SE) t… nový
MM.. 05.06.2008 18:07
MM..
http://taiwan.fic.com.tw/support/motherboard/mother board.aspx?model_id=98 nový
ogl 05.06.2008 18:03
ogl
1) to číslo Award 4.51 není vlastní číslo biosu co je v počítači- je to číslo verze toho grafickýho… poslední
MM_tank 05.06.2008 21:01
MM_tank

Bavil jsem se se servisnim technikem o tom,že mi kolikrát vypadává mzš i klávesnice a přestane mi z ničeho nic pracovat celé USB.Tak mi poradil nový Bios.Tak to chci zkusit sám.Podle návodu na netu na tom nic není.Jenom ten bios najít,no.:-D

internet kupodivu neexistuje odjakživa, ani výrobci na svých webech nesilážují soubory ke stažení pro support krámů starých třeba 10 let. firemní web se za tu dobu x-krát změnil, a tyto nejstarší vergly jsou obvykle nedohledatelné, pokud nebyla pro jistotu jejich podpora úplně zrušena.

a vzhledem k tomu, že update biosu nejspíš opravě chování tvého chipsetu nijak nepomůže, považoval bych křísení tak zoufalé mrtvoly za ztrátu času. jestli nechceš utrácet, vysomruj/vybazaruj si od někoho starší desku třeba s i815, asi ji dostaneš i s novějším procesorem a pamětí.

Na pomalej vykopavke USB poriadne asi nepojde nikdy. Aky tam mas OS? Ak mas nahodou Win98 (nie SE) tak tam dat Win98 SE.
Do takychto PC je lepsie pouzivat PS2 klavesnicu a mys. USB je smejdacke rozhranie dobre tak akurat na USB stick. Pozdravujem debila v inteli ktory USB navrhoval, horsie to uz asi ani neslo.

1) to číslo Award 4.51 není vlastní číslo biosu co je v počítači- je to číslo verze toho grafickýho rozhraní ve kterým se pohybujete když pc nastavujete v biosu (správně setupu).
2) já jsem taky technik a první by mě zajímalo proč k takovému krámu připojujete usb klávesnici a myš když to na to není dělaný.
3) flash biosu u těchle starších kousků je riskantní (nejde použit program pod windows..), v případě neúspěchu počítač nenajede vůbec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru