Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozená Windows VISTA Ultimate 32bit ihned po instalaci

Dobrý den!
Obracím se sem s problémem, se kterým si už nevím rady. Koupil jsem si Windows VISTA Ultimate SP1 32-bit OEM. (Tato instalace má již integrovaný Service Pack 1). Jak je mým zvykem, průběžně si kontroluji systémové soubory příkazem (funkcí) SFC/verifyonly. Byl jsem docela nemile překvapen, když ihned po nainstalování OS -celkem 3x (nic jiného jsem schválně nedělal) se mi ukázala tato nehezká zpráva: Program Ochrana prostředků systému Windows zjistil narušení integrity. (viz. screen)

[http://img145.imageshack.us/img145/7526/kontrolasfc gu8.th.jpg]

Přitom při instalaci Win VISTA UE 32 i 64 bit bez SP1 , které jsem měl půjčené, vše proběhlo v pohodě a tento program nezjistil žádné narušení integrity a OS i po nainst. všech dostupných aktualizací a mraky programů běhá bez sebemenších problémů. Ale po nainstalování SP1 na tyto půjčené instalace opět zjištěno narušení integrity. Projevuje se to po přepnutí už. účtů zamrzáním náhledů, popisky v bublinách zůstávají jako vytištěné na ploše, nezobrazují se spuštěné programy v sys tray apod.
Kdyby to někoho zajímalo, tady je ke stažení ten CBS.log s popisem chyb, které SFC našel.17291,CBS.zip

Díky všem za radu a pomoc.
___________________________________________ _______ _______________________________
P.S. HW (viz níže) je O.K., BIOS na default, non OC.
CPU:Core 2 Duo 8400 3,0GHz+Noctua NH-U12F|MB:GigaByte EP35-DS4 rev.2.1 F3|RAM:Corsair 4096MB DDR II 800MHz TWIN2X4096-6400C4DHX|VGA:Inno3D GeForce 8800GTS 512MB PCI-E+Accelero S1 rev.2|HDD:2xSeagate Barracuda 7200.10 320GB SATA/300+Hitachi Deskstar T7K500GB SATA/300|DVD-RAM:LITE-ON SH-16A7S SATA|ZDROJ:Fortron Blue Storm II 500W|CASE:Thermaltake Swing|LCD: ViewSonic LCD 19" VX922 silverblack| LOGITECH Cordless Desktop LX710 Laser CZ

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě to dej na Zpovědnici a bude to kompletní. viewtopic.php http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=…
karel 27.06.2008 08:17
karel
Zdaleka to nebude kompletni, nema to treba na techto poradnach... homeopaticka index.php index.php :…
Alfonz.SPO 27.06.2008 08:39
Alfonz.SPO
@Moas: To je právě ten problém....... Jakákoli Vista v jakékoli verzi (x86/x64)a v jakkoli "pokoroči…
fanynek 27.06.2008 22:48
fanynek
Takze to zhrnme lebo mam z toho bordel. 1. Akakolvek vista + SP1 na tvojom PC ma podla SFC chyby. 2.…
MM.. 27.06.2008 23:09
MM..
Tak ja to zkusím ve stručnosti shrnout: 1.Jakákoli Vista bez SP1 je na mojem PC podle SFC bez chyb a… poslední
fanynek 28.06.2008 03:10
fanynek

@Moas: To je právě ten problém....... Jakákoli Vista v jakékoli verzi (x86/x64)a v jakkoli "pokoročilém" stadiu (myslím updaty, množství nainst. programů, množství už. účtů) funguje perfektně a SFC bez chyby.
Jakmile ale stáhnu a nainstaluju (přes Windows Update, nebo manuálně inst. balíček) Service Pack 1, SFC mi vždycky najde narušení integrity. Jako by se SP1 s mojí sestavou "nesnesl". Nechápu to.
Proto jsem čekal na vydání tohoto OS s integrovaným SP1 domnívajíc se, že chyby v SFC jsou způsobeny nějakým problémem při nainstalování SP na již funkční a rozběhlý systém.
Není přeci možné, abych si člověk poskládal sestavu podle svých předtsav, jakkoli vyváženou, maximálně stabilní a "perfektní" a nakonec se bál, že mu na ni budou Vista s SP1 okamžitě po instalaci blbnout jen proto, že nemá ten správnej HW, nebo že MS něco nedodělal.

@Karel&Alfonz.SPO: Hoši, nic proti, ale jestli nemáte nic pilnějšího, než do někoho rýpat, tak si to dělejte, ale ne do mně.
Ano, řeším tento problém na několika fórech a to z jediného důvodu:
Ze skušenosti vím, že drtivá většina lidí má prostě svá oblíbená, nebo z jiného důvodu preferovaná fóra a na každém se najde několik opravdu vzdělaných a zkušených "machrů", kteří by eventuelně věděli to, co jiní ne a mohli se s podobným problémem již setkat.
Jestli vást to pohoršuje, tak se nad to zkuste povznést, nebo přispět svoji radou.

Takze to zhrnme lebo mam z toho bordel.
1. Akakolvek vista + SP1 na tvojom PC ma podla SFC chyby.
2. Akakolvek vista + SP1 na inom PC je podla SFC bez chyby.

Je to spravne?

Podla mna bud mas problem s HDD :-) alebo to nie je problem a proste MS na niektore komponenty (ktore sa pouzili na tvojom PC a nie na inom PC) nemaju spravnu kontrolu SFC, aj ked su tie komponenty vporiadku.
Ak mas k diskpozicii aj PC kde to nic nehlasi, tak si skus tie subory porovnat podla obsahu (totalcommander apod). Uz si urobil? (sorry necital som celu diskusiu). Ake su tam rozdiely?

P.S. hlasi ti to na tvojom PC problem po kazdej instalacii vzdy u tych istych suborov, alebo zakazdym u inych suborov?

P.S.2. to ze s akymkolvek OS od MS budu problemy na akokolvek stabilnom PC je predsa jasne uz pred instalaciou, nechapem co ti je na tom cudne ;-) To je klasika MS plus klasika hrackarsky x86 americkocinsky hardware, uz 15 rokov to tak je, a je to cim dalej tym horsie :-)

Tak ja to zkusím ve stručnosti shrnout:
1.Jakákoli Vista bez SP1 je na mojem PC podle SFC bez chyb a běh je úplně suprový, stejně jako všechny možné zátěžové testy komponent.
2.Jakákoli Vista s SP1 vykazuje po kontrole v SFC chyby.

@P.S. Nevím, protože prohrabat se tím logem (odkaz na něj je v mém prvním příspěvku) ja pro mně neslučitelné se životem.:-D

Na jiném PC jsem to nezkoušel. Odnesl jsem tu instalačku do shopu, kde jsem ji koupil s tím, že ji vyzkouší a uvidí se.
Spíš mně zaráží (jak jsem psal v příspěvku nad tím tvým), že SFC vyhodí chybu pravidelně až po nainstalování SP1, nebo rovnou po instalaci WV s integrovaným SP1.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru