Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Padající router při připojení notebooku

Ahoj, máme v práci router TL-WR841N, k nimž jsou následujícím způsobem připojena zařízení:

- kabelem stolní pc barbone,
- kabelem tiskárna OKI MB472
- wifi mobil Huawei
- wifi mobil Xiaomi
- wifi notebook LENOVO
- wifi notebook HP

Síť nejvíce zatěžuje jeden notebook LENOVO a stolní pc (upload download) a občasně i tiskárna (síťový tisk a sken). Občas se stane, že internet vypadne, napíše to "bez internetu" a je potřeba router restartovat. Jakmile router z elektřiny vypojíme a zapneme znova, vše naběhne.

Máme vypozorováno, že když se připojí Lenovo, začne to být problémové, vždy, když lenovo připojeno není, vše šlape, jak má. Pády routeru jsou v nepravidelných intervalech, je schopné to spadnout 1× denně a je schopné to spadnout 5× za 5 minut.

Ze strany providera byly prověřeny kabely a signál a tam je vše v pořádku. Router byl již jednou reklamován a nový dělá to samé. Pády nastávají i ve chvíli, kdy tiskárna je nečinná a nejsou jí zadány žádné úkoly.

Už nevíme, v čem je problém, dokonce i provider (RIO MEDIA) si nedokáže určit, v čem je problém. Má někdo zkušenost? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ked sa router sekne tak ze nejde ziadne zariadenie, tak je ten router vadny alebo ho navrhoval/FWpro… nový
MM.. 31.08.2017 09:40
MM..
Vyskusaj si pozicat lepsi router a to taky, ktory ma aspon 128MB RAM (napriklad Mikrotik). Som presv… nový
Kilo.Viktor 31.08.2017 10:38
Kilo.Viktor
Nechali jsme si doporučit jiný router, ale například TS Bohemia u routerů neuvádí velikost RAM, takž… nový
Aightie 06.09.2017 10:45
Aightie
Doporučení padlo: MIKROTIK (v poměru cena/výkon jednoznačně vítězí RB952mikrotik-rb952ui-5ac2nd). Ni… nový
touchwood 06.09.2017 10:57
touchwood
Mikrotik to pořešil :D :) díky poslední
Aightie 16.10.2017 12:07
Aightie

Ked sa router sekne tak ze nejde ziadne zariadenie, tak je ten router vadny alebo ho navrhoval/FWprogramoval debil, co je vpodstate tiez vada. Skus iny router. Alebo najprv len iny zdroj ale to v tomto pripade asi nepomoze.

(.. neni ten lenovo nahodou zavireny? Nepokusa sa ten vir zmenit DNS na routri?)

Vyskusaj si pozicat lepsi router a to taky, ktory ma aspon 128MB RAM (napriklad Mikrotik). Som presvedceny, ze s routrami, ktore maju viac RAM to padat nebude. Samozrejme ak sa problem tyka len straty spojenia na Internet a nie to, ze by spadlo bezratove spojenie na router (odpojilo by sa wifi z routra).

Nechali jsme si doporučit jiný router, ale například TS Bohemia u routerů neuvádí velikost RAM, takže výběr je celkem složitý. Při výpadku spadne celý router a je třeba ho restartovat, takže ani drátem připojená zařízení k routeru internet nemají.

Vysledovali jsme, že to je nutně tím Lenovem. Technici z RIO Media nám nebyli schopni pomoct, prý máme koupit druhý router speciálně pro to Lenovo, že prý to to Lenovo nějak přetěžuje mac adresama nebo co.

Jinak jedná se o zařízení Lenovo Ideapad 710S 13 ikb. Na jiných routerech uživateli Lenovo funguje normálně a síť neshazuje, jen tady u nás a jen to Lenovo. Zkoušeli jsme "místo něj" zapojit něco jiného - prostě ho od wifi odpojit a napojit tam jiná zařízení, ale jak jsem psal dříve: můžu tu mít všechno najednou a jede to, a jakmile se připojí Lenovo, tak to spadne a padá to, i když je Lenovo připojeno jako jediné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru