Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zakázat automatický restart ve Windows 10

Ahoj, neví někdo jak zakázat automatické restartování systému (třeba po update) ve Windows 10 verze 1709? Už mě to fakt nebaví, odejdu na 30 minut a všechno můžu psát znova! V předchozí verzi stačilo v gpedit.msc zakázat restartování pokud je user přihlášený a hotovo. Už mám fakt těch Windows plné zuby, furt něco.. Díky za info, já nic nenašla..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
'gpedit.msc' a nastaveni uzivatele funguje i ve verzi "1709". • Pozastavit Update pomoci PowerShell,…
XoXoChanel 13.12.2017 18:54
XoXoChanel
Kde si vyštrachal z babičkinej škatulky pre 1709 tento tvoj kľúč? Jedine by mohol byť priprcnutý lad…
Nuda 14.12.2017 08:24
Nuda
Keď už, tak už, sa vypne záplatovanie desiny v binárnych hodnotách dword: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWAR…
XoXoChanel 14.12.2017 09:47
XoXoChanel
GWX kľúč v Registroch, či systémová zložka, zabraňovalo, (ak si ešte spomínaš), aktualizovanie, resp… poslední
Nuda 14.12.2017 11:47
Nuda

'gpedit.msc' a nastaveni uzivatele funguje i ve verzi "1709".
• Pozastavit Update pomoci PowerShell, nebo vyse KOZALK :

REG ADD HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx /f /v DisableGwx /t REG_SZ /d 1

Kde si vyštrachal z babičkinej škatulky pre 1709 tento tvoj kľúč? Jedine by mohol byť priprcnutý ladičkou PowerShell do Registrov, len neviem, či reálne zablokuje záplatovanie na furt.

Keď už, tak už, sa vypne záplatovanie desiny v binárnych hodnotách dword:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\*.*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU\*.*

Keď už, tak už, sa vypne záplatovanie desiny v binárnych hodnotách dword:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\atd atd

• Ah jo, nic takového v 1709 neexistuje, nevim kde z googlu jsi to okopiroval, ale mimo vlastni DWORD (32-bit) klic -> "NoAutoRebootWithLoggedOnUsers" ktery by musel vytvorit v "AU" a pridelit hodnotu -> "1" s tim vic neudela, protoze tyto polozky neexistuji !!
• Proto jsem uvedl GWX, ktery po spusteni prikazu a verifikaci je klic DGWX pritomen s hodotou 1, nic spolecného s nejakou babickou..
[80627-gwx-png]

GWX kľúč v Registroch, či systémová zložka, zabraňovalo, (ak si ešte spomínaš), aktualizovanie, resp. Inovovanie na diaľku cestou serverov MS prostredníctvom Telemetrie, Appraiser a Ceip z OS W7 na vyššie verzie systémov až po W10.

http://ix.sk/1gNF7

Dotaz znel, aby sa nejako vhodne zakázali mesačné či znenazdajky neplánované záplaty, resp., aby sa zabránil svojvoľný reštart W10 cestou Politiky, Plánovačom úloh prípade Registrami W10.

Pre lamy stále fachčí, resp. funguje klikačka pre všetky Windows verzie a edície od WXP-NT, ktorým je tento fajkací dojčland xindel zn.: xp-antispy v CZ lokalizácii, s možnosťou jednoduchého retronávratu podľa vytvoreného users profilu; http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/bezpecnost/ochrana_pocitace/xpantispy/

xp-antispy (ak je *.exe spustený ako Správca) pre W10 1709 x32/x64, zablokuje v Registroch poslušné hlásenie sa na servery MS za účelom sťahovania "tichošlápkovitých" záplat systému na pozadí, bez vedomia a kontroly užívateľom.

Výhodou xp-antispy je, že po retronávrate do východzieho profilu OS, si užívateľ v pohodlí, kľude, sám spustí manuálne vyhľadanie záplat, ktoré si po naťahaní hneď aj nainštaluje. Po tomto úkone záplatovania, prepne xp-antispy do prednastavenéj voľby blokácií a má večný pokoj až do doby, než sa sám z vlastnej vôle rozhodne záplatovať svoj OS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru