Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nastavení USB modemu

Koupil sem ZD USB 3G modem k němu datovou tvist kartu a potřebuji to rozchodit na XP-ečkách.Po zasunutí do usb netboku s xp se nainstalil obslužný soft z názvem HSPA USB modem a v síťových připojeních se objevilo telefonické připojení Wireless Terminal.
Zde začíná problém, mělo by to najít samo okolní poskytovatele netu, samo nenajde .Čili jsem sám proskenoval (search) a našlo to více poskytovatelů já mám kartu TMO, tak jsem dal potvrdit ale nepomáhá to, v základním okně se nic nenakonfiguruje a já nevím co tam mám vyplnit aby to jelo.Nebo se to má rozjet přes to telefonick připojení ?
Tady to je on
https://www.mironet.cz/zd-usb-3g-modem-sim-slot-micro-sd-slot+dp188970/#odkazy
a dole jna stránce je možné stáhnout návod pro win jak to rozjet, na obrázku 3 je vidět profile name a mně se tam nic neobjeví na výběr,prosě prázdné pole.
Až se proklikám v nastavení na manuální sken tak to najde vše v okolí ale ani po výběru TMO jak 3G nebo i 2G to nikam nezapíše abych mohl právě ten t-mobile pak vybrat.
Poraďte jestli s tím máte zkušenosti, jak to připojení rozjet.
Sim i modem by měl fungovat poslal sem si na něj sms a ta jde v programu zobrazit, takže komunikovat by to mělo jen ten net nějak nejde.
Stáhl sem si do mobilu apku můj T-Mobile a aktivoval jsem na vebu onu simku to vše abych viděl jestli tam jsou data a peníze ,ano apka ukazuje 418 Kč a 1021 Mb na simce a ta sms-ka byla na aktivaci a sinchro, oné apky.

Předmět Autor Datum
A jsi v oblasti s 3G pokrytím? Protože toto je postupně ukončováno a nahrazováno 4G.
touchwood 16.11.2017 20:45
touchwood
Ano 3G mám v místě v pohodě zkoušeno na mobilu, jede i 2G, zkoušel sem přepínat a jdou na mobilu sam…
ekr 17.11.2017 08:58
ekr
taSIM se musí aktivovat...si zavolej na podporu a oni ti ji oživí, možná by na ni stačilo zavolat...
paul 17.11.2017 02:36
paul
V poslední větě mého dotazu píšu že jsem po aktivaci, v apce od T-mobilu vidím data i peníze které j…
ekr 17.11.2017 09:07
ekr
V mobile ti simkarta funguje ale v usb kluci nie, dobre tomu rozumiem? Ten obslužný sw by ti mal nak…
pozorovateľ 17.11.2017 09:49
pozorovateľ
Je to datová karta a je použitá jen v modemu to 3G jsem zkoušel na mobilu kde je klasická karta šlo…
ekr 17.11.2017 10:01
ekr
v prvom rade si na modemovej SIM karte vypni overovanie/ochranu pomocou PIN,nezadávaj žiadne užívate…
audax 17.11.2017 09:56
audax
Super pomohlo, do toho Wireless připojení sem dal *99# a rozjel sem to jen musí být u toho zapnutý t…
ekr 17.11.2017 10:16
ekr
Jen se ještě zeptám rádců ať nezakládám nový dotaz. Poraďte nějakou datovou simku za dobrou cenu tu…
ekr 17.11.2017 10:37
ekr
Nevím jaký máš tarif, můžu ti jen napsat vlastní zkušenosti, které mám s Vodafonem. Platil jsem 750,…
Lukas1982 17.11.2017 10:52
Lukas1982
Díky za reakci, já chci jen datovou simku bez závazků a jakéhokoli paušálu.Chci to do netboku na ces… poslední
ekr 17.11.2017 11:46
ekr

V poslední větě mého dotazu píšu že jsem po aktivaci, v apce od T-mobilu vidím data i peníze které jsou na té sim a tu SMS jsem si samo že nechal poslat na tu zmiňovanou sim kartu a přečetl sem si jí v onom obslužném softu.
Když mám ten modem aktivovaný na netboku, jen to připojení na net mi stále nejde.
Ale to jsem popisoval já vím že možná až do moc podrobna a pro někoho asi těžko srozumitelné (omlouvám se :-) ) .Jde mi o to jak to rozjet buď přes tu jejich aplikaci nebo přes ten nově vzniklé při instalaci apky, síťové připojení (Wireless terminál ) .

V mobile ti simkarta funguje ale v usb kluci nie, dobre tomu rozumiem? Ten obslužný sw by ti mal nakonfigurovať tel. pripojenie. Skontroluj to, prípadne si nakonfiguruj svoje. Prípadne choď na t-mobile web, a pozri či nemajú novší sw. U nás taký bol pre viacero typov týchto usb modemov.

v prvom rade si na modemovej SIM karte vypni overovanie/ochranu pomocou PIN,nezadávaj žiadne užívatelské heslo a meno-pokial sa náhodou v obslužnom programe prednastavilo,to sa dosť často stáva pri inštalácii,vymaž to z nastavení a telefonne číslo pre 3G pripojenie má t-mobile za normálnych okolností #99* alebo *99#-over si u poskytovatela....

Super pomohlo, do toho Wireless připojení sem dal *99# a rozjel sem to jen musí být u toho zapnutý ten obslužný program bez něj to nejede , asi to je provázané.Jen sem to chtěl pořád rozjet přes ten obslužný program a ne a ne zafixovat tu síť kterou to našlo.Díky, alespoň takhle se to rozjelo a v apce co sem si nainstalil na mobilu s tím datovým číslem to hned ubralo 2 mb dat tak je vidět že to jede

Jen se ještě zeptám rádců ať nezakládám nový dotaz.
Poraďte nějakou datovou simku za dobrou cenu tu co mám teď stojí 40 haléřu MB a ty letí neuvěřitelným tempem z karty pryč a to jen surfuji po netu, žádné stahování videí ani ničeho jiného jen prohlížení stránek.

Nevím jaký máš tarif, můžu ti jen napsat vlastní zkušenosti, které mám s Vodafonem. Platil jsem 750,- za neomezené volání, teď u nich mám neomezené volání do všech sítí a SMS+1,5GB dat a k tomu datovou SIM zdarma za 523,- měsíčně s DPH a jsem spokojený.
Chtělo jim jen pohrozit odchodem ke konkurenci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru