Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC pro rodiče

Zdravím místní profíky,

potřebuji pro rodiče (čerstvě v důchodu) nové PC. Potřebují si přečíst web, pustit z webu videa a skypovat. Při práci na PC nejsou nijak rychlí, ale u současného PC i oni musí čekat na odezvu, takže by to mělo být aspoň trochu svižné. Na CZC jsem vybral tohle (https://www.czc.cz/hp-290-g1-mt-cerna_5/220809/produkt), které by jim dle mého názoru mělo stačit a cenová hladina je přijatelná (cca těch 10-12k).
Chci se ale zeptat, jestli by mi někdo zkušenější neporadil třeba lepší alternativu, případně sestavu z jednotlivých dílů, pokud se na tom ušetří nebo se poskládá optimálněji. Určitě totiž nepotřebuji např. opt. mechaniku, kterou bych radši vyměnil za čtečku karet. SSD by taky možná nebylo špatné, pokud rapidně nezvýší cenu - moc úložného prostoru nepotřebují (systém, základní programy, pár fotek - zítra zjistím přesněji). Nemám problém si celou sestavu fyzicky poskládat, ale nejsem si jistý optimálním výběrem všech komponent.
Zkusil jsem si to jen cvičně sám poskládat z podobných komponent jako má to HPčko, ale vyšlo mi to ve výsledku za vyšší cenu, což mě trochu překvapilo, protože jsem očekával spíše úsporu. Proto se obracím s prosbou o pomoc na zkušenější.
Ještě jedna věc, PC je v podstatě v samostaném pokoji (opuštěný dětský), ale pokud nebude moc hlučné, tak to bude super. Netřeba to ale hrotit.

Předem děkuji
Jura

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ssd krom bootu windowsu ktery bude o 2 minuty rychlejsi nemaj sanci poznat, pokud poskladas kvalitni…
icepower32 04.10.2017 22:18
icepower32
Ssd krom bootu windowsu ktery bude o 2 minuty rychlejsi nemaj sanci poznat - Tak jako, instalace, s…
XoXoChanel 05.10.2017 12:16
XoXoChanel
Už jsi viděl v reálu důchodce používat počítač? .... Pak si odpověz. Potřebují si přečíst web, pust…
icepower32 05.10.2017 16:30
icepower32
Už jsi viděl v reálu důchodce používat počítač? Tak to mě dostalo a kolik si myslíš, že mám roků já…
M-Pol 05.10.2017 17:17
M-Pol
Ty jsi výjímka :-p tebe to živí, možná jsem to napsal špatně že to vyznívá tak, že každej starší člo…
icepower32 05.10.2017 17:23
icepower32
tebe to živí To bych chcípl hlady, jen a jen baví.
M-Pol 05.10.2017 18:34
M-Pol
Takže hlavní činnost je háčkování: https://cz.pinterest.com/mariepolanska/? ]:) poslední
jege 13.10.2017 17:12
jege

Ssd krom bootu windowsu ktery bude o 2 minuty rychlejsi nemaj sanci poznat, pokud poskladas kvalitni komponenty samostatne, je jasne ze se dostanes v teto cenove hladine/kvalite na vyssi cenu nez tyhle hotove skladacky. Klidne vyber neco uz slozeneho, ale asi bych koukl po necem, co ma misto 500gb disk alespon 1tb a misto 4gb ram tak 8gb..

Už jsi viděl v reálu důchodce používat počítač? .... Pak si odpověz.

Potřebují si přečíst web, pustit z webu videa a skypovat. Při práci na PC nejsou nijak rychlí

Tady neskládáme comp pro advanced usery, zde bude nějaký blue WDčko stačit až až, SSD jedině v případě vyššího rozpočtu, to pak ano, není na škodu.

Ty jsi výjímka :-p tebe to živí, možná jsem to napsal špatně že to vyznívá tak, že každej starší člověk si příliš netyká s technologiema, nicméně faktem zůstává, že jich je pořád většina. Každopádně, dle popisku tazatele si stojím za svým, raději nové, rychlé HDD s velkou kapacitou a příp. poté časem dokoupit SSD, než rovnou fofr disk s malou kapacitou a použít starej křáp z původního PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru