Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cestování s notebookem

Letím do Londýna a potřebuji ssebou vzít notebook. Ještě nikdy jsem toto neabsolvoval, ta se ptám co vše je nutné udělat. Předpokládám, že si ho vezmu jako spoluzavazadlo, tzn. do letadla. Jen nevím, zda se musí proclívat či někde hlásit atd. Zkušenější cestovatelé, poučte mne prosím.

Předmět Autor Datum
Clo vznikne, když něco koupíš v cizině a vezeš to domů, čili to se tě netýká. Při kontrole ho budeš…
oldsoft 08.06.2008 13:43
oldsoft
Netřeba dělat žádnou přípravu / nikam nic netřeba hlásit a evidovat. Běžně si do letadla beru malý k…
veckoo 08.06.2008 19:32
veckoo
Přesně jak píše veckoo, nic neřeš. Vem si to normálně sebou jako příruční zavazadlo. Tašku od notebo…
josephino 08.06.2008 19:44
josephino
Věděl jsem, že sem na něco zapomněl ... doufám že nesedíte někde v chládku na Sibiři, za zakryptovan…
veckoo 17.06.2008 18:49
veckoo
Nepotrebujes nic hlasit normalne si ho zober so sebou do lietadla ako prirucnu batozinu (neriskoval… poslední
MM.. 17.06.2008 18:57
MM..

Clo vznikne, když něco koupíš v cizině a vezeš to domů, čili to se tě netýká. Při kontrole ho budeš muset vyndat z brašny a projede zvlášť rentgenem. Někdy ho při kontrole chtějí zapnout (zejm. v USA). Toť vše. Nezapomeň si redukci do zásuvky.

Netřeba dělat žádnou přípravu / nikam nic netřeba hlásit a evidovat. Běžně si do letadla beru malý kufřík s pár věcmi na sebe, protože se mi několikrát stalo, že se kufry zatoulaly na druhou stranu světa. Mrkněte na max. rozměry zavazadel a limity hnmotností. V rámci Evropy se mi nikdy nestalo, že by mi dělali s notesem do letadla a v letadle problémy. Normálně jej odložíte při rentgenové kontrole se všemi ostatními kovovými věcmi do přiděleného kontejneru. Projede to rentgenem a je to OK (nebojte se o data, nepoškodí je to). Počítejte že je třeba projít rámem, který reaguje na kovy a proto pozor na mince, kovové spony pásků a pod. Je jedno, zda notes přibalíte do malého příručního zavazadla do letadla, nebo zda jej vezmete jen tak do ruky. Připraveným štěstí přeje, tak přeji šťastnou cestu!

Přesně jak píše veckoo, nic neřeš. Vem si to normálně sebou jako příruční zavazadlo. Tašku od notebooku budeš muset nechat projet rentgenem, někdy to chtějí otevřít, ale většinou ani to ne. Vzhledem k tomu, že dneska s ntb cestuje každý druhý, tak se to neřeší...

Nepotrebujes nic hlasit normalne si ho zober so sebou do lietadla ako prirucnu batozinu (neriskoval by som odovzdavat to s kuframi ptz. s kuframi na letisku pri vykladani hraju basketball tak z 10m vysky, to by asi neprezil :-)
Pri kontrole na tej linke kde rontgenuju osobne veci (prirucnu batozinu) ho vytiahnes z brasny a das ho tiez na ten pas, to je zvycajne vsetko.

P.S. Inac v ramci EU (Londyn je v EU ak sa nemylim :) neexistuju ziadne cla. Ak by si siel mimo EU, tak tiez nic nepreclievas, clo sa plati len ak si nieco kupis mimo EU a dovazas to do EU. U notebookov to ale zvycajne netreba dokazovat ani keby si isiel mimo EU, ptz to je jasne ze to si nekupil na dovolenke. Samozrejme ak to nie je pri navrate do EU zabalene v original krabici s blockom z krajiny mimo EU, to by bolo jasne ze si to kupil predvcerom mimo EU :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru