Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Piráctví?

Zdravím přátelé,

rád bych si přečetl pár reakcí na to, co zde napíši.

V této době mě těžce ubíjí fakt, že při legálním hraní her musíme být neustále online. Hry si kupuji především digitálně a registruji je následně přes Steam a jiné platformy.
Nechci se tu dlouhosáhle rozepisovat, i když tu potřebu mám, avšak uvědomuji si, že by to nikomu z nás nic nedalo a bylo by to vesměs pouhé naříkání.

Ničí mě skutečnost, že po x hodinách strávených ve hře například u Cities Skylines, kde mám povolených kolem 50-ti modů a stažených kolem jedné tisícovky modelů z Workshopu, jsou tyto doplňky po automatickém updatu hry nefunkční. Ne všechny, ale spousta z nich je následně nekompatibilní.
Hraju tedy s neklidem, že do hry nainvestuji stovky hodin budováním vysoce detailního realistického městečka, což mě naplňuje a dělá mi radost jak samotné tvoření tak následné kochání se scenérií, tak díky updatu mi jednoho dne uložená pozice nepůjde znovu načíst a já tak o všechnu práci přijdu. Chci hrát s pocitem klidu, že si hru budu moct zapnout například za 5 let a ten save stále bude fungovat.

Nechci být neustále online, chci si hrát doma v klidu i bez přístupu k internetu a chci aby to bylo mé rozhodnutí, zda hru updatovat či ne.
Dospěl jsem k závěru, že pokud nebudu mít 100% kontrolu nad hrou, nikdy si zážitek ze hry plně nevychutnám. Spoustu her si z tohoto důvodu už ani nepořizuji a celkově mi to herní svět dost protiví, že si říkám, že snad raději hrát ani nebudu.
Napadla mě tedy možnost hry crackovat. Hru koupit a zaregistrovat abych podpořil tvůrce. - věc která mě naplňuje, vím zhruba co vývoj hry obnáší. Dále bych ale nainstaloval hru cracklou abych se zbavil toho neustálého nesnesitelného online sledování. Mám ale morální dilema.
Je toto podle vás piráctví?
Změna kategorie, původně: Internet (Prasak)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1/ Vypni si automaticke aktualizace. 2/ Steam lze spustit i v offline rezimu
Dwane Dibbley 29.08.2017 22:23
Dwane Dibbley
jsi trochu pozadu, u stemu už nejdou vypínat aktualizace
snco1301 29.08.2017 22:24
snco1301
Tak hlavneze tam nechali to menutko kdyz uz s nim nejde nic delat. Jeste jsem koukal jestli tam je..…
Dwane Dibbley 29.08.2017 22:42
Dwane Dibbley
[79566-aktualizace-steamu-png] Já tam volbu aktualizace zakázat nemám… poslední
L-Core 31.08.2017 13:01
L-Core

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru