Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modem do kanceláře - rada

Zdravím,

potřeboval bych pomoct s výběrem modemu. Mám kancelář velikost asi cca 10x8m. A mám tam starý modem, který už pravděpodobně nestačí a nebo je už prostě jen starý.

Mám internet od StarNet ale anténa je za oknem a tudíž tam je i modem, takže první překážka je sklo. Připojuje se nás na modem taky občas až 6 notebooku + mobily + 2x wifi tiskárna.

Potřeboval bych poradit jaký modem by byl vhodný na tolik zařízení+ aby byl silnější kvůli překážce a dokázal vysílat dostatečný signál po celé kanceláři. Prosím o levnější variantu a poté i dražší.

Díky :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kancelaria je mala a okno nie je prekazka. Zacal by som typom povodneho zariadenia, pretoze tvoj pop…
ZelenaPrisera 09.10.2017 12:07
ZelenaPrisera
Ale teda novy WiFi router patri niekam do stredu miestnosti a nie vonku za oknom. A vsetko s cim sa…
ZelenaPrisera 09.10.2017 12:32
ZelenaPrisera
Původní zařízení, které mám je: TP-LINK TL-WR740N to jsem zapomněl napsat. Ono co jsem taky zjistil…
Nejsem Expert 09.10.2017 12:40
Nejsem Expert
V dotaze je zopar nezrovnalosti, ktore treba upresnit, aby sa dalo poradit. anténa je za oknem a tu…
Jufo 09.10.2017 14:28
Jufo
Takhle, anténa/příjmač od StarNet je za oknem vevnitř + zároveň wifi router je ve stejném prostoru j…
Nejsem Expert 11.10.2017 08:46
Nejsem Expert
Velice pravděpodobně ne. Zesílením signálu zesílíš i nežádoucí odrazy. A začneš samozřejmě více ruši…
Machr55 11.10.2017 09:13
Machr55
Okej jedu koupit kabel propojím router s tiskárnou a router jdu přesunout doprostřed cca dál od anté…
Nejsem Expert 11.10.2017 09:33
Nejsem Expert
Soused nad kanceláří je Ti šumafuk, pokud nepoužívá všesměrové antény nebo je nemá nějak divně natoč… poslední
Machr55 11.10.2017 11:01
Machr55

Kancelaria je mala a okno nie je prekazka. Zacal by som typom povodneho zariadenia, pretoze tvoj popis obsahuje pomerne malo podstatnych informacii. Poskytovatel internetu ti neponukol svoje riesenie problemu?

Původní zařízení, které mám je: TP-LINK TL-WR740N to jsem zapomněl napsat.

Ono co jsem taky zjistil, tak tiskárna, kterou mám HP 8610, nějak vysílá "svojí wifi síť" a tím může blokovat vysílání od modemu je to možné nebo je to blbost?

Kabel připojení by byl trochu problém, rád bych to vyřešil bezdrátově vše. Poskytovatel internetu jak to říct slušně nemá pracovníky takové, které by dokázaly vyřešit tento problém a přejít k jinému bohužel je obtížné protože moc možností na menším městě nemáme.

Nynější problémy to dělá, že se WIFI odpojuje respektive notebook ztratí WIFI signál, dále internet často nefunguje i když je WIFI signál plný (a není to poskytovatelem), rychlost je často velmi pomalá. Usoudil jsem, že to bude stářím modemu, respektive neuškodí tento starý modem vyměnit. Dle mého názoru.

V dotaze je zopar nezrovnalosti, ktore treba upresnit, aby sa dalo poradit.

anténa je za oknem a tudíž tam je i modem

To je s pohladu prijimania signalu od providera, alebo z kanclu - teda je vonku, alebo vnutri v kanclu.
Anteny byvaju umiestneme vonku - exterier (to berem), ale ze by sa v exteriery umiestnoval TL-WR740N, ktory ma pokryt Wifi signalom kancelariu, tak to som este nevidel.

potřeboval bych pomoct s výběrem modemu

Modem asi nemas a ani nepotrebujes. TL-WR740N je router s integrovanym Wifi AP-ckom (Wifi router).
Kedze TL-WR740N nema odnimatelnu antenu, tak predpokladam ze "antena za oknem" je AccessPoint s integrovanou antenou.

Ked je moj predpoklad spravny, tak "antena" je s Wifi Routrom TL-WR740N spojena LAN kablom. V tom pripade neni problem umiestnit Wifi Router do stredu kancelarie (LAN kabel moze byt aj 100m).

jaký modem by byl ... silnější

Maximalny vyzarovaci vykon je obmedzeny vyhlaskou ČTÚ a prisne strazeny, tak "silnejsi" kupis len napr. v Brazilii (ktora ma benevolntnejsie normy), ale v EU sa nesmie pouzivat.

Takhle, anténa/příjmač od StarNet je za oknem vevnitř + zároveň wifi router je ve stejném prostoru jako ta anténa a taky za oknem. Takže anténa i wifi router vysílají/příjmají signál přes okno.

Ale mě spíš prostě napadá, že často ruší možná signál ta tiskárna od HP. Takže tu asi připojím na kabel. Ale chtěl bych nový router takže můžete mi doporučit nějaký router, který se hodí do takovéto kanceláře i když by to třeba nebylo potřeba tak stejně ho chci vyměnit.

Jinak moje teorie jenom v hlavě nezabijte mě za tento dotaz. Když koupím nějaký router, který je třeba nějakým způsobem "silnější" pomůže mi to v tom, když v okolí je mnoho WIFI, aby ten jejich signál nějakým způsobem překonal a nemohli ho blokovat či nějakým způsobem rušit?

Velice pravděpodobně ne. Zesílením signálu zesílíš i nežádoucí odrazy. A začneš samozřejmě více rušit sousední wifi, takže ti si taky mohou zakoupit něco se silnějším signálem - a seš tam, kdes byl.
1. Vypni wifi u tiskáren a připoj je napevno kabelem. Pokud nemají možnost síťového připojení kabelem, pořiď si k nim printserver. Tiskové úlohy bývají mnohdy hodně velké, posílat něco takového přes wifi je nesmysl, může to právě způsobovat výpadky.
2. Mezi přijímačem od StarnNetu a tvým routerem natáhni delší LAN kabel a tvůj wifi router umísti někam doprostřed místnosti.
3. Použij Inssider a vyber pro svoje wifi nejméně zarušené pásmo. Ideální by bylo, kdyby ses mohl domluvit s majiteli sousedních wifi (ze sousedních kanceláří?), a nějak rozumně si rozdělit vysílací pásma.

Okej jedu koupit kabel propojím router s tiskárnou a router jdu přesunout doprostřed cca dál od antény a uvidím výsledek. Se soudy by to bylo složitější jeden je nad kanceláří další jsou ve vedlejších domech/bytech je jich víc. Do hodinky udělám toto řešení a uvidím jaký bude výsledek po pár dnech. Zatím díky za radu

Soused nad kanceláří je Ti šumafuk, pokud nepoužívá všesměrové antény nebo je nemá nějak divně natočený. Obyčejná prutová anténa postavená svisle totiž vyzařuje signál ve vodorovném směru, nikoli nahoru a dolu (zjisti si charakteristiky prutové antény). Proto se doporučuje ve vícepatrovém domě mít wifi router na každém patře.
Sousedi ve vedlejších domech by taky neměli moc rušit, wifi signál po průchodu dvěma silnými obvodovými zdmi už by měl být dost slabý, takže zbývají jen vedlejší byty - a na to bych právě použil ten Inssider a vybral nejméně zarušené pásmo.
Na té tiskárně pak samozřejmě nezapomeň to wifi vypnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru