Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android - ram? Předinstalované aplikace

Dobrý den,

jen zběžná otázka. Je možnost nějak uvolnit více místa na RAM v mobilu? Mám mobil s 3 GB ale zásadně mám volných max 1,6 GB když není puštěná žádná appka nebo widget. Přijde mi to docela dost na to, že by měl běžet jen systém a občas by se třeba i 200 Mb navíc hodilo. Jde nějak tato paměť trvale uvolnit nebo prostě čím více ram, tím vice si Android zabere? Protože vím, že u mého starého 1 GB bral Android 300-400 Mb.

Pak ještě jedna otázka. Jak se nejefektivněji zbavit aplikací v základu Androidu či nadstavby výrobce? Jde se toho zbavit nějak i bez rootu telefonu? Mám Android 7 a aplikace nejdou ani dát do továrního nastavení a vypnout, pouze ty mnou nainstalované.

Předem děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bohužel i po rootu nejsem schopen nijak omezit ty programy na pozadí. Mi neříkejte, že Android žere…
51Matěj 02.04.2018 15:47
51Matěj
Takže Xiaomi. Ano, Android 7 + systémové aplikace žerou opravdu 1,4GB. Existují i jiné launchery, al…
Jan Fiala 02.04.2018 17:27
Jan Fiala
Abych se k Vám nějak slušně vyjádřil. Věci co popisujete jsem zkusil snad hned na počátku. Launcher?…
51Matěj 02.04.2018 21:01
51Matěj
Psal jsem o alternativních ROM, pokud nejsi spokojený s tou firemní. Ale to je třeba číst. O koupi n… poslední
Jan Fiala 03.04.2018 07:11
Jan Fiala

Bohužel i po rootu nejsem schopen nijak omezit ty programy na pozadí. Mi neříkejte, že Android žere 1,4 GB ram... Vypnul jsem vše co bylo nepotřebné, dokonce i po spuštění telefonu se nic navíc nespouští. Je nějaká možnost trochu přiškrtit nějaké funkce samotného Androidu? Zkoušel jsem hledat i na internetu ale většina lidí je s MIUI nadstavbou velmi spokojená, takže to skoro nikdo neřeší :D A když už jsem něco našel, bylo to na verzi Androidu 5, což mi je na dvě věci, slušně řečeno.

Takže Xiaomi.
Ano, Android 7 + systémové aplikace žerou opravdu 1,4GB. Existují i jiné launchery, ale moc si spotřebou paměti nepomůžeš. A máš pravdu, že předchozí verze Androidu byly mnohem úspornější.

Pro XIAOMI existuje i firmware s čistým Androidem, podobně jako v Google telefonech. Bez nadstaveb a dalších aplikací od výrobce.

Třeba pro Redmi 4X máš na výběr několik alternativních Androidů (pořád jsi nenapsal, co máš za telefon):
https://www.getdroidtips.com/list-best-custom-rom-xiaomi-redmi-4x/

Abych se k Vám nějak slušně vyjádřil. Věci co popisujete jsem zkusil snad hned na počátku. Launcher? To je vtip, že? Já si chci uvolnit ram, ne si tam na displeji zvětšit číslíčko ale ve skutečnosti zadělat telefon (v lepším případě adwarem, v horším spywarem). Telefon mám Xiaomi Redmi Note 4, už nějaký ten pátek, avšak moc nechápu k čemu Vám to je. Xiaomi vydává univerzální MIUI na všechny modely, u mě to je zatím ten nejnovější s hlavním pořadovým číslem 9. Čistý firmware? Abych ho měl, musel bxch si koupit A1, nová rom mi to vážně nezabezpečí (osobní zkušenost, než mě napadnete). Na konec k Vašemu jinému komentáři, ano ram další potřebuji a přijde mi jako blbost si kvůli 200-300 Mb kupovat nový telefon. Na co? Ptám se Vás také snad na to, na co potřebujete toaletní papír nebo vodu? Ne :) Žádám Vás opět slušně, Vaše rady mi pomoct můžou jedině tak v hrobě, dejte prosím Vás šanci ostatním, ano? Pakliže umíte číst a jste slušný člověk, věřím, že chápete co po Vás žádám. Děkuji :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru