Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zamykání příspěvků

Když už se tady zamykají příspěvky bez udání důvodu ("Vstupně - výstupní chyba") a mažou se v nich vulgární odpovědi, kdy někdo "vypění" nad arogantním přístupem "rádce", tak by také bylo vhodné smazat i původní příspěvek rádce, který k vulgaritě, byť zcela oprávněné vedl. Autor arogantního příspěvku by měl být přece smazán také, vždyť jen akce vyvolala reakci. Tohle mi na poradně skutečně moc vadí, jinak sem chodím rád a poradnu beru jako jeden ze zdrojů důležitých informací.
Ale někteří opravdu nemáte soudnost, vždyť se zde ptají naprosto nezkušení lidé a prosí o radu. A vy je s odpuštěním pošlete do ...... s tím, že jsou to deb.....

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Můj názor: Host se docela slušně zeptal na podrobnosti, protože z dotazu to zřejmé nebylo. Tazatelka…
Jan Fiala 07.01.2018 21:31
Jan Fiala
Zatím jsou ale vulgárnější a pohrdavější odpovědi značné části rádců. Není to jen jeden/dva. Nevím o…
kozakl 07.01.2018 21:44
kozakl
kozakl, istým spôsobom súhlasím, ovšem i ty sám si jaksi "útočnej" (najmä na radce), takže ak chceš…
Mlocik97 07.01.2018 23:14
Mlocik97
Máš pravdu,jsem ale na straně právě těch neznalých třeba dětí,důchodců,co opravdu čekají radu a bohu…
kozakl 08.01.2018 07:46
kozakl
A proto úmyslně provokuješ, viď? Třeba tvá poslední reakce: https://pc.poradna.net/questions/2729167…
Jan Fiala 08.01.2018 08:53
Jan Fiala
Ne,ty právě tu aroganci podporuješ. Tak mě vysvětli,proč se nějaký "jirka44" obrací na mě s bombasti…
kozakl 08.01.2018 09:05
kozakl
Debata je v původním příspěvku. Každý si může udělat obrázek.
Jan Fiala 08.01.2018 09:09
Jan Fiala
Mám dojem,že si ho právě už dost lidí tady udělalo.
kozakl 08.01.2018 09:18
kozakl
Tady má pan fiala pravdu. Jirkova odpověď byla korektní. Nic špatného na ni nevidím. nový
snco1301 08.01.2018 09:23
snco1301
Korektní ? Jak odpověděl "jirka44" tazateli ? Neuniká ti něco,potažmo smysl mého dotazu na princip v… nový
kozakl 08.01.2018 09:26
kozakl
Ptal ses proč byla fleska formatovana na fat a jirka ti jen odpověděl. Noic víc vtom nevidím. nový
snco1301 08.01.2018 09:30
snco1301
Nic jsi nepochopil,Ukončuji tuhle debatu. Je to marné. Obvzlášť si dávat sám sobě plusy. nový
kozakl 08.01.2018 09:31
kozakl
Asi ne no, tak mi to vysvetli. plus jsem si nedal, je mi u zadele jaký mam skóre. nový
snco1301 08.01.2018 09:58
snco1301
To je dlouhodoby problem teto poradny, spravci umi poradit kvalitne, ale jsou vetsinou (ne vsichni)… nový
xycxy 08.01.2018 09:41
xycxy
Třeba tato debata k něčemu pozitivnímu přispěje. Zamyslí se rádci i další pravidelní návštěvníci. nový
Jan Fiala 08.01.2018 09:44
Jan Fiala
To je furt o tom istom, spravci, radci, vsetci su zli a arogatni. Ale preco vsetci plkate vseobecne?… nový
fleg 08.01.2018 11:15
fleg
Prvně s tebou musím na 100% souhlasit. poslední
icepower32 08.01.2018 18:33
icepower32
Vubec s Tebou nesouhlasim, tazatel to zkratka prehnal. Ja, coby pocitacovej nadsenec - amater pravid… nový
BrB 08.01.2018 17:59
BrB

Můj názor:
Host se docela slušně zeptal na podrobnosti, protože z dotazu to zřejmé nebylo.
Tazatelka se zřejmě se cítila dotčená, že se jí dovolí někdo zeptat jako "blbky", přitom z jejího dotazu nedalo usoudit, že jde o zkušenou uživatelku technologií. Výsledkem byla její sprostá reakce, která byla naprosto neadekvátní.

Tazatelka je zde navštěvník, který si přišel zdarma pro radu. Host je v roli odpovídajícího, který svůj volný čas zdarma věnuje tomu, aby podobným lidem odpovídal. Návštěvník (neplést si s platícím zákazníkem) by se měl na návštěvě chovat slušně.

V pravidlech poradny (se kterými tazatelka souhlasila) je, cituji:

Provozovatel si vyhrazuje právo mazat/upravit příspěvky:
vulgární, rasistické nebo jinak urážlivé
...

což se v tomto případě stalo.
A proč Host nesmazal svůj příspěvek? Protože chtěl dát tazatelce šanci, aby svůj postoj změnila a odpověděla na jeho reakci a dodala podrobnosti, na základě kterých by se dal její problém vyřešit.

Opravdu nechápu, co se tu řeší. Zkuste si někdo několik dnů za sebou číst všechny nové dotazy a pokoušet se pomáhat. Jak vám bude, když se dočkáte jen vulgárních reakcí namistrovaných tazatelů? Někdy dá opravdu hodně práce se ovládnout a při nejlepším nad tím mávnout rukou a na podobného tazatele nereagovat.

Zatím jsou ale vulgárnější a pohrdavější odpovědi značné části rádců. Není to jen jeden/dva. Nevím o jiném veřejném subjektu,že by tak tvrdošíjně toleroval hrubé chování svých lidi. Že to dělají zadarmo ? No,nutí je někdo ? Nestalo se mi,abych třeba v Chipu na dotaz, že mám nějaký problém s Windows 10 četl odpověď "načo si kupuješ taků sračku,nebo dotaz na Acer a místo odpovědi jsem se dověděl že jsem idiot. Takhle tady jednají lidé z této poradny. To neobkecáš. Jo, i tam radí zadarmo ...

kozakl, istým spôsobom súhlasím, ovšem i ty sám si jaksi "útočnej" (najmä na radce), takže ak chceš toto tu zmeniť, myslím že by si mohol začať sebou. Síce je pravda že nejsi vulgárny a pod, ale istým spôsobom "odstrkávaš niektorých radcov, a furt ich "štucháš" až ich nevyženieš" (z danej diskuze). (a toto konanie vykonávaš často na základe toho že si domyslíš "podrobnosti" necoho, čo bys mohl považovať za dôvod "odstrčiť" radce, resp "radce".).

Ale však ty to vieš.

Ale jinak áno, máš pravdu.

Máš pravdu,jsem ale na straně právě těch neznalých třeba dětí,důchodců,co opravdu čekají radu a bohužel mě dokáže opravdu vytočit,když si čtu "zábavné" komentáře některých rádců,zejména když se přidají i další a mají z tazatele opravdu náramnou legraci. Konkrétní už nebudu,je to stále stejná skupina. Humor jednoho K je ale podaný tak,že to prostě nikoho nemůže urazit,ale ostatních už ne.

Ne,ty právě tu aroganci podporuješ. Tak mě vysvětli,proč se nějaký "jirka44" obrací na mě s bombastickým zjištěním ,když jsem se ho na nic neptal, a já s tazatelem řeším věc s problémem ukládání souboru. Opravdu a upřímně mi odpověz,jaký smysl měla odpověď mně,že prodejce flešku zformátoval tak a tak.

To je furt o tom istom, spravci, radci, vsetci su zli a arogatni.
Ale preco vsetci plkate vseobecne?
Riesil sa tu povodne jeden prispevok, host je tam preukaztelne nevinne, tazatel(ka) sa spraval ako idiot a host reagoval presne tak ako mal.
Mame tu dalsi pripad, kde brtnik reagoval na Acer. Ano prehnal to, brtnik to tu dokonca sam uznal a snad sa polepsi. Osobne si myslim, ze pomer jeho korektnych odpovedi voci takymto vybuchom je vysoko pozitivny, neviem mozno sa mylim necital som vsetky vlakna, ale rovnaky nazor tu uz odznel.
A co mame dalej? Nic len vseobecne a nic nehovoriace staznosti. Zaujimave je, ze ich napriklad citam od kozakl,ktory je v mojich ociach nepoucitelny prudic a z mojho zbezneho pohladu je 50% jeho odpovedi na urovni provokacii, offtopicov a flamu. On sam to samozrejme nevidi, vid posledny odkaz, kde sa uplne zbytocne "hadal" s JaFim a ma pocit, ze on je v tom nevinne lebo bol vyprovokovany. Nazor si kazdy spravi sam.
Takze ak ma niekto zaujem nieco riesit nech laskavo napise (idealne s odkazom), kde podla neho radca/moderator/admin prekrocil mieru slusnosti a nasledne s tym vieme nieco urobit. V opacom pripade je to len sprska ohrdnutych eg, ktore sa stazuju kade chodia.
Za mna za celu xistenciu poradne prislo najviac staznosti mailom na Karla, na ostatnych radovo v jednotkach (cize1-2 za 13 rokov je zanedbatelny pocet) a za seba mozem povedat, ze som vsetky odkazy, kde sa Karel podla pouzivatelov dopustil prehresku voci slusneho spravaniu poctivo presiel a dotycnym odpovedal. Na Karlovu obranu musim povedat, ze si nepamatam pripad, kedy by som mal ja pocit, ze to niekedy prehnal a mal na neho tazke srdce.

Vubec s Tebou nesouhlasim, tazatel to zkratka prehnal. Ja, coby pocitacovej nadsenec - amater pravidelne procitam pc a herni vlakna a nekdy se nestacim divit. Obcas se taky na neco zeptam a ucim se z toho. A kdyz se stalo to, ze jsem neposkytl zadne relevantni informace k memu dotazu a radcove me na to upozornili, dodal jsem je a soupal nohama. Tazatel predvedl leda zbytecny teatralni vystup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru