Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PS4 chyba sítě?

Zdravím,
takže pokusím se to napsat co nejlépe k pochopení problému.
Předem upozorňuju, že sám se v tom prostě moc nevyznám, jak jde o síť, jelikož na školách se učí kraviny místo potřebných věcí.
Hraju s partou na PS4 momentálně Destiny 2, jenže velmi ale velmi často mě to po 10 minutách kope ze hry, netuším jestli je to chyba z naší strany sítě nebo sony na fóru pár takových stížností mají. Nicméně kamarád, který bydlí nedaleko na úplně stejném internetu těmi pády tolik netrpí a když se připojí, tak prakticky pro mě je to nehratelné, možná náhoda možná ne, jenže když není na PS tak mě to vykopne třeba za 3h, ale ne vždy. V routeru jsem otevřel potřebné porty, to nemělo efekt jen ten, že mě to přestalo vykopávat z party chatu. Začal jsem to řešit s providerem, ten řekl, že to je velmi rozšířený problém a že ho vyřeší privátní IPv4, že ji během dne zapne protože v ceně tarifu je zdarma, jenže ani po pár dnech se nic nezměnilo, teď už zase nemám moc čas hrát, ale chci to vyřešit. Mě by zajímalo, privátní IPv4 = veřejná IP? Neměl bych dostat IP adresu, kterou pro PS4 nějak nastavím? Bohužel provider mi na otázku, co pro mě IPv4 znamená a jestli musím něco nastavovat neodpověděl, takže já vůbec nevím co a jak. Nicméně jsem přes WhatsMyIP zkoušel ty porty pro PS a vychází z nich otevřený jen jeden, takže provider se teď zaměřil na to a já stále nevím jak na tom jsem s tou IPv4. Jak říkám na tohle jsem částečně levej, bohužel vzhledem k pracovní vytíženosti nejsem ani schopný si to pořádně nastudovat z internetu. Komunikace trochu vázne, jelikož on sám má dost práce, tak se zeptám ještě tady, pokud tu o tom něco je tak se omlouvám přehlédl jsem to. Prosím teda jestli mi někdo odpoví na dotazy z textu a případně pokud by bylo něco dalšího co mám řešit, na co se zaměřit.

Na PS mám nastaveno ručně primary DNS na 8.8.8.8 (stejné je nastaveno i v routeru, tam jsem nic neměnil jen otevíral porty přidal IP adresu PS do DMZ) a secondary DNS na 8.8.4.4 zbytek z toho co bylo automaticky. Připojeno kabelem do routeru, wi-fi jsem zkoušel, ale bylo to stejné. Změny nastavení jsem začal dělat až v době kdy to začalo blbnout. No snad jsem napsal vše co jsem chtěl.

Předmět Autor Datum
Robi ti to aj pri inych hrach? Pokial len pri Destiny, tak by som to pretrpel, ich problemy so serve…
Michal2 12.09.2017 13:56
Michal2
D1 už to dělá taky, ale dřív to nedělalo vlastně s D1 jsem nikdy velké potíže neměl. Jiné hry nevím,…
Zarcos 12.09.2017 14:58
Zarcos
typ routeru je tajný. kolik mobilů je na něj připojených? kolik uživatelů s torrentem?
lední brtník 12.09.2017 19:28
lední brtník
Mobily 4, v době hraní tak jeden, dva, jedna TV a dva PC, samozřejmě ta jedna PS4. Uživatelů s torre…
Zarcos 13.09.2017 06:26
Zarcos
Router je Phicomm FIR151B poslední
Zarcos 14.09.2017 06:48
Zarcos

D1 už to dělá taky, ale dřív to nedělalo vlastně s D1 jsem nikdy velké potíže neměl.
Jiné hry nevím, momentálně nemám nic dalšího co bych vyzkoušel.
Koukal jsem, že dělají dneska údržbu serverů, tak třeba pokud je to vážně jen hrou to bude opraveno, ale podlě mě to asi nebude jen to.

Mobily 4, v době hraní tak jeden, dva, jedna TV a dva PC, samozřejmě ta jedna PS4. Uživatelů s torrentem jeden, ale torrent neběží.
Zkoušel jsem i vše odpojit, resetovat router a jediné co běželo byla konzole, vypadávalo to taky.
Router budu moct napsat, až budu doma, dával ho provider a já už si ten název zase nepamatuju přesný model už vůbec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru