Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Textové editory obecně všechny vkládají obrázky v malém rozlišení - obrázek přepočítají. Snadno si t…
Bejzi 18.06.2008 08:28
Bejzi
Já už to mám v texťáku dobře (viz o kousek nahoře), ošklivý je ten výstup v PDF. A je to nanic i kdy…
Kráťa 18.06.2008 23:10
Kráťa
převod do pdf - zvláště z aplikace jako je textový editor - by měl vložený obrázek zničit vždy: mám…
lední brtník 20.06.2008 10:15
lední brtník
A HTML to dělé také? Mě vždy vše šlo dobře, až právě na tohle... poslední
Kráťa 20.06.2008 10:40
Kráťa

Textové editory obecně všechny vkládají obrázky v malém rozlišení - obrázek přepočítají. Snadno si to ověříte například tím, když do textového editoru vložíte kvalitní obrázek, pak si jej znovu vytáhnete (například přes schránku) a otevřete opět v obrazovém editoru (např. photoshop). Zjistíte, že je najednou v malém rozlišení, při zvětšení škaredý, kostičkovaný, zrnitý apod. Totéž to udělá s textem. Nevím tedy, jak jste došel k podobě obrázku, který tam vkládáte, ale pro kvalitu textu bych rozhodně doporučovala, je-li to možné, aby jste ho na obrázek napsal právě až v tom editoru. Jinými slovy, udělat si ten obrázek jen s tím poloprůsvitným pozadím bez textu a text dopsat na obrázek až potom (v editoru). Tolik moje zkušenost :) Nevím, jestli se to dá obejít jinak, možná že ano, ale podle mého mínění a zkušenosti, nejsou textové editory stavěné na kvalitní práci s obrazem. Od toho jsou programy sazečské, ale to už jsme někde jinde...

převod do pdf - zvláště z aplikace jako je textový editor - by měl vložený obrázek zničit vždy:
mám za to že v tomto případě se snaží uložit vnitřně do pdf obrázek jako .jpg, čili tenké kontrastní písmo musí utrpět.
za druhé se snaší poskytnout přesný obraz stránky při odeslání na různé tiskárny, ať už používají jakékoli okraje, proto stránku o pár procent zmenší (a zmenšení bitmapové grafiky způsobí další zkázu čitelnosti pixelů)

co mi celkem bez závad funguje, je převod elektrických schémat do .pdf - jenže tam se nikde nepoužívají vlasové čáry, čili s čitelností při zobrazení nebo po vytištění na laserovce není žádný problém. víc by k tomu mohli říct lidi co se pižlají se strojařskými výkresy a jejich tenoučkými čarami, jak dopadá pdf export.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru